Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Preji pekny den,
rada bych zjistila jak to chodi u Vas ostatnich s prevlekanim - pranim pradla.
Jde o to, ze jeste loni kdyz male byly 3 roky (uz chodila do skolky), jsem ji kazdy den vecer kdyz se sla koupat dala vsechno co mela na sobe do spinaveho pradla. Letos jsem ale najela na system, ze vecer kdyz se jde koupat dame do spiny jen fusky, kalhotky a tilko - tricko a kalhoty pokud nejsou flekate ci nejak ocividne zaspinene ji je dam jeste jeden den. Takze dohromady 2 dny maximalne. Pomohlo mi to ze nemam tolik moc prani, ale manzel na to minule prisel a udelal scenu jak chodi mala vlastne skoro za „prasaka“. Tak jsem z toho smutna protoze mi neprijde ze by za dva dny bylo nehygienicke tricko nosit. Navic mala ma ve skolce zvlast ubor na cviceni kdyz jdou do telocvicny, tak mi neprijde ze by mela triko buh vi jak propocene.
Nevim, zanedbala jsem hygienu a jsem cunik?
Když je to čisté, nosí to znovu. Tedy to se stane málokdy
Ale třeba doma má tričko i týden..
Nase mala je prave hrozna sikula malokdy se necim pocinta a nebo zaspini… bylo vlastne otravne kazdy den dat vsechno pradlo do spiny ja nedelala nic jineho nez prala hory obleceni ktere vlastne nebylo poradne spinave. Tak sem si rekla budu ji to davat aspon dva dny pokud to nebude viditelne flekate od cehokoliv a naval pradla se podstatne zmirnil. Ale manzel dela jak kdyby to bylo buh vi jak nehygienicke.
@every.lee nechápu, proč by to mělo být prasácké.. můj kluk, pokud nemá z trička vzorkovník oběda, tak ho má taky na 2 dny
bych se uprala.. a domácí věci nosí klidně i o chlup déle..
Malá má životnost čistého trička asi deset minut, ale pokud se jednou stane zázrak, a nebude tričko i kalhoty prasečí v okamžiku, kdy si je oblékne, klidně budu dávat i dva dny… tak malé děcko se snad ani nepotí, ne?
Tak osobne nosim triko taky max dva dny, dyl ne a to je klidne ciste. Dite mi zatim ciste cely den nevydrzelo ![]()
To jsem rada ze to vidite stejne. Protoze u nas z toho vcera byla hrozna hadka - mrzelo me to.
@every.lee jelikoz se deti inepoti a pot jim nepachne prijd emi uplne normalni jim nechat ciste tricko i vice dni… ![]()
Taky kazdy den davam ciste ponozky a trenyrky a tricko nechavam dva nebo klidne i tri dny, pokud je ciste. To same teplaky, ty ma ve skolce treba tyden, pokud je nezmaze venku na prochazce nebo na hristi. Kdybych mela vsechny veci prat kazdy den, jednak bych nedelala nic jineho a druhak by hlavne tricka byla hned znicena a seprana.
@every.lee píše:
To jsem rada ze to vidite stejne. Protoze u nas z toho vcera byla hrozna hadka - mrzelo me to.
tohle dělá můj ex.. nikdy na sebe nic nevezme 2×, byť měl triko třeba jen hodinu. Já to prostě nedělám, když se zázrakem kluk udrží čistej, tak prostě oblečení znovu použije. Dost dáno i tím, že na sport má jiné - to samože peru hned, do školy má jiné, na ven, jiné, na doma taky
a mít denně 4 čistá trička, tak to fakt nedám
@every.lee píše:
Nevim, zanedbala jsem hygienu a jsem cunik?
Ne a ne.
Dělám to přesně jako ty - večer jdou do prádla spoďáry, spodní tričko nebo tílko a ponožky, ostatní podle stavu použitosti. Tepláky do herny ve školce holce vydrží při příznivé konstelaci i tři dny, kalhoty na ven dva dny, svrchní tričko někdy den, někdy dva…
Pokud to manžel chce mít jinak, nechť se zapojí. Na něj převel třeba žehlení. ![]()
@every.lee
Proč by si měla být čuník…
Kalhotky a ponožky, tam je to jasné, ale když nemá ostatní oblečení vyloženě fleky nebo nějak nepáchne
tak proč ho nedat i druhý den.
Tak ať si pere manžel, když se mu to nezdá. ![]()
@every.lee Já si taky vezmu na sebe triko či kalhoty do práce dva dny po sobě, oblečení na doma nosím taky několik dnů (kritérem pro mě je, aby to bylo čisté, nezpocené). To samé tedy praktikuji s dítětem-jenže jemu zatím triko a tepláčky vydrží čisté víc než jeden den zcela výjmečně. Mikinu nosí i týden.
Taky nechávám klidně dva dny, i já tak nosím trika, kalhoty i déle. Pokud ale malej někde lítá celý odpoledne a je uhnanej, tak dám čistý, jinak se řídím vizuální kontrolou
Doma nosí triko jen chvilku odpo, tak určitě dýl.