Výplata a utrácení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Melissa16 neřekla bych nic, kdyby chtěli jen část, můj bratr bydlí u rodičů, chodí do práce a dává měsíčně určitou částku na jídlo a zálohy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melissa16 píše:
Když jim řeknu něco takového tak mi řeknou, že z těch peněz zaplatí elektřinu, vodu, plyn, jídlo, které i já využivam a to je vše proto nemám nárok
Tak jim řekni ať ti ukážou co vše se platí a kolik, rozpočítat na osoby v bytě a šmitec. Jídlo si kupuj sama a je to. Vždyť tě normálně okrádaj, to to nevidíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik vydelavas? Protože pochybuji, že projíš a protopíš třeba 15 000
tolik určitě neplatí vaší ani nájem. To že z výplaty nic nemáš není normální. Hned bych si založila nový účet a kartu a prehlasila to v práci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion píše:
A ted je ti 17 a tady 18?https://www.emimino.cz/…dine-411738/
Zrovna jsem to sem chtěla dát ![]()
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Zrovna jsem to sem chtěla dát
Ne, že bych tu honila trolly, ale tady je to fakt ocividny… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melissa16 píše:
Když jim řeknu něco takového tak mi řeknou, že z těch peněz zaplatí elektřinu, vodu, plyn, jídlo, které i já využivam a to je vše proto nemám nárok
Tak se zeptej matky jestli si myslí, že si celou výplatu spotřebuješ za jídlo a energie?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melissa16 píše:
Spravedlivé by bylo, abys platila náklady za sebe teda. Doufám, že sis to vymyslela. Nedovedu si představit, roztočít výplatu svého dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně. Takže máš základní vzdělání, pracuješ a jsi tak chytrá, že si výplatu necháváš posílat na nějaký účet, ke kterému nemáš přístup.
Tak teď tu o karkulce…
Normální člověk si zařídí účet, ke kterému má přístup jen on (ano, u nezletilého je potřeba podpis zákonného zástupce, ale to stačí mít otcův), karta je vystavena na jméno majitele účtu a lze si ji třeba jen vyzvednout na pobočce - nějaká matka se k ní fakt nedostane, natož k pinu.
Případně si nechat výplatu posílat k důvěryhodnému příteli/kámošce na účet nebo požádat zaměstnavatele o výplatu v hotovosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melissa16 píše:
Hm, tak se zeptej matky, kolik ona přispívá na elektřinu, vodu, plyn a jídlo…když nedělá..
To že vyděláváš a nejsi plnoletá, neznamená, že všechny peníze vydělané tebou, budeš odvádět jako otrokář jim…3-4tis. na podíl by jim měl od tebe stačit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melissa16 píše:
Bydlíte tam 3,tak bych platila max. třetinu nákladů na bydlení. To, že se tvá matka válí doma a nechává se od tebe vydržovat, je její problém. Ty jsi také hloupá, že jsi na toto přistoupila. Jak radí holky výše, založ si nový účet (nevím, jestli to jde, když jsi nezletilá, případně jdi do banky s někým dospělým, kterému věříš) a kartu, proboha, nedávej z ruky. Eventuálně se domluv se zaměstnavatelem na výplatě v hotovosti. Našetři si nějaké peníze a v 18 letech se odstěhuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melissa16 píše:
Založ si nový učet, rodičům o tom neříkej kartu měj u sebe a měj tam trvalý příkaz a posílej jim určitou částku 2 000 - 3000 kč.
Příp. nejlíp najděte si s přítelem podnájem nějaký levný (klidně i za cenu, že by jste se odstěhovali dál, kdyby přítel našel práci i tam) a odstěhujte se.
A ty se snaž mít aspoň brigádu a dálkově si dodělat školu. Asi to nebude lehké, ale lepší než u rodičů.
Jinak je rozdíl jestli máš (což asi nemáš) 4 000 kč měsíčně tam bych i pochopila, že vše si vezmou. I když se o tom měli stebou domluvit.
Jestli vyděláváš dejme tomu 15 000 kč. Tak je to hnusné, že ty vše seberou a okrádají tě
- Citovat
- Upravit
@welovefashion píše:
Ne, že bych tu honila trolly, ale tady je to fakt ocividny…
Ona v tom má celkově bordel, tady https://www.emimino.cz/…erte-391430/ jí je v červnu 16
a v další diskuzi třeba z května už jí je 17 ![]()
https://www.emimino.cz/…gada-391854/
- Citovat
- Upravit