Výplata a utrácení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24817
10.1.21 18:23

:mrgreen: to víš že jo… ještě tu o Budulínkovi…

ale obecně - normální model je, že pokud jsi mladá, svobodná, pracující a bydlíš u rodičů (v pokojíčku, že) tak dáš matce na jídlo, energie a bydlení (částka dohodou, např. 5-7tisíc, záleží, jak často se vaří, zda kromě vařeného jídla si svačinky/večeře nakoupíš sama apod.) a hotovo.. Odevzdat doma platební kartu je totální nesmysl. A pokud je náhodou to, co píšeš, pravda, tak bych si už dávno hledala ubytovnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65189
10.1.21 18:23
@lucenka píše:
Ona v tom má celkově bordel, tady https://www.emimino.cz/…erte-391430/ jí je v červnu 16 :mrgreen: a v další diskuzi třeba z května už jí je 17 :mrgreen:
https://www.emimino.cz/…gada-391854/

drobet schíza. Určitě to bude i ta, co od 15 pracuje jako sekretářka u nějaké zahraniční společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
10.1.21 18:25

Kolik je příteli? Klidně to posílej jemu na účet. To by bylo možná lepší i když v případě rozchodu, by jsi zase musela měnit číslo účtu.
Přítel tam bydlí taky? Protože pak je lepší se odstěhovat. Protože jestli bydlí u vás tak by jste měli něco dávat i za něj, ale jak jsem psala částku na které se dohodnete a ne celou výplatu

• Citovat
  • Upravit
3699
10.1.21 18:26
@Melissa16 píše:
Ahoj! Je mi 17 a chodím do práce už od léta na normální smlouvu na neurčito a jelikož je váš tu většina starších a máte děti tak bych chtěla vědět co by jste dělali kdyby vaše dcera chodila do práce stále bydlela u vás, měla přítele Nechávali by jste ji výplatu? Nebo ne? Chtěli by jste třeba jen něco málo na jídlo atd.? Nebo by jste brali celou její výplatu protože máte její kartu od účtu a ji tu kartu ani neukážete? Ptám se protože já to tak mám a moje matka mi řekne, že výběr byl na mě, že chci do práce :zed: i když jsem to udělala, kvůli ním, ale to už neřeším jen mě to zaráží protože když něco potřebují tak mi to musí koupit přítel z jeho výplaty, protože já svoji nevidím jen chodím do práce, ale nic víc a když už chci ňáke peníze např. V létě chceme s přítelem jet na chatu která stojí asi 8000 už ji máme rezervovánou, ale ta společnost chce do 13.1.2021 zálohu 50% takže 4000 když jsem řekla, že to zaplatím já, protože taky vydělávám tak mi rodiče řekli, že já výplatu NEMÁM a, že mi moje výplata neříká pane :zed :zed: :zed to mě hodně zarazilo a vytočilo protože celou výplatu utratí moje matka, která je celé dny doma a nic nedělá jen uvaří a ani neuklizi někdy dojdu z prace a ona leží :zed: což vás ještě víš naštve je ji jen 37 což podle mě není až tak moc aby nemohla do práce v každé práci vydrží max. 3 týdny ani to ne :zed: a teď má moji výplatu a já nic… Přítel říká, že jsem jejich živitel což jsem si nikdy nechtěla připustit a ani nechci :zed: taťka chodí do práce, ale to je vše moje matka žije jen z našich vyplat a mě se to začíná hnusit a můj respekt k rodičům se straci a možná to zní sobecky, ale chodit do práce a nic s toho nemít by štvalo každého :think:… Co si o tom myslíte vy? :srdce:

A není tady tvoje matka registrovaná jako Meh57?
A jinak ne, není to normální, najdi si spolubydlení, nebo s přítelem. Odešla bych z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
10.1.21 18:29
@Proto02 píše:
A jinak ne, není to normální, najdi si spolubydlení, nebo s přítelem. Odešla bych z domu.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.1.21 18:30

Jinak když bych já měla svému dítěti teoreticky teď vypočítat měsíční náklady na bydlení, tak by to dělalo cca:
225 Kč voda
625 Kč elektřina/teplo
60 Kč internet
Hypotéku ani příspěvek do fondu oprav bych na něj nezapočítávala, maximálně bych mu dala symbolické „nájemné“ třeba 1000 Kč/měsíčně.
Jednou ročně by muselo zaplatit 1000 Kč za popelnice

Co se jídla týče, záleželo by, zda by se stravovalo se zbytkem rodiny, nebo by si vařilo samo (to bych mu klidně vyčlenila v lednici poličku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Melissa16
10.1.21 18:33
@Proto02 píše:

Ahoj ano plánujeme odejít, ale ještě mi není 18 a rodiče si dávají pozor abych si neudělala nový účet… Vydělávám 17000kč a přítel 19000 takže nic moc a já výplatu nemám takže máme jen jeho výplatu a najít si pronájem není tak lehké a ještě blízko práce ani se nedivím, že si všichni myslí, že jsem troll můj život je jako pohádka a horor dohromady :)

• Citovat
  • Upravit
15575
10.1.21 18:37

Pokud nejsi troll tak to normální není. Pokud s rodiči stále bydlíš a budeš bydlet, tak bych přispívala určitou částku (např. 3-5 tisíc korun měsíčně). Jinak si šetři, např. na dovolenou, na budoucí své bydlení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
10.1.21 18:43
@Melissa16 píše:
Ahoj ano plánujeme odejít, ale ještě mi není 18 a rodiče si dávají pozor abych si neudělala nový účet… Vydělávám 17000kč a přítel 19000 takže nic moc a já výplatu nemám takže máme jen jeho výplatu a najít si pronájem není tak lehké a ještě blízko práce ani se nedivím, že si všichni myslí, že jsem troll můj život je jako pohádka a horor dohromady :)

Jak si rodice muzou davat pozor, abys nemela novy ucet? Rodice k tomu nepotrebujes, vezmes obcanku a nakracis do banky, v praci si zmenis cislo uctu a je to…nebo si nech v praci vyplacet vyplatu v hotovosti, i kdyz to asi uz malo kde pujde…ale za zeptani nic nedas…

• Citovat
  • Upravit
5653
10.1.21 18:48
@Melissa16 píše:
Ahoj ano plánujeme odejít, ale ještě mi není 18 a rodiče si dávají pozor abych si neudělala nový účet… Vydělávám 17000kč a přítel 19000 takže nic moc a já výplatu nemám takže máme jen jeho výplatu a najít si pronájem není tak lehké a ještě blízko práce ani se nedivím, že si všichni myslí, že jsem troll můj život je jako pohádka a horor dohromady :)

Na to, zda máš nový účet, si dávají pozor jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
10.1.21 18:53

A to opravdu už chodíš půl roku do práce a pak sleduješ, jak ti máma tvé peníze utrácí? Proč si je nenecháš třeba posílat k příteli?

Jinak já bych dítěti výplatu samozřejmě nechala, max. bych chtěla nějaký příspěvek na jídlo a energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
10.1.21 18:53
@Melissa16 píše:

Tak at to da pritel jeho cislo uctu, to nahlas v praci a vyreseno. Az ti padne 18 tak si zalozis ucet svuj. Nechapu jak si muzou rodice davat pozor abys nemela ucet.
Nezlob se na me ale si hloupa. To jim nechas 17tis a neprijde ti to divny??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.1.21 18:55
@Melissa16 píše:

A proč jsi tak hloupá, a nenecháváš si dávat peníze v hotovosti nebo si je posílat na účet přítele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
10.1.21 19:26
@arinecka píše:
Tak at to da pritel jeho cislo uctu, to nahlas v praci a vyreseno. Az ti padne 18 tak si zalozis ucet svuj. Nechapu jak si muzou rodice davat pozor abys nemela ucet.
Nezlob se na me ale si hloupa. To jim nechas 17tis a neprijde ti to divny??

Zalozit si studentsky ucet muze uz od 15 let, kdy je trestne zodpovedna. Staci s dokladem totoznosti nakracet do banky.

Ono dite muze mit detsky ucet od osmi let, ale tam jsou potreba rodice…

• Citovat
  • Upravit
33005
10.1.21 19:32

@Hanka1 Do 18 není způsobilý právním úkonům. Takže nemůže jen tak podepsat sama za sebe smlouvu s bankou o zřízení účtu. Je tam potřeba při zřizování podpis zákonného zástupce (a to i na různé spořící účty - stavebko, knížky apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat