Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chci si nechat vyndat tělísko (nehormonální) může se vyndat kdykoliv nebo jen během MS? A snažit se můžem hned nebo je lepší nechat proběhnout jednu MS?
Máte někdo zkušenost?
Díky Zlatka
Ahoj, já si ho nechala vytáhnout po roce, a mimo MS.
Snažit bych řekla hned..
Ahoj
Mám čerstvě Mirenu a na tohle jsem se ptala.Může se vytáhnout kdykoliv (i mimo MS) a okamžitě zmizí i ochrana.A snažit se můžeš,myslím,hned.Na to jsem se neptala,protože už se snažit nebudem. ![]()
Dobré ranko Všem ![]()
Tak jsme se konečně s přítelem dohodli a dnes (za pár hodin…jupííí
) si jdu nechat vyndat tělísko.
No ale po přečtení několika diskuzí a příspěvků zde z toho začínám mít trochu strach, tak se raději ještě zeptám na pár věcí.
Tělísko jsem měla na 5let, v listopadu by to bylo přesně…
Ale k věci.
1.Bolí vyndávání?(když mi ho dr. dával bylo to dosti nepříjemne ![]()
2.Opravdu budu po vyjmutí krvácet? A proč?
3.Za jak dlouho po vyjmutí se Vám povedlo otěhotnět? ![]()
4.Četla jsem že spousta těhotenství po tělísku nedopadlo dobře…(různé zdrav. problémy, potraty apod.
) je to pravda?
A pokud ano tak proč? To to tělísko udělá v těle opravdu takový „bordel“
?
Díky za všechny odpovědi a přeju krásný den. ![]()
@Jandof-ka Taky mě za pár hodin čeká vyndání, tak držím palce, ať to zvládneš. ![]()
@Jandof-ka píše:
Dobré ranko Všem
Tak jsme se konečně s přítelem dohodli a dnes (za pár hodin…jupííí) si jdu nechat vyndat tělísko.
No ale po přečtení několika diskuzí a příspěvků zde z toho začínám mít trochu strach, tak se raději ještě zeptám na pár věcí.
Tělísko jsem měla na 5let, v listopadu by to bylo přesně…
Ale k věci.
1.Bolí vyndávání?(když mi ho dr. dával bylo to dosti nepříjemne
2.Opravdu budu po vyjmutí krvácet? A proč?
3.Za jak dlouho po vyjmutí se Vám povedlo otěhotnět?
4.Četla jsem že spousta těhotenství po tělísku nedopadlo dobře…(různé zdrav. problémy, potraty apod.) je to pravda?
A pokud ano tak proč? To to tělísko udělá v těle opravdu takový „bordel“?
Díky za všechny odpovědi a přeju krásný den.
1. nebolí
2.nebudeš
3. ihned, jak přišla ovulace - 2 x
4.proč by měla dopadnout špatně? Tělísko už tam není, to zas některé uživatelky neví, na co by už co svedly ![]()
5.jaký bordel? ![]()
Berry4 no myslela jsem to tak že jsem četla že po tělísku jsou další těhotenství komplikované, jak už jsem psala, různé zdrav komplikace a nebo potraty…to jsem se tady dočetla ![]()
Tak píšu jak jsem slíbila… ![]()
Tělísko je úspěšně venku a proběhlo to vše bez nejmenších problémů, nebo bolesti, trvalo to sotva 10 vteřin.
![]()
Dr. říkal že jakmile proběhne ms cyklus tak že můžeme začít
![]()
Zdravím všechny:-)
Já mám tělísko měď vyndane měsíc a menses nikde už 5 dni meskam. Nevíte, zda vyndani vyvolá změnu cyklu, který byl jinak pravidelný? Test neg. Bílý hustý hlen cca 14dni a děloha na dotek otekla… tak nevím
Bylo li by tehu, mohla bych podat informace, zda tělísko ovlivnilo mimi či nikoli:-)
Já jsem po vyndání taky měla zpoždění! Myslela jsem si, že jsem těhotná. Už jsem si říkala, že se stal zázrak, že to šlo tak rychle, ale menstruace se dostavila. Ale samotné vyndání prý na zpožnění nemá vliv, tak nevím, čím se to mohlo stát. Od té doby to ale už mám pravidelně(bohužel tedy ![]()