Výplata a utrácení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Svistice a to může sama podepsat pracovní smlouvu? Jen se ptám, kdyz tvrdí že ji ma na dobu neurčitou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mi pobavilo. Ze nechavali byste ji vyplatu? Co to jako je za dotaz? Kdyz jsem pracovala a bydlela doma, tak jsem neco prispivala. To je jasne. Ale mela jsem luxus, ze vyplatu mi nikdo celou nevzal
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechceš třeba ty peníze posílat mě na účet? Hned bych věděl co snima co ty na to
![]()
To za 17000 měsíčně můžeš bydlet na hotelu
a určitě nájem do téhle částky seženeš.
Ale komu není rady tomu není pomoci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lachtanice86 píše:
@Svistice a to může sama podepsat pracovní smlouvu? Jen se ptám, kdyz tvrdí že ji ma na dobu neurčitou
Dobry point. Po pravde nevim. Brigady (dpc) jsem si podepisivala od patnacti sama. Jak je to s klasickym pracovnim pomerem vim jen, ze do osmnacti nemuze delat nicni, dvanactky a mit hmotku. ![]()
Jako muze zkusit obvolat banky, jak je to s ucty pro nezletile, ale pochybuji, ze neco bez nutnosti zakonneho zastupce bude na trhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melissa16 píše:
Ahoj nejsem žádný troll, ale jsou to rodiče takže to jako okrádání neberu, ale jen my to přijde nespravedlivé
Nebereš to jako okrádání, protože jsi do situace citově zaangažovaná a bojíš se přiznat, že tě tvá matka zneužívá. Ale bohužel, existují i příšerné matky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melissa16 Pokud nemáš ani od jednoho rodiče podporu v založení jiného účtu, co jim to trochu zkomplikovat? Zavolej si nebo zajdi do banky, že jsi kartu ztratila/někdo ti odcizil kabelku a že ji chceš zablokovat.
Novou sice posílají poštou, ale kdyby sis změnila korespondenční adresu k příteli, to by ti snad mohlo jít i v internetovém bankovnictví, tak ti přijde nová karta a možná i nový PIN (na to bych se radši zeptala). Do internetového bankovnictví se dostaneš jem ty? Nebo rodiče tam mají přístup? Na pobočce bych zkusila zažádat o přihlášení přes SMS kód s tvým číslem, na to by snad nemusel být potřeba souhlas zákonného zástupce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:
@Melissa16 Pokud nemáš ani od jednoho rodiče podporu v založení jiného účtu, co jim to trochu zkomplikovat? Zavolej si nebo zajdi do banky, že jsi kartu ztratila/někdo ti odcizil kabelku a že ji chceš zablokovat.Novou sice posílají poštou, ale kdyby sis změnila korespondenční adresu k příteli, to by ti snad mohlo jít i v internetovém bankovnictví, tak ti přijde nová karta a možná i nový PIN (na to bych se radši zeptala). Do internetového bankovnictví se dostaneš jem ty? Nebo rodiče tam mají přístup? Na pobočce bych zkusila zažádat o přihlášení přes SMS kód s tvým číslem, na to by snad nemusel být potřeba souhlas zákonného zástupce.
Skvělý nápad. Nechat se živit sedmnáctiletou dcerou je hnus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje starsi dcera, dnes uz plnoleta, je neskutecne aktivni a chodila na brigady hned od sestnacti. Mela svuj ucet a nikdy jsme ji nekontrolovali jeji vyplatu, naopak, spis jsme ji o to vic pridali. Studovala a studuje, tudiz je to jeji dobra vule, ze si prilepsi. Pokud by se ale na skolu vykaslala, urcite bych vyzadovala prispevek na domacnost, pokud hodla dlit ve svem pokojicku.
- Citovat
- Upravit
@Melissa16 a proc nemáš svůj účet? To chodí peníze na účet rodičů? To jsou tvé peníze, ne jejich. Divím se, ze si to necháš líbit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kipa22 píše:
Skvělý nápad. Nechat se živit sedmnáctiletou dcerou je hnus.
Přesně. Přispívat na bydlení mi přijde fér pro obě strany. Ale zabavit celou výplatu, to je hnus. Umím si představit, že třeba nejsou v rodině peníze, když matka nechodí do práce. Ale tohle je fakt zlodějna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše:Řekla bych že když jí není 18 tak musí mít zákonného zástupce? Nevím?
Jak si rodice muzou davat pozor, abys nemela novy ucet? Rodice k tomu nepotrebujes, vezmes obcanku a nakracis do banky, v praci si zmenis cislo uctu a je to…nebo si nech v praci vyplacet vyplatu v hotovosti, i kdyz to asi uz malo kde pujde…ale za zeptani nic nedas…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Popeladym píše:
Na to, zda máš nový účet, si dávají pozor jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melissa16 píše:
Ahoj nejsem žádný troll, ale jsou to rodiče takže to jako okrádání neberu, ale jen my to přijde nespravedlivé
nejak nechapu na co se ptas? ona ta vase rodinka asi bude k popukani - viz. tvuj prispevek, proc nejsi na zadne skole po ukonceni ZS… asi moc financne gramotni nebude nikdo z vas… jinak se nediv, ze ti tu vsici rikaji, ze jsi troll, kdyby jsi nelhala s vekem, tak se tomu i vyhnes. V cervnu jsi ukoncila zakladku a je ti jednou 16, pak 17 a i 18?… byt sem pravidelne prispivas, tak si myslim, ze jsi troll bo takhle hloupy snad ani nikdo nemuze byt… ten pritel je ten z usti, co k vam minuly mesic prijel na navstevu? a co s nim nejsi ani 2 mesice?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Proto02 píše:
https://www.banky.cz/…o-nezletile/
Tak pardon, ale je to vlastně logický. Podařilo se mi asi úspěšně zapomenout, že jsem to děckam v tom věku, podepsat musela.
Ale stejně si myslím, že si to holčina vymyslela, aby si tu užila spílání rodičům. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit