Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje blbost - že jsem chtěla být s ostatními zadobře za každou cenu.
No kdysi moje postava. Ale už jsem několik let dost v pohodě a zjistila jsem, že jsou daleko důležitější věci.
Malý prsa, celulitida, akné, velkej zadek, obří nos, kulatý záda…
![]()
Když to vezmu od dětství, tak hlavně posměšky, že jsem prcek, že vypadám mnohem mladší, že jsem byla poslední, která si ve třídě našla kluka. Pak také výstupy mojí matky když byla opilá a rozchod s přítelem, který mě vyměnil za jinou.
To moje moc odstranit nejde, ale na jizvy pomůže laser. ![]()
Tak když se tak nad tím opravdu zamyslím, tak nejvíc mi sebevědomí snížilo to, že jsem nedokázala otěhotnět přirozeně
Matka, neustalou kritikou, a od toho se odviji naprosto vse ostatni
A jak jste se s tím třeba vyrovnali? Dá se to vůbec? Já už s těma jizvama nebudu nic dělat. Ani nevím co. Něco jsem zkoušela a bez efektu. Samozřejmě mi snižují sebevědomí i jiné věci, ale to tak nějak bylo odjakživa. Tohle je jen takový „bonus“ navíc a k tomu se přidávají jen další a další. Takže bude už jen hůř a hůř. Nikdy líp. To není moc příjemná vyhlídka.
@geilens píše:
Malý prsa, celulitida, akné, velkej zadek, obří nos, kulatý záda…![]()
![]()
![]()
maly prsa velkej zadek? To jde?
@Anonymní píše:
Obrovské strie na břiše bohužel viditelné
nechtej videt moje bricho po prvnim petikilovem synovi
![]()
Dneska nemám zrovna dobrý den. A tak mě napadlo tohle téma. Co vám snížilo sebevědomí? Myslím spíš dlouhodobě - napořád, ale můžete napsat cokoliv. Mně hodně snížily sebevědomí jizvy po akné. Na první pohled to je vidět. Líčením se to neschová a pleť je čím dál tím horší.