Jak to u vás doma vypadá? Uklízíte rádi, nebo ne?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
isp
1387
11.9.14 11:16

Jaké je to u Vás doma?

Ahoj holky, založila jsem tuto diskusi, protože se moc ráda inspiruji druhými a mám ráda nové názory. Chtěla bych diskutovat o Vaší domácnosti. Jak to u Vás doma vypadá? Uklízíte rádi, nebo ne? Jak často a do jaké míry? Kdo je u Vás,,hlava rodiny,, nebo větší generál? Co doma vylepšujete? Máte rádi hezké doplňky do bytu? Nějaké rady, typy, nápady na vylepšení? Prosím pište co Vás napadne, co by mě mohlo inspirovat, jak to chodí u jiných. Měla jsem ráda pořad výměna manželek, některé, spíš menší část, mě inspirovali třeba ve výchově nebo uspořádání domácnosti. Tak prosím diskutujte ráda si počtu jak to v realitě chodí jinde :)
Můžete například psát i o režimu dětí, co musí doma dělat, jestli pomáhají, dostávají za pomoc např. peníze? Jak staré děti a do čeho zapojujete? Pomáhá Vám manžel? Jezdíte třeba na společné výlety, nebo chodí k Vám kamarádky na kafe, co třeba společně podnikáte? Je to na Vás co mi napíšete… :idea: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
922
11.9.14 11:19

:) taky mě zajímá přesně to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
11.9.14 11:20

@isp budeš psát nějaký článek? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
11.9.14 11:23

@tiffany ahoj jaký článek máš na mysli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
11.9.14 11:24

@Market091 to jsem ráda, že nejsem sama :)beru inspirace od kamarádek, ale ty už znám, tady je spousta maminek tak třeba některá dá typy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
11.9.14 11:26

Zajímavé téma, také se ráda nechám inspirovat ostatními. :) Úklid - nebaví mě to a je to pro mě nutné zlo, ale je to potřeba. Takže klasický úklid ( prach, vytírání, koupelna, atd. ) dělám 2× týdně, plus k tomu denně luxuji. Generální úklid dělám před příjezdem návštěvy a po nájezdu synovce. :mrgreen: ( Což mě čeká dnes.) Pokud se mi joooo nechce, tak to udělá bez remcání muž. Ovšem protože je celé dny v práci, nechávám to na něm tak jednou měsíčně. Žehlení - taky mě to „děsně baví“. Obvykle to je tak 1-2× za 14 dní, ale to pak u toho trávím půl dne. Ale holt po kouskách se mi to nechce dělat, tak pak najednou.
Generál: jedeme fifty, fifty, ač muž tvrdí, že hlavou rodiny jsem já. Kde na to přišel, to nevím. :lol:
Výlety - většinou hory nebo zámky, hrady, rozhledny. A na kafi u nás, krom rodičů a sestřenky nikdo ještě nebyl. Máme rádi své soukromí, takže tyto „sejšn“ pořádáme mimo naše obydlí.

Edit: děti zatím nemáme. Zato máme psy, kteří ale s úklidem borčusu moc nepomáhají :mrgreen:, ti ho raději tvoří.

Příspěvek upraven 11.09.14 v 11:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3765
11.9.14 11:28

@isp

nerozumím, co tě vede k těmto otázkám a pochybuju, že ti tady začne kdekdo vypisovat věci, které jsou povětšinou dost soukromé…jak se říká - „do kuchyně a do postele nikomu nevidíš“…vůbec nechápu, na co se vlastně ptáš? na manžela nebo na vybavení domácnosti nebo na trávení volného času?? Mimochodem - ten pořad „výměna manželek“ byla teda taková ptákovina, že lidi fakt už nevědí, co mají vymýšlet, takhle se hrabat a šmírovat v soukromí druhých lidí - to bylo vyloženě pro lidi, kterým prostě nevadí, že jim tisíce lidí čumí do domácnosti, do vztahů…ale je to prosím pouze můj názor!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
11.9.14 11:35

Za sebe… Před narozením mého dnes již 18m syna jsme měli nádherný, uklizený, vystajlovaný byt… Doplňky vkusně, naleštěné podlahy, srovnané polštáře, utřený prach, jen stlát se mi nikdy moc nechtělo, v kuchyni měla každá věc své místo. Nikdy jsem úklid nebrala jako hobby, ale jakousi povinnost, aby se nám doma líbilo, nijak jsem to nepřeháněla, vždy to šlo samo-průběžně.

