Vypnout a nic neřešit

Anonymní
15.11.16 15:20

Vypnout a nic neřešit.

Ahojky holky potřebuji se spíš vykecat a jestli v tom nejsem sama. Už mám pocit že se snad ze všeho zblázním. Mám synka 1,5 roku dost zlobí ale tak to je normální. Ale poslední dobou mám pocit že nic nezvládám a jsem hrozná matka, hospodyně a partnerka k chlapovi. Malej je poslední dva měsíce absolutně bez režimu rostou mu zuby tak v noci nespí, usne až v jedenáct a dvakrát za noc se vzbudí. Přes den je jak drak doma bordel jak v tanku, vařim na dva dny a večer jsem ráda že usnu s ním. Chlap maká až do večera o volno kolem baráku, hlídání žádné a já potřebuji poradit jak se z toho nezbláznit a kdy tohle šílené období skončí. Hrozně mě to trápí přála jsem si vždycky dvě děti věkově blízko a tenhle sen se mi asi ani nesplní :( Prosím jen do mě nerejpejte věřím že se najde nějaká dobrá duše co mě podpoří nebo která to má stejně :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
15.11.16 15:24

Dát občas hlídat chlapovi, je to i jeho dítě. Jinak se z toho zblaznis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
15.11.16 15:32

Myslím, že zažíváš to, co naprostá většina matek v nějakém období zná.
Opravdu je důležité nerezignovat na život, a to na tvůj soukromý (koníčky, přátelé) a ten partnerský.
Zkus někdy zapojit babičky, kamarádky, nebo si pořiďte chůvu.
Nebo vymýšlejte aktivity, kde budete i s dítětem.
Když to dobře naplánuješ, dá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.16 15:32

@pikola on by taky rád ale i se snaží aby jsme se měli dobře a nic nám nechybělo. Jsem už z toho neštastná přitom mám jen jedno dítě co ty mámy co jich mají víc. Zrovna dneska mi vyndal celou špajzku když jsem vařila a já jak kdybych rezignovala sedim a připadám si že jsem selhala :(

• Citovat
  • Upravit
10251
15.11.16 15:33
@Anonymní píše:
@pikola on by taky rád ale i se snaží aby jsme se měli dobře a nic nám nechybělo. Jsem už z toho neštastná přitom mám jen jedno dítě co ty mámy co jich mají víc. Zrovna dneska mi vyndal celou špajzku když jsem vařila a já jak kdybych rezignovala sedim a připadám si že jsem selhala :(

Neblázni… Co je to za selhání?
No tak to zas dáte všechno zpátky, třeba ti to bude podávat a bude to brát jako hru. Buď ráda, že máš zvídavé dítě, pro něj je to vlastně učení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
15.11.16 15:36

Peníze nejsou všechno, ten čas s dítětem nevynahradí. Nikdo není dokonalá matka, máš snad pocit, že nikomu z nás děti nezlobi, nevyjázelo nám skříně a máme doma uklizeno? V roce a půl jsem dala dítě do školky na půl dne abych mohla jít aspoň normálně nakoupit. Pokud se cítíš, zr něco nezvládá nebo jsi nešťastná, řekni si o pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
15.11.16 15:41

@pikola Přesně to mě taky napadlo. Budou mít všechno, jen ztratí jeden druhého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
15.11.16 15:44

@Premek_Orac spíš nechapu proč mají ženské pocit, že musí být dokonale matky, manželky, milenky a hospodyně. A chlap chodí do práce a dítě nemá? Ze pracuje kolem domu? A ona pracuje v domě a ještě ma to dítě :nevim:
To není žádné selhání nebýt dokonalý, to z člověka přece nedělá nic hrozného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
15.11.16 15:49

@pikola Přesně. Mě by dokonalá ženská dokonale nudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
15.11.16 16:22

Stejně to nemám čekám už třetí dítko. Nepamatuju si ze bych takhle vysilovala u prvního, ale myslim ze je to hlavně o nature te ženské. Musíš se nad to povznést a nebrat si to tak :D nejsem dokonalá matka, doma mám uklizeno normálně žádné sterilní prostředí (ale luxuju denně :zed: ), partner chodí domu okolo 8 a prostě někdy nálada je někdy ne to je život.
JO a přijde mi ze u druhého sem rozhodně stihala víc věci než s jedním. Bylo to asi i. proto ze časem se u mě vyvinula schopnost nevnimat knuceni a pláč děti jako stresor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
15.11.16 16:35

Já věkově děti blízko sebe mám. Jsou o rok a půl a měla jsem pak občas pocit že taky musím utéct jen abych zachránila holý život :mrgreen: Já mám tedy neskutečnou výhodu, že má kdo hlídat, bez toho bych asi vážně byla na prášky. Ale vážně je to časem lepší a lepší :kytka: A ty nemáš možnost aby někdo pohlídal? nebo nějaké jesle na pár hodin? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.16 16:37

@jeřáb S tím souhlasím myslím že je to hodně o povaze ženské. Já jsem nervák po mámě asi co si pamatuji tak na nás furt řvala když jsme byli malý(4 děti jsme byli)já sice neřvu ani malýho nebiju.ale jsem jak uzlíček nervů brečim pak někde v koutě aby mě neviděl. :( Trápí mě že prostě si neumím představit další dítě. Přála jsem si děti o tři roky od sebe ale už ted vím že bych to nezvládla asi na to nejsem povaha. Holky z mého okolí co mají děti stejně staré jsou v klidu, hrajou si s dítětem občas si postěžujou ale nedělají z toho žádnou tragédii já jsem přesný opak :(mohu se zeptat jak máš staré děti?

• Citovat
  • Upravit
30556
15.11.16 16:37

Ja teda mám babičku, která zrovna před chvílí odešla, byla tu hodku, abych to tu dala trochu do kupy :mrgreen: protože se dneska předhánějí kdo udělá větší bordel :mrgreen:
Taky jsem někdy zoufalá, mám chuť zamknout a utéct, kor když je takovéhle počasí a nemůžu s nima ven…Ale uz jsem se naučila řešit jen důležité věci -aby tu bylo jídlo, teplo, spokojené děti a ja se nezblaznila…bordel nemá nohy, neuteče, uklidi se jindy, nebo az bude chlap doma a zabavi ditka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.16 16:42
@Nika91 píše:
Já věkově děti blízko sebe mám. Jsou o rok a půl a měla jsem pak občas pocit že taky musím utéct jen abych zachránila holý život :mrgreen: Já mám tedy neskutečnou výhodu, že má kdo hlídat, bez toho bych asi vážně byla na prášky. Ale vážně je to časem lepší a lepší :kytka: A ty nemáš možnost aby někdo pohlídal? nebo nějaké jesle na pár hodin? :hug:

Právě že nemám :( po porodu to mojí mámu brzy přešlo a s tchýni mám sice dobrý vztah ale už jde na ní vidět že se na to necítí a nenabízí se :( Moje mamka malýho neviděla 4 měsíce a to bydlíme v jednom městě. Tchyně si ho ještě před dvěmi měsíci vzala párkrát do měsíce ale jak ted začal zlobit tak ho nechce a já to chápu. Potřebovala bych si tak odpočinout, pořádně uklidit klidně bych ho dala i na celý víkend kdyby bylo komu :D :D Jinak jesle jsou u nás narvané k prasknutí. Kamarádka co pracuje měla sama problém udat tam synka. A na chůvu zas tolik peněz nemáme :(

• Citovat
  • Upravit
887
15.11.16 16:44
@Anonymní píše:
@jeřáb S tím souhlasím myslím že je to hodně o povaze ženské. Já jsem nervák po mámě asi co si pamatuji tak na nás furt řvala když jsme byli malý(4 děti jsme byli)já sice neřvu ani malýho nebiju.ale jsem jak uzlíček nervů brečim pak někde v koutě aby mě neviděl. :( Trápí mě že prostě si neumím představit další dítě. Přála jsem si děti o tři roky od sebe ale už ted vím že bych to nezvládla asi na to nejsem povaha. Holky z mého okolí co mají děti stejně staré jsou v klidu, hrajou si s dítětem občas si postěžujou ale nedělají z toho žádnou tragédii já jsem přesný opak :(mohu se zeptat jak máš staré děti?

Klukům je 5 a půl a 2 a půl. Rodit budu na začátku prosince. Myslím ze sama víš co dáš a co ne. Srovnávat s tím co zvládnou ostatní nemá smysl každá sme jiná já taky nechápu že známá zvládá při stejné starých dětech ještě pracovat. Obdivuju ji a vím že já na to nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí