Výplata - málo peněz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Koukni na vyplatni listek, tam je přesně rozepsany, kolik, kdy, za co..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím děvčata mam úvazek 0,75 měla jsem teď 10 dni nemocenské a na výplatu mi přišlo 11 tisic chybí mi 8 tisic je to vůbec možné aby těch 10 dni nemocenské mi tolik vzalo? když mám ve výplatě i děti?
Nemocenská je 60% RDVZ jestli míváš třeba ještě nějaké prémie, které pri nemocenské nemáš tak ti to klidně může takovou částku udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kromě toho pokud byly v těch 11tis. i náhrady za nemoc, ty se nepočítají do hrubé mzdy. A tím pádem mzda nedosáhla poloviny minimální mzdy a nemáš nárok na bonus na děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, může…
proto se moc nevyplatí marodit, lidi chodí do práce s chřipkama atd.
bohužel, takový je systém…
ale představ si na druhou stranu, že třeba první tři dny by byly placený 100%, tak z toho by se zaměstnavatelé zbláznili a půlka firem zkrachovala.. velké % lidí by si takhle dělalo dovču za plnou palbu platu - tak to prostě je..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše:
Ano, může…
ale představ si na druhou stranu, že třeba první tři dny by byly placený 100%, tak z toho by se zaměstnavatelé zbláznili a půlka firem zkrachovala.. velké % lidí by si takhle dělalo dovču za plnou palbu platu - tak to prostě je..
Dcera ma 100% cely mesic, nadnárodní firma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Dcera ma 100% cely mesic, nadnárodní firma.
manžel má 100% jak dlouho chce a OČR taky. IT ve státním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše:
Ano, může…
Tak pokud si někdo nemůže dovolit být týden doma a uzdravit se. Tak má problém on s finanční gramotností a není problém v systému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka
já je mám 30 dní, ale nevyužila jsem to za 30 let ani jednou
i po větších operacích a problémech jsem se stihla do měsíce vrátit…
tihle zaměstnavatelé si lidi vyberou už tak, že vědí, že jsou natolik kvalitní, že se jim i tahle platba 100% měsíční nemocenské vyplatí…
i kolegové marodí jen občas a tak jako úměrně.. týden chřipky jednou za rok/dva je OK…
po větších operacích a problémech nad 30 dní pak už máme 60%…
takový zodpovědný přístup ovšem neplatí ve fabrikách apod., to by byl super kolaps..ne každý člověk je takto pracovně uvědomělý
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik6 100% ve státním může mít do 30 dnů.. ještě jsem ve státním sektoru neviděla, že by někoho třeba rok platili ve 100% (vyjma pracovního úrazu!!!)
a to pamatuju pomalu Marii Terezii
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano je to možný. Ja uz na PN nechodím. Snažím se omezovat i OCR. Je to šílený pak vyjít.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zdravím děvčata mam úvazek 0,75 měla jsem teď 10 dni nemocenské a na výplatu mi přišlo 11 tisic chybí mi 8 tisic je to vůbec možné aby těch 10 dni nemocenské mi tolik vzalo? když mám ve výplatě i děti?
No co je na tom divného, vždyť jsi marodila skoro půlku měsíce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MiaBea ano ale půl měsíce určitě nedělá těch 7tisic dle denního výměru co mam
- Citovat
- Upravit