Výměna ŘP Praha

611
10.2.16 15:35

Výměna ŘP Praha

Zdravím všechny. V Praze žiji cca 2 roky a až teď jsem dostala od „tchána“ papír, kde souhlasí s trvalým bydlištěm v jeho bytě. Občanku už mám novou, ale je třeba vyměnit i řidičák, jenže kde? Na městském úřadě P8 nedělají (tzv. bílý dům). Na netu jsem našla Vyšehrad. Opravdu je to ta správná adresa? Budeme přehlašovat i auto, to můžeme vyřídit taky tam? Omlouvám se za primitivní dotaz :-) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7266
10.2.16 15:37

@Kattii já jsem bydlela na P-6, ale řidičák jsem si vyměňovala v Jungmannce a můj přítel stejně tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
10.2.16 15:44

Jo jo, řidičák opravdu na Vyšehradě v Kongresáku (respektive po straně - najdeš, dobře značneo), ale auto musíš přehlásit jinde, na registru. Byla jsem na Jarově. Vyřizovala jsem to dva dny, vč, parkovací karty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
10.2.16 15:45

@Kattii a to se vám chce dělat jen kvůli položce č. 8. na tom ŘP, kde se uvádí „obec trvalého pobytu“?
jinak se žádná adresa na ŘP nikde neuvádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
10.2.16 15:47

@Kacise ach jo… já jsem zmatená!!! Přítel kdysi (cca 10 let zpátky) žádal o řidičák na Jungmannce, teď na netu píšou Vyšehrad… registr vozidla na další adrese… to abych si vzala dovolenou :mrgreen: Já totální antitalent něco vyřídit na úřadě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
10.2.16 15:47

@Dundee2 no pokud by to neudělala, tak jí hrozí pokuta jak hrom. Se změnou trvalého bydliště je nutná i změna ŘP a to dokonce do několika dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
10.2.16 15:49

@Dundee2 Já mám obec Staré Město (Frýdek-Místek), paní na MÚ říkala, že je potřeba vyměnit i ŘP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266

@Kattii já takhle letěla na registr na nějakého Bílého Beránka, či jak se to tam jmenovalo a tam mi řekli, že když budu platit eko daň, tak musím do Jungmannky… tak to mě málem odvezli :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611

@Moncinas jojo, taky si myslím, že je potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
10.2.16 16:00
@Moncinas píše:
@Dundee2 no pokud by to neudělala, tak jí hrozí pokuta jak hrom. Se změnou trvalého bydliště je nutná i změna ŘP a to dokonce do několika dní

díky za ponaučení - to jsem nevěděl a asi jsme se tedy v minulosti dopustil přestupku, neb já to neudělal. A policie při kontrole nic neříkala :think:
nebo na té straší verzi ŘP nebylo uvedeno bydliště? :think: Nevím :nevim:

jen si pamatuji, že když jsem měnil bydliště, tak jsem řidičák neřešil - jen občanku. Ani auto jsem nepřehlašoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
10.2.16 16:10

@Dundee2 já jsem takový posera, že bych se přiznala i k vraždě při silniční kontrole :mrgreen: Takže mám raději všechno v cajku :mrgreen: Auto musím přehlásit, protože jsem si ho koupila od vlastní matky, ale pořád je psáno na ni :roll: (stydím se)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
10.2.16 16:14

Když jsem měnila příjmení, s řidičákem jsem byla na jungmance a s technicakem na bohdalec, kam patrim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
10.2.16 16:19

Měnila jsem RP v červenci 2015 nove se dela na Vyšehrade dříve Jungmannovo nám., ale právě to přestěhovali. A registrace aut je na několika mistech v Praze je jedno kam půjdes. Jsou to Bohdalec, Jarov a pak ve Vysočanech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
10.2.16 16:20
@Kattii píše:
@Dundee2 já jsem takový posera, že bych se přiznala i k vraždě při silniční kontrole :mrgreen: Takže mám raději všechno v cajku :mrgreen: Auto musím přehlásit, protože jsem si ho koupila od vlastní matky, ale pořád je psáno na ni :roll: (stydím se)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nejsem sice hrdina, ale ani posera - a debilní zákony by se neměly dodržovat :lol:

vůbec nechápu, proč zrovna třeba na tom řidičáku je důležité, kde aktuálně máte trvalé bydliště. Důležité přece je, že jej máte, máte jej oprávněně, není zfalšován, vydal jej autorizovaný úřad.
Nechápu jaký vliv na ŘP má mít to, že změníte bydliště? :zed: :zed: :zed: :zed:
Mám si toto debilní nařízení vysvětlit tak, že přestěhováním z jedno místa na jiné ztrácím schopnost/nebo oprávnění řídit? :zed: :zed: :zed: :zed:
Nebo tak, že (konkrétní místa nejsou podstatná, ale) že zákonodárce, co to spáchal nevěří svému vlastnímu úřadu? tj. jinak řečeno úřednice z Prahy nevěří úřednici z Frýdku-Místku? :zed: :zed: :zed: :zed:

jsou to jen řečnické otázky a „hlasité uvažovaní“
zas nějaký deb*l v parlamentu (nebo úředník na ministerstvu) asi myslel, když to vymýšlel :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

fakt bych povinně nařídil úřady označit novou dopravní značkou: „zákaz myšlení“ s dodatkovou tabulkou „vztahuje se na zaměstnance, nikoli návštěvy“úřady nařídil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3466
10.2.16 16:25

Jezdila jsem beze zmeny udaju asi 6 let…policie si toho nikdy nevsimla… pokud si vsimne..muze pochopitelne pokutovat…

Na Vysehrade se vyrizuji RP z cele PHA…jednu fotku sebou..nic se nemusi vyplnovat..pani vse udela..do mesice..mam pocit, ze tam maji i registr vozidel..ale to si nejsem jista..jinak doporucuju Jarov..nejmensi fronty.. Bohdalec silenej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová