Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ZelvaVeruna píše:
Holky to se casem zlepsiDomca chtel jen Aventy a ted uz ma na noc ty z DM za 39 kc dva kusy
![]()
U nás přesně naopak. stačil ten z DM, pak jak jse ztáhly z trhu, protože byly jedovatý, tak jsem dala AVENT. A za pár měsíců už DM Babylove NEE- dokonce dělal, že se dáví. ![]()
klárka plivala dudílky asi do třech měsíců, pak se to naučila
už přemýšlím že bych jí ho ted vzala, ale když on je to někdy tak dobrý pomocník ![]()
nám vyhovujou úplně nejvíc od NUk, ty zkosený
klárka si ho už sama najde ted a strčí do pusiny, někdy sice obráceně ale to jí v cumlání vůbec nebrání
![]()
Kočislava píše:
I my máme oblíbenou plínku, vozíme ji už i v kočáru a to nám budou v pátek 4 měsíce.
Nám je přes dva roky a bez plínky ani ránu
![]()
Nedočítala jsem vše.
Kačence jsem ze stejného důvodu dala dudlík v asi 3 týdnech. Taky si strkala do pusy ručičku… Manžel koupil NUK 1, jenže Kačátko měla hrozně malou pusinku a tak si jím vrážela do nosu tak jsme sháněla menší. Po nedonošeňátka bez legrace po celé Opavě neměli. (teď jich jsou všude spousty
)
TAk s nejmenším vrškem byly dudlíky MAM, ten jí sednul, ale tím výběr skončil, žádný jiný nechce, nevezme. Chvíli dudlá a pak vyplivne, že jsme někdy říkala přilepit sekunďákem
![]()
Na kytičce - ale bez kroužku, jen se špuntíkem mám odchovanou starší.
pro Kačku jsme neuměla sehnat a teď už to nechci komplikovat a zas zkoušet něco nového.
K oblíbenosti. Praneteř, sestřenice i kámoščina dcerka mají milovanou deku bez které ani ránu. Já radši naučila na hajáčka - šáteček s hlavičkou od Doukidou. Doma medvídka Bobiho do kočárku na cesty myšku Sofii… radši šoupnu do tašky hračku velikosti 20×20 než nějaké velké těžké deky.
A někdo se tu zmínil, že jsi založila diskuzi o režimu. Já Katce nic nenutila, nic neučila a udělala si ho postupem sama. Ono stejně si nic nutit nenechala. Krmila jsem až si řekla a ne povinně co 3 hod, ona ani pravidelně nechtěla, nepřisála se. Teď co si určila režim, tak spát mezi 19-20, pak se vzbudí kolem 4 - dřív na jídlo, teď na dudlík, a pak vstává až kolem 6-7, nabaští se a ještě do cca 9 vydrží. A oběd na lžičku si nastavila sama kolem 12:30.
Příspěvek upraven 14.07.10 v 00:28
No tak ja Sofii ucila dudat do jejich 7 mesicu veku a pak mi dosla trpelivost, kdyz jsem kvuli vypadavani vstavala i 25× za noc (ano!!!), zkouseli jsme MAM, NUK, AVENT, dokonce jsem si nechala z CR dovezt i onu povestnou kyticku a stejne ve 2 v noci letel pres pul loznice a uz jsem ji ho nikdy nevratila. A dobre jsem udelala, 3 dny byla nevrla, ale pak se srovnala a uz ho nepotrebovala. Po 2 mesicich nekde nasla nejaky zapadly dudlik a uz ani nevedela, co s nim delat. O dudani od narozeni hrozne moc stala, myslim, ze prostor na nauceni se dostala, ale nektere deti proste nejsou prirozene nadane
a dudat jim nejde ani pres veskere usili… Dneska uz bych dala ditku maximalne 3 - 4 mesice casu, vice ne. Stalo mi to hodne nevyspani
. L.
Starší taky nic jiného než kytku nechtěla, ale BACHA!!! Doporučuju zajíždět minimálně dva najednou, protože se vydudlávaj do větších a větších rozměrů a ve chvíli, kdy se začne rozpadávat=lepit a je nechutnej, tak už je tak obrovský, že dítě pak ten nový, malý nechce
Holka naštěstí byla velká dudla, tak se po několika dnech nechala přesvědčit, že nic lepšího stejně neseženeme a vzala zavděk i tím prckem. Té jsem samozřejmě koupila ortodontický NUK, ale pak ještě z porodnice, v noci, jsem manželovi posílala sms ať koupí víc druhů dudlíků, protože tenhle ona nechtěla.
U druhé - poučena - jsem rovnou zakoupila kytku, co budu utrácet za drahý dudel, když stačí kytka že?
NUK jsem nakonec dostala z MC v rámci předporodního kurzu. Do porodnice jsem jela s kytkou a moc velký úspěch neměla. Nakonec jí manžel za jedno odpoledne, co jsem spala naučil na NUK, teda ne že bych nebyla ráda
Tu ortodoncii moc neřeším- starší má zuby v pohodě, ale u tohohle aspoň nehrozí vydudlávání ![]()
Ale jinak taky pořád „vypadává“, lépe řečeno fluše ho obloukem, když ho nechce, ale přitom ho zas hned chce zpátky
občas ho ručičkou vyšoupne a když je připravená na spaní /zavazané ručičky/ a já jí dávám na odříhnutí tak, aby dudlík nevypadával-opřu si jí dudlíkem o rameno, tak šmrdlá hlavou tak dlouho, až ho vystrčí ven, ale hned ho hledá a rozčiluje se. Doma řešíme přilepení izolepou a teď mě napadlo, že má po stranách ty dírky, tak třeba jsou na gumičku
A u nás to jistojistě není svalama, když chce, tak nejsem schopná jí ho ani vyrvat z pusy, jak ho drží.
tak s klárku jsem vyzkoušela strašnou spoustu dudlíků. nakonec jako první vzala na milost celokaučukový dudlík od chicca, protože měl malinký sosáček - všechny ostatní dávila. postupně jsme přešly na kaučukový NUK a z toho na silikonový NUK a MAM. a u těch jsme zůstali. ze začátku dudlíky taky plivala, ale je potřeba vytrvat, oni to ti prcci pochopí ![]()
ZelvaVeruna píše:
Jojo, to delam i jaBere jen MAM, Aventaky ani dalsi nechce a pridusim ho plinkou
Nebo medvedem, viz. fotoJinak to plive..
Ale plinku ma radsi, nejradsi ji ma na celem obliceji, to usne hned (i starsi to vyzadoval).
Tak takhle fotka je opravdu dokonalý návod, jak si udusit dítko… ![]()
Jako nic ve zlém, každý si to děláme po svém, ale pokud bych vedle toho prcka neseděla a nehlídala každé nadechnutí, tak toto faakt nedělám.
neczuz píše:a dá se koupit na netu za 14 kčtak proč jen moje dítě chce jedině AVENT za 120?já ho sehnala v lékárně a koupila jsem hned 3 a k tomu náhradní gumičky
![]()
![]()
A moje nuk za 90,–
![]()
BohunkaP píše:ZelvaVeruna píše:Tak takhle fotka je opravdu dokonalý návod, jak si udusit dítko…
Jojo, to delam i jaBere jen MAM, Aventaky ani dalsi nechce a pridusim ho plinkou
Nebo medvedem, viz. fotoJinak to plive..
Ale plinku ma radsi, nejradsi ji ma na celem obliceji, to usne hned (i starsi to vyzadoval).
Jako nic ve zlém, každý si to děláme po svém, ale pokud bych vedle toho prcka neseděla a nehlídala každé nadechnutí, tak toto faakt nedělám.
Plínka neva,ale u toho medvídka bych se bála ![]()
Medved tam byl dan se srandy na pridrzeni, vyfoceno, medved odpadl a dudlik vyletel..
Deny lezel na boku, medved byl v podstate jen opren na dudlik.. I tu fotku jsem sem dala jen tak z legrace, takze bych to zase nejak nehrotila…
Jinak slozena plinka k dudliku je podle me v podstate totez… ![]()
ZelvaVeruna píše:
Medved tam byl dan se srandy na pridrzeni, vyfoceno, medved odpadl a dudlik vyletel..
Deny lezel na boku, medved byl v podstate jen opren na dudlik.. I tu fotku jsem sem dala jen tak z legrace, takze bych to zase nejak nehrotila…
Jinak slozena plinka k dudliku je podle me v podstate totez…
no z legrace to asi nebude když si psala že to tak dáváš, to miminko je očividně štastný když má před obličejíčkem takovou opičárnu ![]()
ZelvaVeruna píše:
Jinak slozena plinka k dudliku je podle me v podstate totez…
To máš naprostou pravdu… tatáž bezva metoda směřující ke smutným deníčkům na e-miminu… stejně jako rozložená muchlovací plínka přes obličej apod…
Jezis marjaa, anonymni, aspon se prihlas pod nickem… ![]()
Toho medveda tam dal manzel, kdyz asi podesaty vypliv malej dudlik
Tak jsme se zasmali a odendali…
Nebudu tady diskutovat jak vychovavam svoje deti a co jim davam pred oblicej (pro info - vetsinou nic), protoze to opravdu nema cenu
Jak je videt, o techto vecech se tady neda ani zertovat..
Ano, plinku mu tam obcas davam, dudlika s ni i podepru, bud se s ni nuchna a nebo ji sunda, jak usne, tak ji sundavam… Stejne ten dudlik nechce a uz vubec ne na spani…
A ted kamenuj(te)..Howhg