Výměna prádla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5638
12.9.14 11:46

@every.lee a neni to spis zastupny problem? treba ho stve neco uplne jinyho… normalni reakce mi to neprijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
12.9.14 11:46

Mám tříleťáka a je to hrozný prase, takže peru všechno denně. ALE kdyby nebyl, klidně bych nechala vrchní na druhý den a prala jen spodní prádlo. U sebe to taky tak dělám. To bych se uprala a užehlila k smrti.
Klidně per všechno malé denně, ale pod podmínkou, že se o praní a žehlení bude starat manžel. Uvidíš, že ho to za pár dní přejde.
Jinak manžel mi do domácnosti nekecá, buď je po mém, nebo po jeho, ale pak si to musí udělat sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
12.9.14 11:58

@every.lee A jinak aby se z te „hygieny“ jednou lidstvo nesesypalo… maly decko kdyz se neuspini, nemusi mit vubec opakovane na sobe furt nove triko, porad na sobe nejaky „prasek z prani“, avivaze, porad se mydlit rano, vecer, kremy, masti, prehnana hygiena taky skodi! Samy chemicky sracicky na kuzi a zcela zbytecne. Ja kdyz kolikrat citim z pradla tu vuni z dalky nekolika metru, pradlo snad ani nevymachane… pak nemaji byt exemy apod. No a o ekologii ani nemluvim… Vseho s mirou a tak jak to mysli tvuj muz, tak to mi prijde prehnane, vzdyt co na tom bylo nehygienicke, rekl ti konkretni argument?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25108
12.9.14 12:23

Já dávám podle stavu. Stane se, že má tričko a tepláčky i 3 dny, ale to jsou případy, kdy je jako teĎ - lije a jsme pořád doma. Taky to hodně cítím na koši s prádlem. Kalhotky a fusky každý den čisté. A chlap si bere každý den čisté oblečení???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25108
12.9.14 12:24

Tak já jsem prase největší, tričko a tepláky doma - pokud není špinavé a propocené (s čímž problém nemám) nosím i 5 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
12.9.14 12:31

Denně měním holkám ponožky a kalhotky, často i dvakrát- ponožky jsou humáč z hřiště, kalhotky stačí pár kapkama přičůrnout a taky to nevoní. Triko dávám starší do školky čisté každé ráno a když ho i čisté přinese, dostane ho druhý den mladší na doma (bacha, prase roku :lol: ). Ve školce na převlíknutí legíny, ty tam nechávám, doku nejsou špinavé, max ale tak čtyři dny, stejně jsou pak takový užmoulaný. A zbytek dokud není špinavý, teď měla holka celý týden jednu mikinu, taky ale vždycky na pár chvil.
Muži řekni, že až bude prádlo třídit do pračky on, bude ho věšet, sbírat, žehlit a uklízet do skříní, pak ať si mění fusekle třeba po jednom projití po koberci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.9.14 12:33

@martulkasloník záleží na počtu členů domácnosti :mrgreen: u mě a kluka stačilo, když jsem prala 1× za týden 2 pračky, ale teď? děsný :lol: mrně blindí o 106, povlečení dávám co týden nové atd.. takže peru a peru.. jediné štěstí, že je teď fakt balkon, kdybych sušila jak v původním bytě, tak netuším, jak by to dopadlo - neschlo tam vůbec prádlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
12.9.14 12:40

Zakladatelčina manžela k nám zvát nebudu - nahlásil by mě pro zanedbání povinné péče :oops: Zajímalo by mě, jestli si tak často pere i pyžamo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
12.9.14 12:51

Tak si představte, že od známé holčička když se chtěla ve školcce skamarádit s jinou holčickou, tak ta jí řekla, že se s ní kamarádit nebude, protože má na sobě druhý den stejné tričko. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
12.9.14 12:56

Ale on sám právě neni žádnej pedant a magor přes hygienu… to je to…sam taha triko po doma třeba 4 dny - a tričko co má když jde do práce a z práce má taky třeba dva dny… nemagoří… a prostě nejvíc mě na tom štve že furt je mu všechno jedno at si to dělám jak chci a prostě svym zpusobem je dost ignorat nechá na mě at se starám a pak mi takhle rozkazuje… to je to nejhorší a nejvtipnější na tom je že dneska vedl do školky malou on a když sem jí vyzvedla zjistila sem že měla mikinu co měla po doma ted pár dní plus fusky co má vedle postele - tahá je po ránu když vstává dřív aby jí nenastydly nožky když si hraje než vstaneme my… dobře se jí oblékají a má je vždy chvíli ráno takže špinavý nejsou ale takový ušmudlany cuckovatý vytahaný fusky to sou na doma no :mrgreen: HLAVNĚ že měla čisté tričko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
12.9.14 12:58
@Kissminka píše:
Tak si představte, že od známé holčička když se chtěla ve školcce skamarádit s jinou holčickou, tak ta jí řekla, že se s ní kamarádit nebude, protože má na sobě druhý den stejné tričko. 8o
:zed: JASNY TO EXISTUJE, holcicky dovedou byt…ale odkud to asi maji ze ano.
  • Citovat
  • Upravit
12262
12.9.14 12:59
@martina.se píše:
@martulkasloník záleží na počtu členů domácnosti :mrgreen: u mě a kluka stačilo, když jsem prala 1× za týden 2 pračky, ale teď? děsný :lol: mrně blindí o 106, povlečení dávám co týden nové atd.. takže peru a peru.. jediné štěstí, že je teď fakt balkon, kdybych sušila jak v původním bytě, tak netuším, jak by to dopadlo - neschlo tam vůbec prádlo :think:

no píšu o dvou rodinách o kterých vím (tedy bylo mi přímo členkou..matkou té rodiny řečeno jak často perou) obě rodiny jsou4 členné. jedna má děti malé, školkový věk, druhá rodina děti puberťáky…tak či tak prostě 4 lidi ušpiní víc jak jednu dvě pračky týdně!! už jen džíny, když je všichni čtyři vyslečou je to jedna pračka!! a kde je praní dalších věcí z domácnosti podložky k vaně, deky, záclony, peřiny… jo to jsou věci které se neperou denně ani týdně ale já když jeden týden properu deky, další povlečení…a než se to v té domácnosti otočí zase už peru ty deky co na počátku. máme kočku ale i tak, vidím u tchýně, tam když se chci přikrýt u televize tak ty její deky smrdí jako zmoklý pes. hnus. min. tři pračky by podle mě měla taková rodina mít i víc!! jedna pračka týdně tyhle věci z domácnosti, zbytek oblečení, jedna pračka černá, druhá bílá atd.!! pračka týdně jsou pro mě prasata a to i kdyby to byla rodina s jedním dítětem

jinak já taky měním povlečení každý týden, nám i děckám, my máme krepové takže pohoda, vyperu a bez další práce. děckám se povlečení žehlí ale tak to mě nezabije jednou týdně to projet, hned to pak krásně voní v bytě čistým. vždycky jsem u našich nesnášela jak moje máti měnila povlečení co 3 měsíce, pro mě je to málo, ke konci už mi to přišel špinavý hadr a když jem k tomu čichla cítila jsem čí to je peřina, svojí jsem bezpečně rozpoznala od peřiny bráchy nebo našich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
12.9.14 13:01
@Kissminka píše:
Tak si představte, že od známé holčička když se chtěla ve školcce skamarádit s jinou holčickou, tak ta jí řekla, že se s ní kamarádit nebude, protože má na sobě druhý den stejné tričko. 8o

to bych neřešila, moje holka vvykládá ze školky kde co, že se s ní nebude kamarádit jiná holka že má jen plyšového furbyho a ne toho co hraje. nebo holka si i vybírá trička dle toho jak jí je která kamarádka zhodnotila že jsou a nejsou trapné a to je děckám 4 roky, nemusí to znamenat že matka holčičky jí tak vychovává, moje holka by se taky divila proč jí dávám stejné tričko, protože ona prostě neumí mít dva dny čisté tričko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
12.9.14 13:16

U nás je problém sušení prádla. Na balkoně mi visí už druhý den a kvůli dešti stále mokré. Doma várka, co jsem prala ten samý den, by mohla být večer suchá. Sušárnu tu žádnou nemáme, sušičku taky nemám. Kde to prádlo sušíte vy, co perete denně dvě várky? :nevim: A nedej bože, když je venku fakt hnusně, tak to neschne ani v bytě, natož na balkoně.
Až se rozbije současná pračka, tak bych ráda pořídila rovnou tu se sušičkou, sice prý jsou méně výkonné než oddělené přístroje, ale dva samostatné přístroje (pračku a sušičku) tady prostě není kam dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
12.9.14 13:19

Pokud se moje dítě ničím nepocintá nebo nezmaže venku, tak jí tričko a tepláky nebo kraťasy nechám i na druhý den. Jednou se i stalo, že měla tričko tři dny. ;) Ale většinou se zmatlá každý den, někdy i několikrát za den, takže měním dle potřeby. Ložní prádlo měním jednou týdně, ale třeba pyžamo denně, jak tu někdo psa, fakt ne. Prostě spíš podle potřeby, podle toho, jaké je teplo a jak s ečlověk potí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný