Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
nevíte, jak to je s výplatou ve státní svátky? Když je výplatní termín 6, a 6.7 je státní svátek a předtím je víkend, přijde před víkendem nebo až 7.7?
Díky
V pátek 5.7.. pokud by to vycházelo na neděli tak v pondělí.
@EvieK píše:
V pátek 5.7. nic nepřijde, když je státní svátek
@EvieK píše:
5.7. je neděle. To výplata určitě nepřijde. A na pátek 3.7. to podle mě nestihnou zpracovat.
Výplata přijde podle mě 7.7. Podívej se do smlouvy nebo interních směrnic. Tyto případy tam bývají popsané.
Mateřská mi jednou přišla 4.den v měsíci, ale i po víkendu 10.den v měsíci.. Na to se nelze spolehnout..
Cekala bych az 7.7. Zalezi i co mas a maji za banku, mozna to v patek poslou, ale banka to nestihne zpracovat a prijde to v nasledujici pracovní den. Kdybys mela banku stejnou jako zamestnavatel, tak by to mohlo projit i v ten patek ![]()
U nás to nejpozději v den výplatního termínu musí být na účtě (takže pokud vychází na na víkend či státní svátek, je to tam poslední pracovní den před). Ale výplatní termín máme později, právě kvůli tomu, aby se to v případě nepřízně kalendáře stačilo zpracovat.
Pokud mluvíme o výplatě ze zaměstnání tak je to ve smlouvě. Pokud o sociálních dávkách tak tam na to prostě mají 30 dní a nazdar. Nejsou povinni řešit nějaké termíny. ![]()
U nás je to tak, že je výplata 9., pokud je 9. sobota je to v pátek, pokud je 9. neděle je to v pondělí. A tohle je napsáno ve smlouvě. Většinou to ale chodí i tak dřív.
@lucenka píše:
Noo, mi to nedošlo. ![]()
U nas pokud vyplatni termin vychazi na vikend jsou penize na uctu uz v patek.
@EvieK píše:
Noo, mi to nedošlo.
No to tezko, kdyz 1.7. je streda.
@lucenka píše:
To neni pravda. 5.7. je letos nedele.
@Aletheia píše:
Pokud mluvíme o výplatě ze zaměstnání tak je to ve smlouvě. Pokud o sociálních dávkách tak tam na to prostě mají 30 dní a nazdar. Nejsou povinni řešit nějaké termíny.U nás je to tak, že je výplata 9., pokud je 9. sobota je to v pátek, pokud je 9. neděle je to v pondělí. A tohle je napsáno ve smlouvě. Většinou to ale chodí i tak dřív.
Tak mi máme ve smlouvě psáno 10. a když je 10. sobota, tak to přijde až v pondělí a občas se stalo, že to přišlo 11. i když bylo 10. normální pracovní den. A jinak dříve to nepřišlo za těch 15 let nikdy, takže co zaměstnavatel, to originál.
Ahoj holky,
nevíte, jak to je s výplatou ve státní svátky? Když je výplatní termín 6, a 6.7 je státní svátek a předtím je víkend, přijde před víkendem nebo až 7.7?
Díky