Nezvýšili mi plat, ale ostatním ano
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nečtu to celé, ale evidentně tam spokojená nejsi. Řešila jsem něco podobného nedávno, jestli bych v práci zůstala, kdyby mi nezvýšili peníze, no a asi ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
No, upřímně z pohledu nekoho, kdo na částečný úvazek pracoval, ti muzu říct, že pokud to neni prace typu prodavačka, kdy je to o přítomnosti od do, tak máš vždy víc práce, nez kolik by odpovídalo úvazku, takze bych to videla tak, ze tento nepoměr někdo ocenil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Já co mám děti, vždycky pracuji na nějak zkrácený úvazek. A vždy v okamžiku, kdy vidím, že začínám mít stabilně příliš přesčasů, žádám o navýšení úvazku. Kdyby nesouhlasili (zatím souhlasili všude, umím si obhájit, proč nestíhám) hodím se do módu pracuji do výše svého úvazku. Argument, že nižší úvazky by měly mít vyšší hodinovou mzdu, mi přijde celkem nesmyslný a dost bych nesouhlasila, aby mně se zkráceným úvazkem přidali, zatímco kolegyně na plném by ostrouhaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne tak, myslim, ze neni jednoduche rict ja delam vic nez ostatni. Nikdo nevidi do toho co kdo a kolik dela. U nas ve firme taky prochazime urcitou ekonomickou krizi, odmeny jsme nedostali. Nekteri pridano dostali, ale nenapadlo by me se zlobit, ze zrovna ja jsem pridano nedastala a troufam si rict, ze i ja svou praci odvadim dobre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prostě se zeptej. Nikoho nejmenuj, nebuď konkrétní a rozhodně neříkej, že někdo dělá míň práce, než ty. Mlčení o mzdách je všude a všude se nějakým způsobem, někdy poruší. Není to porušení prac. kázně nebo tak něco, takže tě nevyhodí. Žere tě to a žrát bude. Já bych se zeptala, taky by mě to pěkně medilo.
- Citovat
- Upravit
@lísteček pardon ale nevěřim, že byste ignorovala to a nebyla naštvaná, že vy jste nedostala přidáno, když víte že odvádíte velmi dobrou práci a kolegové dostali přidáno. Máme všichni stejnou náplň práce, víme co kdo každý z nás dělá (já nás málo, takže prostě víme). Všechno se zdražuje, nájem nám samozřejmě zdražili, člověk má rok od roku vyšší výdaje apod… Kdyby se nenavyšovalo celoplošně, tak budu taky naštvaná ale vím, že jsme na stejné lodi ale takhle je to absolutně nefér a ještě když vím, že mi nadřízená lže s důvody a vymlouvá se na něco jiného. Tohle opravdu není férové jednání.
- Citovat
- Upravit
Já se naučila jedno. Pro cizí eseróčko nic nad rámec nedělej. A už vůbec né přesčasy zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nadřízená dostala třeba určitý rozpočet peněz, aby přidala a váš díl si přivlastnila. To je celé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak urcite mame rozdily ve firme. My jsme v kancelari 3 a kdyby nekdo dostal pridano a ja ne, mrzelo by me to samozrejme. To ze dostali pridani v jinych kancelarich ( Oddelenich) mi proste nevadi. Uricte chapu zklamani, nadrizena by mela byt ferova a uprimna. Takovy clovek by nemel mit managerskou pozici. Ja jsem tim ale taky chtela rict, ze je tezke soudit zda nekdo dela vic nez druhy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LiduNe já to s tou prací myslela, že na plný úvazek odvádím ve finále víc práce. Ono fakt, kdyby tam byly jen na poloviční, tak nemají jedinou šanci tu práci zvládnout a fakt vim, že odvádím práci dobře. Na nikoho neházim, že noedvádí svou práci nebo nedělá to comá. My jsme fajn tým a nikdo se nefláká a proto mě zarazilo nepřidání pouze mé osobě (i když pujdu do KPI tak splňují nekde i víc než průměrně). Jen se bojim, nás je fakt málo v týmu a asi by bylo jasný, že kolegové se zmínili o přidání, tak abych nezadělala ještě na další průsery… zaim to zkouším obejít jinak ale již se mi nedostává žádné zpětné vazby, tak to je to poslední a to nejdůležitější, čím bych mohla argumentovat.
- Citovat
- Upravit
@FraDeu to si již od „změn“ hlídám jak ostří, jen jsem reagovala na to, že obhajovali práci zaměstnanci na poloviční úvazek. A teď jim nedaruju ani minutu do posledního dne, kdy v této firmě budu zaměstnaná.
- Citovat
- Upravit
Tak nedaruj. Ale nic s tím neuděláš, nejsi jednatel společnosti ani jeho známá. Tak to chodí. Tvou část zvýšení platu si shrábla jednoduše manažerka pro sebe. To překousni a pracuj dál nebo hledej jinde. Jiná možnost není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NA
Příspěvek upraven 14.04.25 v 13:20