Vymyšlené tresty

12.7.21 08:29

Vymyšlené tresty

Napadly vas někdy vymyšlené tresty pro svoje ratolesti třeba fyzické jako např za to že si neklidil svůj pokoj udělá 10 dřepu nebo za každé sprosté slovo 10 lech sedu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56505
12.7.21 08:33

Kdysi toto bývalo a doufám, že v dnešní době už toho nikdo nepraktikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
12.7.21 08:33
@Kubiček23 píše:
Napadly vas někdy vymyšlené tresty pro svoje ratolesti třeba fyzické jako např za to že si neklidil svůj pokoj udělá 10 dřepu nebo za každé sprosté slovo 10 lech sedu

už ti poradili, jak se dnes obléct, tak vymýšlíš další číčoviny,
hrej třeba nějaké hry na PC, když se nudíš a neotravuj tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.7.21 08:38
@Kubiček23 píše:
Napadly vas někdy vymyšlené tresty pro svoje ratolesti třeba fyzické jako např za to že si neklidil svůj pokoj udělá 10 dřepu nebo za každé sprosté slovo 10 lech sedu

Už ses oblékl? Ne, trest je to, že si vše po sobě musí uklidit. Sprostá slova zatím nepoužívá. A u nás se lehá, nelechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
12.7.21 08:49
@Russet píše:
Už ses oblékl? Ne, trest je to, že si vše po sobě musí uklidit. Sprostá slova zatím nepoužívá. A u nás se lehá, nelechá.

no jo, on píše, jak slyší - možná je mu zima, když jsme mu furt neporadily, jak se má obléct, tam mu zamrzl mozek a klapka s čárkou taky zmrzla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.7.21 08:51
@stinga píše:
no jo, on píše, jak slyší - možná je mu zima, když jsme mu furt neporadily, jak se má obléct, tam mu zamrzl mozek a klapka s čárkou taky zmrzla

U nás asi 16 st, ale zima mi teda není. Piju vlažné kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
12.7.21 09:58

Ne a doufám, že lidi jsou normální a běžně je to nenapadá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.21 10:11

Reakce

Nudím se a vymyšlim kraviny a koukám jak na to lidi reaguji zajímá mě jejich reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16220
12.7.21 10:15
@topazio píše:
Kdysi toto bývalo a doufám, že v dnešní době už toho nikdo nepraktikuje.

Tak to já se přiznám, že moje děti občas dřepují. Když provedou něco, co trest zasluhuje, tak jim dám na výběr. A než aby přišly o pohádku/výlet/čtení apod., tak si v 99% jako trest vyberou samy dřepy nebo nějakou práci.
Obecně mi vůbec nevadí ten princip „čím víc zlobí, tím silnější nohy budou mít“. Já jako malá taky radši za trest přerovnala celý dřevník, než že bych nesměla koukat na Videostop (jo, jsem stará :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.21 10:20

@zrcadlo a kolik dřepu většinou dělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
12.7.21 10:20

Mě na tom nepřijde ani nic divnyho. Jako neuklizený pokoj -„trest“ je uklidit pokoj :nevim: ale třeba sprostý slova? Podle mě ideál…my na trénincích taky dělali kolečka běhu navíc za pozdní příchod nebo třeba za nekolektivni chování ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
12.7.21 10:23

@Mar__tanka1983 @zrcadlo já vám nevím, ale můj syn je člen Sokola. Snažím se, aby pro něj tyto aktivity byly zábava a ne trest. Sport a i ty dřepy pro moje dítě mají být něco pozitivního :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16220
12.7.21 10:26
@Kubiček23 píše:
@zrcadlo a kolik dřepu většinou dělají

Podle prohřešku, 10-30, někdy to narůstá i během toho dřepování, když třeba dítko X spustí, jak úplně blbé je dítko Y, kvůli kterému to X dělá dřepy a začnou se do sebe jít. Takže z původních 10 dřepů pro X je najednou 30 dřepů pro X a 20 dřepů pro Y. Pak je většinou pár dnů klid.
Je jim 5 a 7let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16220
12.7.21 10:36
@nikinnna píše:
@Mar__tanka1983 @zrcadlo já vám nevím, ale můj syn je člen Sokola. Snažím se, aby pro něj tyto aktivity byly zábava a ne trest. Sport a i ty dřepy pro moje dítě mají být něco pozitivního :nevim:

Však jo, proto si to ty děti jako trest vybírají, že je to pro ně to nejpozitivnější z možných variant. Proto to neberu jako týrání.
Jak chceš potrestat dítě? Že mu vezmeš něco, na čem mu záleží, co chce, to je podstata trestu. Když mým dětem záleží nejvíc na večerním čtení, a já jim tedy večer nebudu číst, tak je to pro ně určitě trest. Ale je takový trest k něčemu? Budou brečet, budou nešťastné, nedozví se ale nic nového, nerozvíjí si slovní zásobu… Chci teda takhle trestat? No ani ne, proto nabídnu jinou variantu, a děti na ni velmi rády přistoupí.
Za pár let už to bude jednoduché, zákaz videoher, vypnutá wifina. Ale zatím jsou malé a záleží jim na smysluplných věcech, které zakazovat zase nedává smysl mně. Jo, občas zákaz TV, ale zatím to nejsou závisláci, tak to moc neřeší a v podstatě to ani nepostřehnou, a trest by si uvědomovat měly, tak tím dřepováním si uvědomí, že je to za něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.21 10:41

Já si osobně myslím že je to lepši ty dřepy než je mlatit p|es zadek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat