Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Čaute holky, měla bych takovy mensi dotaz
Poslesni tyden me trapi pocit cizího tělesa v krku, hrtanu. Nijak me to neboli, jen je to nepříjemné. Obcas z toho chraptím. Cetla jsem ze takove jsou priznaky rakoviny hrtanu -chraptění a pocit cizího tělesa v krku. Ale nedavno jsem byla na rtg krcni patere, to by tam slo videt kdyby neco bylo na hrtanu nebo v krku?
Nevim nejak se bojim ale nechci hned běžet k doktorce tak se ptam tady jestli s tim nekdo nemate zkusenosti.
Diky holky, hezky podvečer
A těžko se mi polýká, nevim jestli je to páteří nebo psychikou, ale nedává mi smysl ze by to mohlo byt pateri
Nemyslím si že by to bylo na rtg vidět spíš ne. Rakovina hrtanu =většinou začnou pacienti chraptit pak už šeptat a nejsou schopni sníst normální stravu. Kolik ti je let? U mladých jsem se stim nepotkala, myslím tím tak do 40 let. Spíš je to onemocnění 40+kuřáků a ti co mají rádi alkohol. Samozřejmě existují výjimky ale nestresuj se dopředu
Rekla bych, ze to bude spis zacinajici viroza a hypochondrie.
Ahoj, mám to taky. Střídavě je to lepší a horší. Zcela iracionálně jsem se taky bála rakoviny hrtanu - v našem věkovém rozmezí by to asi byla vzácnost ( předpokládám že jsi v podobném věku okolo 30). Mám za sebou ORL i gastro. S negativním výsledkem. Ještě čekám na vyšetření štítné žlázy. Uvidíme. Každopádně mě to trápí už tak dlouho, ze být to fakt rakovina, už ti to tu nepíšu. Klid.
Já jsem si na ten pocit zvykla a na 99% jsem přesvědčená, že to souvisí s psychikou.
Ja jeden cas mela takovy pocit"knedlíku v krku" ale uplne jine nez u nemoci, obehla jsem si kolecko orl, vyšetření krve na stitnoi zlazu a nikdo nic…pak jsem pohledala na netu a zkusila cviceni na krcni páteř a za pak cviku byl klid…neverila bych tomu ale.bylo to opravdu od toho..
Každý kdo si na internetu čte o příznacích své choroby velmi rychle se přesvědčí o tom, že umírá na rakovinu a nebo nějaký strašně vzácný syndrom - grautluju, chytla si to taky.
Nejpravděpodobnější varianta je viroza kombinovaná s hypochondrií, další možnosti jsou problémy se štítnou žlázou a případně svalové dysbalance v oblasti krční páteře.
Tak jako tak chceš zajít k lékaři. I kdyby to byla ta rakovina, tak čím dřív to začneš řešit, tím lépe tím projdeš.
Ale doktorovi řekni jen o tom škrábání a chraptění, případnou rakovinu ho nech objevit samotného ![]()
@Ou Svatá pravda. I naprosto zdravý člověk najde na netu zaručené info, že je v terminálním stadiu. Jinak souhlasím s tou krční páteří - podle sebe, co jsem psala výš. Krční páter taky reaguje na psychiku, já to mám o dost horší ve stresu, to mám i prokazatelně blokace.
Zakladatelko, zkus si najít na youtube cviky na krční páteř, mi to dost pomáhá. Taky pomáhá zaměstnat se a „prostě na to nemyslet“, fakt.
Čaute holky, měla bych takovy mensi dotaz
Poslesni tyden me trapi pocit cizího tělesa v krku, hrtanu. Nijak me to neboli, jen je to nepříjemné. Obcas z toho chraptím. Cetla jsem ze takove jsou priznaky rakoviny hrtanu -chraptění a pocit cizího tělesa v krku. Ale nedavno jsem byla na rtg krcni patere, to by tam slo videt kdyby neco bylo na hrtanu nebo v krku?
Nevim nejak se bojim ale nechci hned běžet k doktorce tak se ptam tady jestli s tim nekdo nemate zkusenosti.
Diky holky, hezky podvečer