Je taková výplata v dnešní době dostačující?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.4.25 09:21

Výplata u manžela

Ahoj, chci se zeptat, kolik vydělají v čistém vaši muži v dělnické profesi pokud mají volné víkendy. Pište samozřejmě anonymně. Můj manžel má 31 čistého ale v tom je 5000 příspěvek na dopravu. Myslíte že v dnešní době je to dostačující částka?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2479
12.4.25 09:28

Pro koho dostačující, pro vás? To musíte vědět sami. Další věc je, kde bydlíte, v jakém kraji..
na dělnické profesi mi to přijde ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12816
12.4.25 09:34

Vzhledem k tomu, že je v tom příspěvek na dopravu, mi to přijde, že je to velmi málo.
Jinak můj otectoto vydělával jako dělník tak deset let zpátky.
Ale ej fakt, že ačkoli byl dělník, tak byl kvalifikovaný dělník, tu práci, co dělal, se v té kvalitě člověk nenaučí z měsíce na měsíc a byl v tom oboru vyučený, to je taky poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
12.4.25 09:48

32tis hrubého je na chlapa málo a pokud máte i děti, tak je to ještě víc málo. Co dělá za práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.25 09:57
@Anik6 píše: Více

31 500 má v čistém ale je tam právě těch 5000 cestovné. A jinak expeduje zboží ze skladu.

• Citovat
  • Upravit
34473
12.4.25 10:03

Pro mého muže by to dostačující částka určitě nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64845
12.4.25 10:06

On těch 5000 projezdí nebo na základě čeho mu to proplácí? Má to ve smlouvě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.25 10:07

My bychom z toho nevyžili. Muž děla na osvč taky dělnickou profesi, ale odbornější. Ale příjem na osvč má cca 65-80tis., jak který měsíc… někdy i přes 80tis, po odečtění nákladu. Jako zaměstanec by měl cca 40-45tis.

• Citovat
  • Upravit
obet.stalkingu
12.4.25 10:25

Ptáš se proč? Jestli to je dostačující a zaměstnavatel není držgrešle? Jestli to je možné a manžel si nedává něco bokem? :D

• Citovat
  • Upravit
Asta135
12.4.25 10:32

Podle mýho práce ve skladu zrovna 2× odborná a ani ideálně placená není. Nemůže si muž najít jiné místo nebo zvýšit kvalifikaci? My bychom rozhodně nevyžili.

• Citovat
  • Upravit
8610
12.4.25 10:39

Pokud jste sami dva a ty máš podobnou výplatu, tak by to dostačující být mělo. Pokud máte děti a ty ses na RD, čili příjem skoro nic, tak to dostačující rozhodně není. Jestli ale třeba žijete u rodičů a nemáte náklady na bydlení, tak to je zase jiná… prostě na tvoji otazku nejde odpovědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.25 10:44

No tak 31 čistého (moc nechápu teda, proč lidi neuvádí peníze v hrubém a ani jak tam zapadá těch 5k za dopravu) pro dělníka ve skladu se mi zdá dost, když se asi nejedná o moc kvalifikovanou pozici. Ale je jasné, že plno rodin by z toho nevyzilo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.25 10:59
@Anonymní píše: Více

Tak jsem se schválně koukala na potvrzení o příjmech, co jsme vloni dokládali bance..manželovi to vychází kolem 32 000 čistého měsíčně.
Vaří v domově pro seniory, takže tabulkový plat. Dělají krátký dlouhý, soboty, neděle, svátky.
Já mám cca o dvacet tisíc vyšší plat než on, takže finančně to neresime. Bydlení máme dávno splacené.

• Citovat
  • Upravit
6626
12.4.25 11:14

Ono je jedno kolik bere, záleží na tom, jaký máte výdaje a jak s tím umíte vyžít. Znám rodiny, kde sotva vyjdou se 100 tisíci a znám i rodinu, kde dohromady mají pod 45tisíc a jsou spokojený. U nás je to třeba celkem běžný plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
12.4.25 11:59

Mně to přijde na dělníka bez nějaké extra kvalifikace jako dobrý plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat