Vyplachujete si nos?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
396
24.6.22 23:17

Vyplachujete si nos?

Dobrý večer,
zakládám novou diskuzi. Vyplachujete si nos? Mám na mysli konvičku se slaným roztokem, kterým se propláchnou nosní dírky.
Dříve jsem to dělala, poté ne, ale mám v plánu začít znovu. Co Vy? Máte s tím zkušenosti? Jen mě to zajímá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3076
24.6.22 23:22

Nikdy jsem to nedělala, nebylo proč 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
24.6.22 23:26

Konvičkou ne, i když jsem o tom slyšela dobré věci.

Ráno používám slanou vodu v nosním spreji - nekupuju, doplňuji si ji do kdysi koupenýho šplíchátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
24.6.22 23:31

Ano, bez toho furt smrkám, je to super věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
25.6.22 00:13

Ne, slysela jsem o tom, ale nejak nevim, k cemu by mi to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
25.6.22 04:49

Mám Vincentku Nasalis, praktikuji jen v určitých obdobích. Je to vhodné pro lidi, kteří trpí často nebo chronicky zánětem dutin(jako já). Nemá to být součástí běžné hygieny zdravého člověka. Nos má samočistící schopnosti a specifickou bakteriální flóru, která se tímto narušuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12522
25.6.22 06:13
@Mia2020 píše:
Dobrý večer,
zakládám novou diskuzi. Vyplachujete si nos? Mám na mysli konvičku se slaným roztokem, kterým se propláchnou nosní dírky.
Dříve jsem to dělala, poté ne, ale mám v plánu začít znovu. Co Vy? Máte s tím zkušenosti? Jen mě to zajímá :)

Ja ano, jakmile mi zacne ryma..poradila mi to dr.na Orl a super ryma zahy skonci a nemusim kupovat kapicky a morskou vodu. Proplachuji vincentkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
25.6.22 07:00

@Mia2020 Jako že každý den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.6.22 07:01

Jo. Mam takovou lahvicku, ne konvicku teda…pry ryme super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
25.6.22 07:12

Zkusila jsem to dvakrát, když mi začínala rýma, a pokaždé jsem dostala zánět dutin. Tak nevím, jestli jsem to udělala blbě nebo co 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
25.6.22 07:49

Ne, ani dětem. Když máme někdo sopel, vytáhnu Tymiánový krém :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2512
25.6.22 08:15

Ano, kdyz mam ucpany nos, mam casto zanet dutitn, poradili mi to na orl a od te doby se mi zanety nerozjizdi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
25.6.22 08:17

Používají hlavně děti při rýmě, několikrát je to zachránilo od celkových ATB :palec: Ale jen na běžnou hygienu nepoužíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
25.6.22 08:36

Ano, používám při rýmě konvičku, roztok si dělám sama…mladší dcera by bez toho asi neprezila, ji rýma nikdy nejde ven, pak akorát kašle a kašle, starší dcera to nesnese, ji pak bolí ucho… @Asiina jj, mně to tak říkali na ORL, když jsem tam chodila s dcerou, že někdo to nesnese a pak z toho je zánět středoušní a tak…takze pro někoho dobrý a pro někoho ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.6.22 08:45

Kdyz jsem byla mladsi, tak jsme to jednu dobu delala docela intenzivne jako procistovani organismu, ja teda mela odvar z preslicky a anyzu. Ted uz se k tomu nedokopu a ani casove bych to nedavala, mozna kdyby byl vazny duvod, tak bych se k tomu zase vratila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová