Mam narok na alimenty, stridava pece

Anonymní
6.2.25 14:22

Mam narok na alimenty, stridava pece

Ahoj, jsem v tezke financni situaci.
S manzelem nejsme uz spoustu let, mame soudne danou stridavou peci, ktera ale nikdy neplatila, tak jsme dohodnuty od zacatku, je to vlastne z jeho strany jen kvuli alimentum, aby mi je nemusel platit. Dela totiz v nemecku a posila mi tim padem kindergeldy.. 10000,–. Ja vim, ze to neni malo, ale kdyz si vezmu ze se porad zdrazuje a i se snazim se nakupovat v akci, tak mesic co mesic mi zbyva na konci mesice mene a mene penez. Fakt to uz nejak nezvladam pokryt a nemam uz odkud brat. Kdyz nadhodim, jestli by nekoupil nove boty, bundy, aktovky… tak preci mam kindergeldy, tak nejak mi naznacuje ze mi snad dava kazdej mesic zlatou cihlu a co vaechno za to muzu koupit atp. Nechodim na nehty, rasy ani kosmetiku, ke kadernici chodim jednou za pul roku vzdy na mikado. Na sebe kupuju jen to co je fakt treba, mam staly financni prijem cca 33 000,– ale kdyz vezmu najem, energie, jidlo, jidelna, krouzky, kredity detem do telefonu, ja tarif…benzin ( ridit musim ), tak mi fakt nekdy zbydou jen 2000 a to se fakt neda. Jeho argumenty jsou, ze mame stridavku ( haha ) a ze bych mu mela posilat penize jeste ja a nebo by to melo byt nula k nule… dalsi argument je, ze si mam jit zazadat o prispevky na bydleni, ale proc? Kdyz by byla moznost alimentu…jen se bojim, ze bych ho tim natolik nastvala, ze by si za tou stridavkou pak stal a chtel by je mit fakt tyden a tyden, ted je ma co obvikend. Ale ted ta otazka, kdybych si vybojovala vyhradni peci, mam narok na alimenty i kindergeld? Pochybuju, ze bych na to mela narok ted…on na cca 60 000 cisteho.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.2.25 14:36

Kolik je dětem? My střídavku máme, děti střední škola, alimenty si platíme navzájem, ex má plat vyšší, než tvůj, já poloviční proti němu. Platím vše a alimenty ani zdaleka nedosahují toho, co máš kindergeld. To jen tak pro info. :?

• Citovat
  • Upravit
24891
6.2.25 14:50
@Anonymní píše: Více
:zed: panebože
dávno jsi měla být u soudu
nepíšeš, zda jedno dítě či dvě, ale z jeho příjmu je to stejně málo, protože nepečuje jinak
střídavka nefunguje, inflace byla obrovská
takže buď se domluvit na 15 litrech, nebo mu napiš, že dáš zpětné doplacení alimentů za tři roky a to se pěkně prohne, chlapec
nech si poradit od právníka, mrkni na kalkulačky výživného, už jsi dnes druhá, které to píšu..
ti chlapi jsou otřesní, fakt… zacpou vám hubu pár tisícovkama a vy držíte
neskutečný
jsou to peníze pro děti, bila bych se jak lvice

my teda máme fakticky společnou péči a platíme oba hodně na vše co je potřeba
ani korunu sami sobě - ale vše děckám… a na dvě pubošky je to rozhodně víc jak deset na jednu měsíčně… spíš víc - bez bydlení a energií, jen v lékárně jsem od ledna nechala 2500, kosmetika+drogerie litr, bunda litr, svačinky na týden litr, obědy ve škole, kapesné-cesty kamkoliv-mobily, paušály, telky, věci do školy, další a další stovky a stovky, jen to lítá… a když byly kroužky, tak to taky mazec… jednou vanou mi vybabrá bojler třeba…
Takže se nedat, oni s nimi nežijí, tak vůbec netuší, co puboš třeba spotřebuje, sní, žádá… Nedej se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9061
6.2.25 14:50

Těch 33 000 máš i s kindergeldem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24891
6.2.25 14:52
@Serpentini píše: Více

psala, že to je Její příjem
i tak pro dva lidi dnes 43, když máš zaplatit bydlení, energie a jídlo, tak počítáš každou kačku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
6.2.25 14:52

A není kindergeld 255euro? Kolik děti máte.? Jestli 2 tak vám neplatí plnou výši kindergeld a ani nepíšete věk dětí …většinou se alimenty pohybují okolo 5 tisíc takže pokud mate 2 děti dostáváte průměrné alimenty v ČR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
6.2.25 15:05

Záleží, na kolik dětí platí…pokud na 1, tak se mi to zdá dostačující. Ty peníze jsou pro dítě a ne pro tebe.

Pokud máte více dětí, tak mi to přijde málo vzhledem k jeho příjmu.

A kdybys šla k soudu se stridavou péči, tak to neznamená, že by ti neplatil nic, ale vyměnili by vám každému podle příjmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24891
6.2.25 15:07
@Sisi 14 píše: Více

jasně, ale zde nejde o "průměrné " alimenty v čr
výživné je vždy vztahováno k příjmům rodiče, takže u něj by vyšlo víc i na dvě děti…
viz. kalkulačka výživného
pokud nepečuje jinak a není střídavka
to mus tazatelka u soudu samozřejmě prokázat šla bych i do zpětného výživného, ať tatík pocítí, že má doopravdy děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
6.2.25 15:08

Záleží na tom, jestli při střídavé péči je nárok na Kindergeld.
Ale i pokud by nebyl, měla bys nárok na slevu na dani (na dvě děti je to celkem 3.127 Kč) a alimenty na každé dítě, podle té kalkulačky, co tu někdo dával, je to minimálně 7tisíc na jedno dítě. Takže cca 17 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
6.2.25 15:09
@Lucy75 píše: Více

To si nemyslím. Když jsem bydlela sama v nájmu, tak jsem měla plat poloviční než má zakladatelka a zvladala jsem to.

Nyní mám příjem okolo 37tis a když manželovi vypadl na 2 měsíce příjem, tak jsem to taky zvladala a ještě mi i něco zbylo, a to myslím, že jsem sobě dopravala kosmetiku, nehty, fitko…a měsíční náklady na bydlení máme okolo 20tis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
6.2.25 15:10
@Sisi 14 píše: Více

Teď jsem si vyhledala, že Kindergeld je 250 € na dítě, tj. 12.500 jde tvému drahému do kapsy a z toho ti milostivě dává 10.000 Kč. Dobrej tatík teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24891
6.2.25 15:11

@Dn0712 tak záleží kde a za kolik bydlíš, že.. to je největší paušální výdaj.. a často dnes ne 10, ne 15, ale i 20.. a násobně více, když je k tomu hypoška…

dítě má nárok na životní úroveň rodiče, takže bych se o to jako matka náležitě postarala, když má tatík plnou hubu kindergeldu.. by se divil..
evidentně je oj. ebává v přímém přenosu…

Příspěvek upraven 06.02.25 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
6.2.25 15:13
@Dn0712 píše: Více

A ted tu o Karkulce, ty budes asi prevleceny Onda co :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24891
6.2.25 15:14
@Aglája75 píše: Více

tak asi se místy chodili pást a pěstovali pšenici na balkoně… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.25 15:15