Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Kolik je dětem? My střídavku máme, děti střední škola, alimenty si platíme navzájem, ex má plat vyšší, než tvůj, já poloviční proti němu. Platím vše a alimenty ani zdaleka nedosahují toho, co máš kindergeld. To jen tak pro info. ![]()
@Anonymní píše: Více
my teda máme fakticky společnou péči a platíme oba hodně na vše co je potřeba
ani korunu sami sobě - ale vše děckám… a na dvě pubošky je to rozhodně víc jak deset na jednu měsíčně… spíš víc - bez bydlení a energií, jen v lékárně jsem od ledna nechala 2500, kosmetika+drogerie litr, bunda litr, svačinky na týden litr, obědy ve škole, kapesné-cesty kamkoliv-mobily, paušály, telky, věci do školy, další a další stovky a stovky, jen to lítá… a když byly kroužky, tak to taky mazec… jednou vanou mi vybabrá bojler třeba…
Takže se nedat, oni s nimi nežijí, tak vůbec netuší, co puboš třeba spotřebuje, sní, žádá… Nedej se!
@Serpentini píše: Více
psala, že to je Její příjem
i tak pro dva lidi dnes 43, když máš zaplatit bydlení, energie a jídlo, tak počítáš každou kačku!
A není kindergeld 255euro? Kolik děti máte.? Jestli 2 tak vám neplatí plnou výši kindergeld a ani nepíšete věk dětí …většinou se alimenty pohybují okolo 5 tisíc takže pokud mate 2 děti dostáváte průměrné alimenty v ČR
Záleží, na kolik dětí platí…pokud na 1, tak se mi to zdá dostačující. Ty peníze jsou pro dítě a ne pro tebe.
Pokud máte více dětí, tak mi to přijde málo vzhledem k jeho příjmu.
A kdybys šla k soudu se stridavou péči, tak to neznamená, že by ti neplatil nic, ale vyměnili by vám každému podle příjmu
@Sisi 14 píše: Více
jasně, ale zde nejde o "průměrné " alimenty v čr
výživné je vždy vztahováno k příjmům rodiče, takže u něj by vyšlo víc i na dvě děti…
viz. kalkulačka výživného
pokud nepečuje jinak a není střídavka
to mus tazatelka u soudu samozřejmě prokázat šla bych i do zpětného výživného, ať tatík pocítí, že má doopravdy děti
Záleží na tom, jestli při střídavé péči je nárok na Kindergeld.
Ale i pokud by nebyl, měla bys nárok na slevu na dani (na dvě děti je to celkem 3.127 Kč) a alimenty na každé dítě, podle té kalkulačky, co tu někdo dával, je to minimálně 7tisíc na jedno dítě. Takže cca 17 tisíc.
@Lucy75 píše: Více
To si nemyslím. Když jsem bydlela sama v nájmu, tak jsem měla plat poloviční než má zakladatelka a zvladala jsem to.
Nyní mám příjem okolo 37tis a když manželovi vypadl na 2 měsíce příjem, tak jsem to taky zvladala a ještě mi i něco zbylo, a to myslím, že jsem sobě dopravala kosmetiku, nehty, fitko…a měsíční náklady na bydlení máme okolo 20tis
@Sisi 14 píše: Více
Teď jsem si vyhledala, že Kindergeld je 250 € na dítě, tj. 12.500 jde tvému drahému do kapsy a z toho ti milostivě dává 10.000 Kč. Dobrej tatík teda.
@Dn0712 tak záleží kde a za kolik bydlíš, že.. to je největší paušální výdaj.. a často dnes ne 10, ne 15, ale i 20.. a násobně více, když je k tomu hypoška…
dítě má nárok na životní úroveň rodiče, takže bych se o to jako matka náležitě postarala, když má tatík plnou hubu kindergeldu.. by se divil..
evidentně je oj. ebává v přímém přenosu…
Příspěvek upraven 06.02.25 v 15:13
@Dn0712 píše: Více
A ted tu o Karkulce, ty budes asi prevleceny Onda co
.
@Aglája75 píše: Více
tak asi se místy chodili pást a pěstovali pšenici na balkoně… ![]()
Ahoj, jsem v tezke financni situaci.
S manzelem nejsme uz spoustu let, mame soudne danou stridavou peci, ktera ale nikdy neplatila, tak jsme dohodnuty od zacatku, je to vlastne z jeho strany jen kvuli alimentum, aby mi je nemusel platit. Dela totiz v nemecku a posila mi tim padem kindergeldy.. 10000,–. Ja vim, ze to neni malo, ale kdyz si vezmu ze se porad zdrazuje a i se snazim se nakupovat v akci, tak mesic co mesic mi zbyva na konci mesice mene a mene penez. Fakt to uz nejak nezvladam pokryt a nemam uz odkud brat. Kdyz nadhodim, jestli by nekoupil nove boty, bundy, aktovky… tak preci mam kindergeldy, tak nejak mi naznacuje ze mi snad dava kazdej mesic zlatou cihlu a co vaechno za to muzu koupit atp. Nechodim na nehty, rasy ani kosmetiku, ke kadernici chodim jednou za pul roku vzdy na mikado. Na sebe kupuju jen to co je fakt treba, mam staly financni prijem cca 33 000,– ale kdyz vezmu najem, energie, jidlo, jidelna, krouzky, kredity detem do telefonu, ja tarif…benzin ( ridit musim ), tak mi fakt nekdy zbydou jen 2000 a to se fakt neda. Jeho argumenty jsou, ze mame stridavku ( haha ) a ze bych mu mela posilat penize jeste ja a nebo by to melo byt nula k nule… dalsi argument je, ze si mam jit zazadat o prispevky na bydleni, ale proc? Kdyz by byla moznost alimentu…jen se bojim, ze bych ho tim natolik nastvala, ze by si za tou stridavkou pak stal a chtel by je mit fakt tyden a tyden, ted je ma co obvikend. Ale ted ta otazka, kdybych si vybojovala vyhradni peci, mam narok na alimenty i kindergeld? Pochybuju, ze bych na to mela narok ted…on na cca 60 000 cisteho.