Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Vypadaly mi vlasy po rozchodu tak, že nechci chodit mezi lidi. Je tady někdo, komu zase narostly? Znám pět žen z okolí, které měly lisiny, ale jen jedné vlasy dorostly. Samozřejmě neznám příčiny…
Většinou se jedná o telogenní effluviu…a to je běh na dlouhou trať..chce to se sklidnit a podpořit růst.
Mě se podobně stalo po tom co jsem výrazně zhubla…vlasy mi vypadali asi z 50% a zbytek je jemný a vlasy jsou slabé..ale už nepadají.
Teď už jen čekám a uvidím.
Dle toho co jsem četla..bude to trvat delší dobu než se to vzpamatuje a začnou zase růst.
Zlepší se to, neboj, ale je to běh na dlouhou trať..
Já jsem měla vždycky hustou hřívu do pasu, klidně bych mohla rozdávat ![]()
Ale pak mi nečekaně umřela maminka, stres neskutečny, no s odstupem pár měsíců jsem si s hrůzou uvědomila, že mám na hlavě pár chlupů - a to doslova.
Teď už je to rok a půl a vlasy pomalu dorůstají. Jde to, ale pomalu… ![]()
Bude to dobrý ![]()
@jamik1416 píše:
Zlepší se to, neboj, ale je to běh na dlouhou trať..
Já jsem měla vždycky hustou hřívu do pasu, klidně bych mohla rozdávat
Ale pak mi nečekaně umřela maminka, stres neskutečny, no s odstupem pár měsíců jsem si s hrůzou uvědomila, že mám na hlavě pár chlupů - a to doslova.
Teď už je to rok a půl a vlasy pomalu dorůstají. Jde to, ale pomalu…
Bude to dobrý
Upřímnou soustrast.
Děkuji. ![]()
Teď večer jsem si řekla, že se kvůli vlasům nebudu trápit. ![]()
@Malike píše:
Většinou se jedná o telogenní effluviu…a to je běh na dlouhou trať..chce to se sklidnit a podpořit růst.
Mě se podobně stalo po tom co jsem výrazně zhubla…vlasy mi vypadali asi z 50% a zbytek je jemný a vlasy jsou slabé..ale už nepadají.
Teď už jen čekám a uvidím.
Dle toho co jsem četla..bude to trvat delší dobu než se to vzpamatuje a začnou zase růst.
Ano, taky jsem zhubla…Tak si holky držme palce, ať máme zase hřívu. ![]()
@Anonymní píše:
Upřímnou soustrast.
Děkuji.
Teď večer jsem si řekla, že se kvůli vlasům nebudu trápit.
Jo to znám…já to ořvala neskutečně.. protože ta hustota a kvalita…pak jsem si srovnala i tělo ale vlasy fuč.
Teď už to nehrotim..jinak mi ještě vypadají z nervů
@Malike píše:
Jo to znám…já to ořvala neskutečně.. protože ta hustota a kvalita…pak jsem si srovnala i tělo ale vlasy fuč.
Teď už to nehrotim..jinak mi ještě vypadají z nervů
Nene. Vůbec to neřeš. Já jsem si vzpomněla, že jsem před deseti lety zhubla a už si ani nevzpomínám, jaké ty vlasy byly…Ale za pár let jsem měla zase krásné.
Ale jak říkám, znám ženy, které mají pleš. ![]()
Sranda-jdu dnes po ulici a asi 60-letá paní má vlasy husté, v copu skoro pod zadek.
Jsem si říkala, že se můžu schovat.
Snažím se jíst vlašské ořechy, vejce, luštěniny a nehladovět. Chtělo by se více uklidnit po psychické stránce, ale to přijde.
@Anonymní píše:
Upřímnou soustrast.
Děkuji.
Teď večer jsem si řekla, že se kvůli vlasům nebudu trápit.
Děkuji ![]()
Vlasy mi už hodně zhoustly, i má kadeřnice už mně pochválila
Kvalita pořád nic moc, možná i proto moc nerostou, asi se spíše ulamují, ale věřím v lepší zítřky ![]()
Netrap se, chce to čas, bude lip
Mně ze stresu z maturity začaly padat celé prameny vlasů (a paradoxně až pár měsíců po), při mytím jsem měla půlku vlasů dole a vyloženě jsem cítila, že mi vlasy ubyly a to rapidně. Ale už jsou to 4 roky a mám vlasy zase zpátky, zase poměrně husté a v plné síle. Taky jsem se naučila korigovat stres a trému… Ale nic jsem na to nebrala, dala jsem si dlouhé prázdniny
.
Ja mam momentalne na hlave velke lysiny… Zjistila jsem to na jare, vzdy kousek zaroste, a lysina se posune dal. Nejspis stres, po porodu loni v lete jsem mela docela nalozeno.
@HrozTaj píše:Četla jsem právě, že až cca tři měsíce po stresující události začnou vlasy padat. Jak ses naučila korigovat stres? Já jsem po rozchodu a zvykám si, že nemám žádného parťáka a vše musím sama.
Mně ze stresu z maturity začaly padat celé prameny vlasů (a paradoxně až pár měsíců po), při mytím jsem měla půlku vlasů dole a vyloženě jsem cítila, že mi vlasy ubyly a to rapidně. Ale už jsou to 4 roky a mám vlasy zase zpátky, zase poměrně husté a v plné síle. Taky jsem se naučila korigovat stres a trému… Ale nic jsem na to nebrala, dala jsem si dlouhé prázdniny.
@Ivul87 píše:
Ja mam momentalne na hlave velke lysiny… Zjistila jsem to na jare, vzdy kousek zaroste, a lysina se posune dal. Nejspis stres, po porodu loni v lete jsem mela docela nalozeno.
Já jsem si včera schválně vyfotila hlavu z vrchu mobilem no. ![]()
A proč se o tom vůbec nemluví?
Nevím, moje mamka měla taky často stresy, ale na vlasech se jí neprojevilo.
Mám tento týden večírek v práci a upřímně se mi tam nechce.
Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Chce se mi brečet, ale nebudu. Jsme silné, že.
U těch vlasů je třeba vědět, zda máš v pořádku štítnou žlázu, zásobní železo a možná i jiné hodnoty jako minerály v krvi.
Ze stresu ty vlasy padají, ale ne tak často, jako když prostě propukne alopecie difuzní nebo jizvící nebo jiná. Hodně je na googlu. A také tam je, jak to nemá ve většině případů řešení. Takže tu sílu potřebuješ každopádně, ale zase není dobře doufat v to, co nebude. Obejdi si vyšetření a budeš vědět, jak na tom jsi. O vlasy přijdou i malé děti a nikdy jim nedorostou. Je to realita.
Osobně neznám případ zlepšení hustoty vlasů u žen, které jsem potkávala pravidelně.
Já bych si při špatném pocitu došla koupit paruku z pravých vlasů podobnou tomu, co jsem měla za účes. Nemusíš žít s pocitem, že ti to nesluší, když máme možnosti, jak to zlepšit.
Vypadaly mi vlasy po rozchodu tak, že nechci chodit mezi lidi. Je tady někdo, komu zase narostly? Znám pět žen z okolí, které měly lisiny, ale jen jedné vlasy dorostly. Samozřejmě neznám příčiny…