Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jezis teda tady si nezkusenej prijde pocestne po radu a vy hned takhke
![]()
Zakladateli: ne, spermie zacnou makat okamzite a ktera je nejbliz cipku, zapluje dovnitr… takze vyplach si myslim nepomuze ![]()
@lukyn píše:
Ahoj holky,
chtěl bych se jako příslušník druhého pohlaví zeptat na názor, jestli by ženě - např. po prasknutí kondomu nebo jiné „nehodě“ - pomohl hodně důkladný výplach pochvy?Samozřejmě v případě, že by nechtěla za nic na světě otěhotnět, ale lepší možnosti by aktuálně nebyly dostupné (pobyt v zahraničí atd.).
Pokud nechceš za nic na světě otěhotnět, tak s nikým nespi, jiná 100% ochrana není… tedy ještě odebrání dělohy, ale to je jaksi nevratné.
@lukyn A v zahranici nemaji lekarny? I tam se urcite prodava tabletka PO.
@lukyn určitě nepomůže.. lepší je zvolit antikoncepci.. a nebo používat ke kondomu třeba spermicid krém..
Tak v 15 snad nejsou děti připravený na sex
Já bych to zakázala
Některým i v 19 ![]()
Jako uprimne ja sama jsem neznala presny princip poceti, dokud jsem nechtela otehotnet. Vseobecne funkce delozniho cipku a pohyblivost spermii cloveka v beznem zivote nijak extra nezajimaji, pokud neni gynekolog.
Mno… tak já se v tom nevyznám
Někdo přihodí něco konstruktivního, někdo se jenom směje… ![]()
Kdybych to shrnul, tak v případě, že tam žena obdrží něco, co tam nechce a nemá jistotu, že sežene včas ten postinor… tak se radši vypláchnout nebo nevyplachovat? Tím děložním čípkem proniká hoodně spermií a ty pak šplhají dál, takže podle mě je určitě výhodný, zkusit co nejvíš spermatu „eliminovat“.?
@lukyn no, otěhotnění to rozhodně nezabrání, dokonce i o tom, že to sníží šanci, dost pochybuju
při cestě do ciziny a strachu doporučuju koupit postinor předem a vzít ho pro jistotu s sebou ![]()
Však pokud jedete třeba někam, kde ten Postinor nebude k sehnání, tak si jeden kupte předem a mějte ho v peněžence, když by náhodou gumka praskla, tak požít… pokud by praskla i druhá, tak to by teda byla smůla
…
Nebo co myslíš tím „nemá jistotu že včas sežene postinor“?
@lukyn jenže výplach Ti pomůže jen v pochvě, ale ty malé bestie jsou hodně rychlé a může se stát, že než vypláchneš, už budou v děloze a tu prostě nevypláchneš, fíš.. takže vol kombinaci spermicid krému a kondomu - pokud nějaké utečou, spermicid je zahubí
jinak postinor a podobné jsou tuším do 72 hodin, takže na sehnání je času dost, ovšem čím dřív, tím lépe…
Jsem si vzpomněla na tu radu, která zní - ať si dotyčná sedne do dřepu a přičichává si tak dlouho k pepři, dokuď nedostane záchvat kýchání…a to prej z ní ta nálož semene vylítá raz dva
…asi stejná spolehlivost, jako u výplachu
![]()
Příspěvek upraven 25.06.13 v 11:50
@lukyn NIe, výplach nepomôže. Ja som takto otehotnela - pár stykov v plodnom období, Dôkladné umývanie - a miminko je na svete ![]()