Dnes s malým to tu vypadá trochu jinak. Méně dekorací, žádný konferenční stoleček a obýváku puzzle a halda hraček, opatlané podlahy v míře čistoty, už se jen prostě tolik nelesknou, rozházené polštáře, ustláno jak v pokojíčku tak v ložnici (nyní rádi s malým steleme;-))v hrnci semtam najdu hračku, v šuplíku s krabičkama apod už nemám lad a sklad. Ale je tu živo, veselo a bydlí se tu stejně krásně, jako předtím. Jo a ještě tu s námi bydlí jorkšírka.

Manžel toho v domácnosti už moc neudělá, ale to proto, že to po něm ani nevyžaduju, když pominu myčku, úklid svého nadobí, svých věcí apod., které jsou pro nás běžné. Někdy i veme lux, umeje záchod, vanu apod… No problemo

Co jsem navštívila byty jiných kamarádek, mám pověst té, co nechápou, že můźe mít tak uklizeno s malým dítětem, ale… Dle mého tomu tak není, ale bordel nebo něco takového tu nemáme a ani mít nebudeme, mám ráda hezké věci obecně a dítě v tom není překážkou

V ostatních bytech se moc neispiruji (máme to nejhezčí :mrgreen: ) a hlavně každý máme svůj vkus

Jo a ještě… Generál jsem doma ‚bohudík‘ já :P

Příspěvek upraven 11.09.14 v 11:40

• Citovat
  • Upravit
isp
1387
11.9.14 11:35

@Gerberka Díky, taky zajímavý názor. Já nikoho nenutím psát, kdo bude chtít, diskuse se zúčastní, kdo ne, nenapíše nic. Ty tu děláš co? Jinak také mohou napsat anonymně, komu dělá problém dát typ na cokoliv, co se týká domácnosti. Nezajímají mě žádné soukromé věci. Já například začala čistit kuchyň citronkou, a musí říct že je to super, krásně to voní. Další můj typ pro ostatní je ten, že s mou kamarádkou si u kafe děláme 1× za měsíc kosmetický salon, sejdeme se obě připravíme nějaké dobroty a levně se zkrášlíme, máme prostě hezký den bez dětí a bez chlapů. Ale myslím si, že ty už se do téhle diskuse nezapojíš, je to moc soukromé, takže pokud jsi se sem ještě podívala, mezi nás šmíračky soukromí tak tě zdravím a loučí se s tebou, mi si pokecáme bez tebe. Ahoj
Jinak holky taky ráda napíšu nějaké moje typy, ráda se dívám na stream na vychytávky, znáte ten pořad? ;)

Příspěvek upraven 11.09.14 v 11:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
11.9.14 11:36

@isp
Myslím, že jsi se zeptala nešťastně moc obecně, tak hned to vzbuzuje podezřívavost. Mám zkušenost, že když se zeptáš konkrétně, začnou lidi do detailu vypisovat svoje soukromé věci :lol:

Takže u nás generál a stratég jsem já, protože jsem starší a chyřejší :mrgreen:.
Uklízím nerada, ale beru to tak, že chci, aby se nám hezky bydlel a žilo. Bydlíme tu společně, takže se taky společně podílíme na chodu a údržbě. žádný takový, že domácnost, je vizitkou ženy :roll: 8)

Na výlety jezdíme dost a rádi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
11.9.14 11:39

Tak se pridam, spise me zajimaji doplnky a vychytavku ohledne prostoru. Jsme na byte, deti mame dve a porad resim co kam ulozit, bo mam rada volnejsi prostor a poradek ve vecech. Jinak uklizeno mam rada a snazim se co tnd jde, ale s prckem to ted resim spise po vecerech :mrgreen: viz.foto :-D
Na kafco chodi kamaraky ke me a resime to v dobe kdy je manzel v praci, ne ze by mu to vadilo ale pokeca se vic o vsem nez pred chlapem :-)
Mam rada spise jako doplnky prirodni ozdoby, jako mam na fotce co dokladam a sorac, hracky jsou prcka co ted chrupu. Takze mamci, jestli napady na ukladani veci apod.sem s tim. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
11.9.14 11:39

@ZItu Tak my máme psy i děti a to je teprve mazec :) v jiné diskusi, mi jedna mamča poradila, že denně uklízí jednu místnost že jí to zabere chvilku a takhle je střídá, zkusila jsem a je to dobré u mě spokojenost :palec: tahle rada se mi hodila. Teď se trochu nudím, protože děti jsou na delší čas nemocné a tak řeším co s nimi doma vymýšlet za zábavu? :nevim: jsou malé 4 a 2 roky. U nás funguje taťka na koupání a čtení pohádek, jezdí z práce večer tak aby si děti užil, koupe je a čte jim před spaním, musím říct, že i on rád vybírá nové pohádky co budou číst :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
11.9.14 11:41
@Gerberka píše:
@ispnerozumím, co tě vede k těmto otázkám a pochybuju, že ti tady začne kdekdo vypisovat věci, které jsou povětšinou dost soukromé…jak se říká - „do kuchyně a do postele nikomu nevidíš“…vůbec nechápu, na co se vlastně ptáš? na manžela nebo na vybavení domácnosti nebo na trávení volného času?? Mimochodem - ten pořad „výměna manželek“ byla teda taková ptákovina, že lidi fakt už nevědí, co mají vymýšlet, takhle se hrabat a šmírovat v soukromí druhých lidí - to bylo vyloženě pro lidi, kterým prostě nevadí, že jim tisíce lidí čumí do domácnosti, do vztahů…ale je to prosím pouze můj názor!!!

Ne, že bych výměnu manželek pravidelně sledovala (ostatně na to ani nemám čas), ale kdsi jsem pár dílů viděla. Připadalo mi, že se tam hlásí dvě skupiny rodin - ty, kterým bodla nějaká ta kouna, kteru za to dostaly a rodiny, kde se povětšinou žena totálně nudila buď doma s dítětem nebo jako žena v domácnosti (chápáno jako nepracující žena bohatého muže). Já mám ráda doma čisto a pořádek (i když jak tak koukám momentálně po kuchyni, kde hospodařil můj malý „vševykrámuj“, tak to moc nevypadá :lol: ), takže si ještě dneska pamatuju, jaký neskutečný svinčík lidi doma mají. Výchova dětí, to bylo taky občas pokoukání.
Osobně bych do takového pořadu taky nešla. Nevím, proč by mi cizí ženská měla rovnat domácnost, buzovat chlapa, převychovávat dítě a statisíce dalších u obrazovek přihlížet, zda mám vydrbanou koupelnu a ručníku do komínku :roll: no, je to asi trend, zřejmě se na to lidi dívat chtějí.

edit: sorry za OT :mrgreen:

Příspěvek upraven 11.09.14 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
11.9.14 11:41

@mimoza666 aha díky za poznatek, to mě tedy vůbec nenapadlo, chtěla jsem jen diskutovat o domácnosti, jelikož jsem právě ženou v domácnosti, tak je mi toto téma blízké. Díky za radu jsi hodná a zdravím tě @mimoza666 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
11.9.14 11:43

@Katka.U prima vkus, u vás bych se cítila dobře :) tky nemám ráda přecpaný byt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný