Vyplacení u rozvodu

Anonymní
12.2.25 18:43

Vyplacení u rozvodu

Ahoj,
budu se s manželem rozvádět, chci to já, on se rozvádět nechce. Máme pětiletou dceru, na péči i alimentech jsme se domluvili..manželé sme byli 7 let, před manželstvím si vzal hypotéku na byt, před 5 ti lety jsem mu dala peníze na doplacení hypotéky cca 600000, s tím že mne napíše jako spolumajitele, pak se narodila malá, já to neřešila, říkala jsem si, že rozvádět se nebudeme, že to má čas..péče o dítě, úplně jsem to vypustila z hlavy…po doplacení hypotéky dostal peníze od rodičů a koupil větší byt..já mám jasně výčitky svědomí, protože se chci rozvést, chci mít klid, nemiluji ho, proto jsem hned souhlasila se střídavkou, dcera ho miluje i on ji…chceme vše dohodou, navrhl mi nejdřív 1300000, pak si to rozmyslel a navrhuje, že mi vyplatí milion..něco málo jsem do toho bytu investovala, nechci se dohadovat kvůli penězům, když jsem rozvod iniciovala já, chci mít konečně klid a nestresovat se z něj…myslíte, že je to fér?
Díky za názory…prosím anonym…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1486
12.2.25 18:46

Pokud chcete klid vemte i ten milion nebo se zkuste domluvit na něčem mezi 1150tis.. nevim kde bydlíte kolem velkých měst za ten milion stejně byt nekoupíte takze těch 300tis uz nehraje roli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9264
12.2.25 18:48

A řekl ti proč si to rozmyslel a místo 1,3 mil Kč ti teda dá jen ten milion?
Jako záleží na tobě, každopádně 600 tis. Kč jsi mu už předtím dala, plus teda další investice (záleží kolik jich bylo….). Budeš mít dostatek financí na nové bydlení a žití všeobecně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.25 18:49

@Al35
Bohužel ve velkým městě, kde i garsonka už stojí 3 mega :zed: s malou už máme hezkej podnájem domluvenej kousek od jejího otce..a ano, nechci se tahat po soudech, nechci nic, co by nebylo moje, ráda bych měla aspoň tady čisté svědomí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.25 18:51

@izabe
Ani financí mam dost na žití, docela velkej podnájem mám už domluvenej, dost mi uděla příspěvek na bydlení, každopádně je mi 40, vlastní bydlení si už nekoupím…na druhou stranu, vím, že malá toho hodně zdědí po otci…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.25 18:53

@izabe
Změnil to protože zjistil, že kašle na dobrou vůli, když mi je ukradenej… :zed: hodně špatně ten rozvod snášel kvůli ješitnosti…

• Citovat
  • Upravit
629
12.2.25 19:09
@Anonymní píše: Více

Tak jestli nejsi zapsaná na katastru, vzal bych to co nabízí něco 1 až 1,3 mega.
Pak zkus něco za investovat.
A uvidíš, co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.25 19:11

@Steve718
To by jsem ráda, aspon něco ať se mi zúročí z těch peněz…takže myslíš, že nejlíp jít do banky?

• Citovat
  • Upravit
629
12.2.25 19:18

@Anonymní 57341222 [/citace
Banky se tím zajímají nebo můžeš zajít do brokerskeho domu, taky to umí.
Jen třeba dobře vybrat a 100% prověřit.
Asi bych šel první do banky, tím nic nepokaziš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.25 19:19

@Steve718
Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5971
12.2.25 19:21

A to s vyplaceným miliónem a dost financí na vyžití chceš žádat o příspěvek na bydlení. Dobře vyčůraný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
12.2.25 19:24

Kdyžtak napiš SZ, mohu ti dát nějaký náhled, ale doba divná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.25 19:44

@mamule42
Ten milion bude investovaný pro dceru, jsou to peníze zděděné po rodičích, nejsou to peníze na běžný provoz..doted byli v bydlení…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.25 19:45

@mamule42
Financí budu mít akorát, když počítam i s příspěvkem. za 2kk vyplácnu 16.000…

• Citovat
  • Upravit
36967
12.2.25 19:51

A co budeš dělat v červenci až bude místo příspěvků super dávka, tam se zkoumaji úspory, majetek atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna