Vymýváte plastové krabičky?

1309
8.1.14 00:25

Vymýváte plastové krabičky?

Než je hodíte do recyklovatelného odpadu? Myslím tím kelímky, nádobky, lahve…Jsme z Prahy-brácha tvrdí, že se to vymývat nemusí, mamka zas, že ano, ale že v každém městě je to jinak.Jak u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3HE
22413
8.1.14 00:27

Jen hrubou nečestotu. Třeba lahve od minerálky nevyplachuji, kelímky od jogurtu ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
8.1.14 00:30

Také tak. Neumyté hned smrdí a zamažou tašku. Lahve od oleje do tříďáku nedávám vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
8.1.14 00:38

Stejne jak holky - hrubou necistotu vymeju, neviditelnou necistotu neumyvam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
8.1.14 00:42

Opravdu stačí jen hrubé nečistoty, třeba kelímek od jogurtu dobře vyjíst. Ale prý je lepší i kvůli lidem na třídičce odpadu to vymýt. Mám myčku, tak to proháním jí, by to tu i smrdělo brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
8.1.14 00:52

Taky tak, meju vše, lahve od oleje ani nepatří do separovaného sběru. ;) @Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
8.1.14 00:54
@kadlina píše:
Opravdu stačí jen hrubé nečistoty, třeba kelímek od jogurtu dobře vyjíst. Ale prý je lepší i kvůli lidem na třídičce odpadu to vymýt. Mám myčku, tak to proháním jí, by to tu i smrdělo brzo.

kelímek od jogurtu se v myčce nezkroutí? ne, že by to vadilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
8.1.14 00:54
@Jazz27 píše:
Taky tak, meju vše, lahve od oleje ani nepatří do separovaného sběru. ;) @Halka

jooo? to jsem nevěděla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
8.1.14 00:57

Vymývám, ale moc se s tím nepářu. Takže jak říkají ostatní, hlavně hrubou nečistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
8.1.14 01:01

@3HE prý ten olej z toho nejde už dostat snadno, čistění by bylo nákladnější než vyrobit novou, takže flašky od oleje tam opravdu nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
8.1.14 01:10

Ano, lahve od oleje ne, ty jsou mastné.

Já plasty neumývám, možná jen vypláchnu, házím je do koše (tříděnýho) a celkem brzo vynáším. Do myčky dávám sklenice, protože ty skladuju dýl a navíc je mám v bedně, takže na ně pak sahám a u kontejneru znova, takže chci, aby byly čistý. U plastu jen zavážu pytlík a jdu, takže tam mi to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
8.1.14 01:14

Tak oprava: lahve od oleje taky můžou do plastů, ale musí být vymyty jarem, aby nebyly mastné.

Mimochodem, dobrá stránka o třídění:
http://www.jaktridit.cz/…y-a-odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
8.1.14 01:54

Nevymývám, máme na třídění odpadkový koš.. A kamarádka hygienička mně kdysi poučovala, že s umýváním plastových kelímků se výrazně snižuje ta ekologičnost díky spotřebě teplé vody a saponátu. Olej používám ve skle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25137
8.1.14 02:48

Kelímky od jogutů, pomazánkového maslá a tak ano. Mám to v kuchyni třeba týden, než se mi to nastřádá, tak to by to tady vypadalo… NEvím, jestli se to musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.1.14 03:24

Kdyz jsem s muzem zacala bydlet, tak byl schopny mi domu prinest nevymyte kelimky od jogurtu zpatky, takze uz to vymyvam. Ale zase se s tim nijak extra neparu. Olej kupuju jen ve skle a lahev pak vyplachuju horkou vodou s jarem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová