Vypadává dudel - fígle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
425
13.7.10 23:16

a ještě modrá kytička :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
13.7.10 23:21
ZelvaVeruna píše:
Holky to se casem zlepsi :lol: Domca chtel jen Aventy a ted uz ma na noc ty z DM za 39 kc dva kusy :lol: :lol:

U nás přesně naopak. stačil ten z DM, pak jak jse ztáhly z trhu, protože byly jedovatý, tak jsem dala AVENT. A za pár měsíců už DM Babylove NEE- dokonce dělal, že se dáví. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10052
13.7.10 23:43

klárka plivala dudílky asi do třech měsíců, pak se to naučila

už přemýšlím že bych jí ho ted vzala, ale když on je to někdy tak dobrý pomocník :nevim:

nám vyhovujou úplně nejvíc od NUk, ty zkosený

klárka si ho už sama najde ted a strčí do pusiny, někdy sice obráceně ale to jí v cumlání vůbec nebrání :think: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.7.10 23:59
Kočislava píše:
I my máme oblíbenou plínku, vozíme ji už i v kočáru a to nám budou v pátek 4 měsíce.

Nám je přes dva roky a bez plínky ani ránu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
14.7.10 00:02

Nedočítala jsem vše.

Kačence jsem ze stejného důvodu dala dudlík v asi 3 týdnech. Taky si strkala do pusy ručičku… Manžel koupil NUK 1, jenže Kačátko měla hrozně malou pusinku a tak si jím vrážela do nosu tak jsme sháněla menší. Po nedonošeňátka bez legrace po celé Opavě neměli. (teď jich jsou všude spousty :pocitac: )
TAk s nejmenším vrškem byly dudlíky MAM, ten jí sednul, ale tím výběr skončil, žádný jiný nechce, nevezme. Chvíli dudlá a pak vyplivne, že jsme někdy říkala přilepit sekunďákem :D :lol:
Na kytičce - ale bez kroužku, jen se špuntíkem mám odchovanou starší. :D pro Kačku jsme neuměla sehnat a teď už to nechci komplikovat a zas zkoušet něco nového.

K oblíbenosti. Praneteř, sestřenice i kámoščina dcerka mají milovanou deku bez které ani ránu. Já radši naučila na hajáčka - šáteček s hlavičkou od Doukidou. Doma medvídka Bobiho do kočárku na cesty myšku Sofii… radši šoupnu do tašky hračku velikosti 20×20 než nějaké velké těžké deky.

A někdo se tu zmínil, že jsi založila diskuzi o režimu. Já Katce nic nenutila, nic neučila a udělala si ho postupem sama. Ono stejně si nic nutit nenechala. Krmila jsem až si řekla a ne povinně co 3 hod, ona ani pravidelně nechtěla, nepřisála se. Teď co si určila režim, tak spát mezi 19-20, pak se vzbudí kolem 4 - dřív na jídlo, teď na dudlík, a pak vstává až kolem 6-7, nabaští se a ještě do cca 9 vydrží. A oběd na lžičku si nastavila sama kolem 12:30.

Příspěvek upraven 14.07.10 v 00:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
14.7.10 00:06

No tak ja Sofii ucila dudat do jejich 7 mesicu veku a pak mi dosla trpelivost, kdyz jsem kvuli vypadavani vstavala i 25× za noc (ano!!!), zkouseli jsme MAM, NUK, AVENT, dokonce jsem si nechala z CR dovezt i onu povestnou kyticku a stejne ve 2 v noci letel pres pul loznice a uz jsem ji ho nikdy nevratila. A dobre jsem udelala, 3 dny byla nevrla, ale pak se srovnala a uz ho nepotrebovala. Po 2 mesicich nekde nasla nejaky zapadly dudlik a uz ani nevedela, co s nim delat. O dudani od narozeni hrozne moc stala, myslim, ze prostor na nauceni se dostala, ale nektere deti proste nejsou prirozene nadane :) a dudat jim nejde ani pres veskere usili… Dneska uz bych dala ditku maximalne 3 - 4 mesice casu, vice ne. Stalo mi to hodne nevyspani :( . L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
14.7.10 00:25

Starší taky nic jiného než kytku nechtěla, ale BACHA!!! Doporučuju zajíždět minimálně dva najednou, protože se vydudlávaj do větších a větších rozměrů a ve chvíli, kdy se začne rozpadávat=lepit a je nechutnej, tak už je tak obrovský, že dítě pak ten nový, malý nechce :cert: Holka naštěstí byla velká dudla, tak se po několika dnech nechala přesvědčit, že nic lepšího stejně neseženeme a vzala zavděk i tím prckem. Té jsem samozřejmě koupila ortodontický NUK, ale pak ještě z porodnice, v noci, jsem manželovi posílala sms ať koupí víc druhů dudlíků, protože tenhle ona nechtěla.

U druhé - poučena - jsem rovnou zakoupila kytku, co budu utrácet za drahý dudel, když stačí kytka že? :mrgreen: NUK jsem nakonec dostala z MC v rámci předporodního kurzu. Do porodnice jsem jela s kytkou a moc velký úspěch neměla. Nakonec jí manžel za jedno odpoledne, co jsem spala naučil na NUK, teda ne že bych nebyla ráda :wink: Tu ortodoncii moc neřeším- starší má zuby v pohodě, ale u tohohle aspoň nehrozí vydudlávání :wink:
Ale jinak taky pořád „vypadává“, lépe řečeno fluše ho obloukem, když ho nechce, ale přitom ho zas hned chce zpátky :nevim: občas ho ručičkou vyšoupne a když je připravená na spaní /zavazané ručičky/ a já jí dávám na odříhnutí tak, aby dudlík nevypadával-opřu si jí dudlíkem o rameno, tak šmrdlá hlavou tak dlouho, až ho vystrčí ven, ale hned ho hledá a rozčiluje se. Doma řešíme přilepení izolepou a teď mě napadlo, že má po stranách ty dírky, tak třeba jsou na gumičku :mrgreen: A u nás to jistojistě není svalama, když chce, tak nejsem schopná jí ho ani vyrvat z pusy, jak ho drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21566
14.7.10 06:58

tak s klárku jsem vyzkoušela strašnou spoustu dudlíků. nakonec jako první vzala na milost celokaučukový dudlík od chicca, protože měl malinký sosáček - všechny ostatní dávila. postupně jsme přešly na kaučukový NUK a z toho na silikonový NUK a MAM. a u těch jsme zůstali. ze začátku dudlíky taky plivala, ale je potřeba vytrvat, oni to ti prcci pochopí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22017
14.7.10 07:55
ZelvaVeruna píše:
Jojo, to delam i ja :wink: Bere jen MAM, Aventaky ani dalsi nechce a pridusim ho plinkou :mrgreen:
Nebo medvedem, viz. foto :wink: Jinak to plive..
Ale plinku ma radsi, nejradsi ji ma na celem obliceji, to usne hned (i starsi to vyzadoval :lol: ).

Tak takhle fotka je opravdu dokonalý návod, jak si udusit dítko… :roll:
Jako nic ve zlém, každý si to děláme po svém, ale pokud bych vedle toho prcka neseděla a nehlídala každé nadechnutí, tak toto faakt nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
14.7.10 10:49
neczuz píše:
a dá se koupit na netu za 14 kč :-) já ho sehnala v lékárně a koupila jsem hned 3 a k tomu náhradní gumičky :-)
tak proč jen moje dítě chce jedině AVENT za 120? :zed: :pocitac: :mrgreen:

A moje nuk za 90,– :evil: :evil: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
14.7.10 10:51
BohunkaP píše:
ZelvaVeruna píše:
Jojo, to delam i ja :wink: Bere jen MAM, Aventaky ani dalsi nechce a pridusim ho plinkou :mrgreen:
Nebo medvedem, viz. foto :wink: Jinak to plive..
Ale plinku ma radsi, nejradsi ji ma na celem obliceji, to usne hned (i starsi to vyzadoval :lol: ).
Tak takhle fotka je opravdu dokonalý návod, jak si udusit dítko… :roll:
Jako nic ve zlém, každý si to děláme po svém, ale pokud bych vedle toho prcka neseděla a nehlídala každé nadechnutí, tak toto faakt nedělám.

Plínka neva,ale u toho medvídka bych se bála 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
14.7.10 13:23

Medved tam byl dan se srandy na pridrzeni, vyfoceno, medved odpadl a dudlik vyletel..
Deny lezel na boku, medved byl v podstate jen opren na dudlik.. I tu fotku jsem sem dala jen tak z legrace, takze bych to zase nejak nehrotila…
Jinak slozena plinka k dudliku je podle me v podstate totez… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.10 13:26
ZelvaVeruna píše:
Medved tam byl dan se srandy na pridrzeni, vyfoceno, medved odpadl a dudlik vyletel..
Deny lezel na boku, medved byl v podstate jen opren na dudlik.. I tu fotku jsem sem dala jen tak z legrace, takze bych to zase nejak nehrotila…
Jinak slozena plinka k dudliku je podle me v podstate totez… :wink:

no z legrace to asi nebude když si psala že to tak dáváš, to miminko je očividně štastný když má před obličejíčkem takovou opičárnu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22017
14.7.10 13:27
ZelvaVeruna píše:
Jinak slozena plinka k dudliku je podle me v podstate totez… :wink:

To máš naprostou pravdu… tatáž bezva metoda směřující ke smutným deníčkům na e-miminu… stejně jako rozložená muchlovací plínka přes obličej apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
14.7.10 13:36

Jezis marjaa, anonymni, aspon se prihlas pod nickem… :roll:
Toho medveda tam dal manzel, kdyz asi podesaty vypliv malej dudlik :roll: Tak jsme se zasmali a odendali…
Nebudu tady diskutovat jak vychovavam svoje deti a co jim davam pred oblicej (pro info - vetsinou nic), protoze to opravdu nema cenu :roll: :roll: Jak je videt, o techto vecech se tady neda ani zertovat..

Ano, plinku mu tam obcas davam, dudlika s ni i podepru, bud se s ni nuchna a nebo ji sunda, jak usne, tak ji sundavam… Stejne ten dudlik nechce a uz vubec ne na spani…

A ted kamenuj(te)..Howhg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky