Vyplachujete si nos?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4472
25.6.22 11:49

Používám konvičku, ale ne preventivně. Až když mám rýmu a jsem nemocná.
Při poslední nemoci mi to krásné uvolnilo hleny v nosní dutině a mohla jsem konečně dýchat, takže já to vřele doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
25.6.22 12:51

Mam chronicky zanet dutin v cele hlave, takze to mam poradne ucpane. Konvicku jsem zkusila, delala podle videa a malem se utopila😀 takze neee uz nee😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16099
25.6.22 12:57
@Glumka píše:
Mam chronicky zanet dutin v cele hlave, takze to mam poradne ucpane. Konvicku jsem zkusila, delala podle videa a malem se utopila😀 takze neee uz nee😀

Měla jsi moc zvedlou bradu, proto to teklo do krku. Musíš to dělat tzv. „na Miloše“, bradu co nejvíc k hrudníku a pootočit hlavou do strany a celou dobu dýchat pusou.
Mně konvička pomáhá hlavně v létě na alergie, když třeba sklízejí obilí, na které jsem alergická, tak mi to nalítá do nosu a já se můžu ukýchat a opuchnu, po výplachu konvičkou spoustě těch hnusných projevů zabráním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
25.6.22 13:03
@zrcadlo píše:Musíš to dělat tzv. „na Miloše“, bradu co nejvíc k hrudníku a pootočit hlavou do strany a celou dobu dýchat pusou.

:P
To jsem ještě neslyšela, vtipný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
25.6.22 20:10

Ja si konvicku koupila v tehotenstvi, kdyz jsem mela casto rymu a skoro zadne kapky do nosu se nesmi. Ale asi to neumim, vzdycky mi to nateklo do krku, at jsem hlavu otacela snad na vsechny zpusoby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
25.6.22 20:18

Ano, já i děti. Ale používáme jen při rýmě. Preventivně to neděláme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4632
25.6.22 20:35

@Glumka Nesmíš se hlavně předklánět, ale stát u toho rovně, tudíž doporučuji nácvik ve sprše, ne u umyvadla, u toho se taky mám tendenci předklánět, abych se nepolila.
U nás se konvička osvědčila poté, co začalo dítě tahat ze školky jeden moribundus za druhým. Ono samo by bohužel potřebovalo konvičku nejvíce, i na doporučení z ORL, ale zatím slavíme každé vysmrkání, konvička už je jiný level. Bohužel zadní rýma se ho drží jako klíště a na ORL jenom doporučují samé sirupky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
25.6.22 20:45

My to používáme i preventivně, nejen při rýmě, mám nějakou zvýšenou vodnatost nosu (nevím, jestli je to název diagnózy, ale říkala mi to tak paní na nosním) a paní na nosním mi to proplachování poradila. Jinak bych pořád smrkala. Při rýmě to dělám taky, ale při ní to u mě nestačí a používám k tomu někdy i nosní kapky, když je ta rýma nezastavitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
5.7.22 10:49
@zrcadlo píše:
Měla jsi moc zvedlou bradu, proto to teklo do krku. Musíš to dělat tzv. „na Miloše“, bradu co nejvíc k hrudníku a pootočit hlavou do strany a celou dobu dýchat pusou.
Mně konvička pomáhá hlavně v létě na alergie, když třeba sklízejí obilí, na které jsem alergická, tak mi to nalítá do nosu a já se můžu ukýchat a opuchnu, po výplachu konvičkou spoustě těch hnusných projevů zabráním.
:lol: Diky, to fakt pobavilo. Ja jsem teda o konvicce na pruplach nosu nikdy neslysela, ale pisu si, pokud bych nekdy chtela experimentovat, tak jedine „na Milose“. :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
7205
5.7.22 18:44
@Mia2020 píše:
Dobrý večer,
zakládám novou diskuzi. Vyplachujete si nos? Mám na mysli konvičku se slaným roztokem, kterým se propláchnou nosní dírky.
Dříve jsem to dělala, poté ne, ale mám v plánu začít znovu. Co Vy? Máte s tím zkušenosti? Jen mě to zajímá :)

Nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.23 10:31

Používám vincentku do nosu každé ráno a přes den. Je to boží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie