Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Majitelky britaxu, valca poraďte. Mám britax bmotion 4+. A mám možnost vyměnit za valco snap sport s nafukovačkama. A nevím. Já všude chválím motiona, že je velký prostorný. Ale zase dcera už má přes 2roky a kočárek bereme občas. Teď ho bereme na dovču, a to by se mi hodil právě menší valco. Jen se bojím at nejdu do horšího…
@Veru1987 valco nema odpruzeni, tak z toho ma clovek vyklepany ruce. Je lehky, ale nevim kolik vazi s nafukovackama. .. mam valco (obyc) a joie litetrax air. Kamaradka si je byla zkouset, nakonec koupila Joieho
Právě že valco váži 6,6 a můj britax 11,5. Jako občas jsme jeli přes les, a že by odpružení u britaxu až tak pružilo…no tak je tam.
já bych to už neřešila..valco s nafukovačkama super i v terénu, zvládli jsme s ním i děvičky na pálavě..za mě top sporták(skladnost vs váha vs co zvládne).. ale syn mi od 2 let vlezl do kočáru 3× takže bych klidně zůstala u britaxu:-)
@Pidulka1991 píše:
@Veru1987 valco nema odpruzeni, tak z toho ma clovek vyklepany ruce. Je lehky, ale nevim kolik vazi s nafukovackama. .. mam valco (obyc) a joie litetrax air. Kamaradka si je byla zkouset, nakonec koupila Joieho
A zase když budou nafukovací kolečka tak by to mohlo míň drncat, nee? I když není odpružeí.
Na dvouletaka mam valco a stačí bohatě. Taky jsem měnila z jineho kvůli váze a nelituji
@Kateřina Hubálková píše:
já bych to už neřešila..valco s nafukovačkama super i v terénu, zvládli jsme s ním i děvičky na pálavě..za mě top sporták(skladnost vs váha vs co zvládne).. ale syn mi od 2 let vlezl do kočáru 3× takže bych klidně zůstala u britaxu:-)
To je taky pravda, už to máme jen na delší výlety když má přes den spát. Ale když je kočár sebou ona pěsky prostě nepujde. Lenoch malý. Jde mi o tu velikost, že je i skladnější do auta. Jedeme na týden do Krkonoš příští týden se třemi dětmi
@Tichošlápek píše:
Na dvouletaka mam valco a stačí bohatě. Taky jsem měnila z jineho kvůli váze a nelituji
A jaká je délka ležení? Stačí pro dvouleťáka na vyspání?
Valco s nafukovačkama je super, odpružení ani nepotřebuje. Vozila jsem v něm skoro do dvou let staršího a teď v dokoupené hluboké korbě i mladšího a nemůžu si ho vynachválit. Je fakt že z většiny nosím, ale i jezdíme a prostě vyhovuje ![]()
za mě je valco top, brala jsem ho kvůli skladnosti a váze a samzřejmě jsou drobnosti, které bych mu vytkla, ale obecně je za mě top. Jezdila jsem s ním město stejně jako terén..a 2 leťák se v něm vyspí pohodlně(jen to chce podložku)
@Veru1987 tak já napíši svou zkušenost. Dcera 3 roky a třičtvrtě. Teď jsem měla ještě Britax na dovolené v Řecku a jak sloužil
. Spala mi v něm na letišti, na pláži… Není větší kočár
Ta lehací část je opravdu velká
@smutná máma píše:
@Veru1987 tak já napíši svou zkušenost. Dcera 3 roky a třičtvrtě. Teď jsem měla ještě Britax na dovolené v Řecku a jak sloužil. Spala mi v něm na letišti, na pláži… Není větší kočár
Ta lehací část je opravdu velká
Motion asi bude nejdelší, ten má 105cm co mám teď. Ale zase si říkám že to je zbytečné a kočár váži 11,5kg, oproti 6,6 valca je to luxus váha
@Veru1987 jasně, váha valca je nižší. Ale ty píšeš, že má dítko již přes 2 roky.Bude tedy těžší dítě a chce to pevnější stabilnější kočár. To je můj názor. A hodně záleží, kam s ním pojedeš. My jezdili i lesy,hory
Ve Valcu vozím už třetí dítko. Nejstarší se tam vyspal ve dvou letech v pohodě a to měl metr. Mladší je trochu menší a ve třech letech si občas od ségry kočárek vypůjčí na spaní. Za nás velká spokojenost.