Výpočet nemocenské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahoj, zajímalo by mne z čeho mi bude výpočítaná nemocenská. V březnu mi skončila mateřská, ale ještě před tim jsem podstoupila operaci kde mi zjistili nádor takže jsem šla rovnou na nemocenskou. Teď od října jsem už uschopněná, ale v zimě mě zase čeká nemocnice, tedy další neschopenka, myslím tak na dva měsíce. Jde o to, že teď jsem brala nemocenskou z průměru před mateřskou, ale protože je práce na směny a manžel neni přes týden doma tak jsem byla nucena jít od října alespoň na půl úvazku což budou malý peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ta další nemocenská už se ti bude počítat jen z toho půl úvazku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, je. Rozdíl by byl pouze v případě, že bys nebyla v práci ani týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, ale neni to tak, že se ti průměr na neschopenku vypočítává z průměru za poslední tři měsíce? Já si právě nejsem jistá, ale myslela jsem si, že to tak je. Ale co když ty tři měsíce neoddělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, je ještě rozdíl zda myslíš těch prvních 21 dní, tam je to ze 3 měsíců nebo pak to co platí sociálka, tam se to počítá z posledních 12 měsíců, ale pokud tam nejsou, tak je to prostě z kratší doby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam taky dotaz
Od unora jsem se po rodicaku vratila do prace az do pulky zari ( nyni jsem na nemocenske z duvodu tehotenstvi), ale nekolikrat jsem behem prace cerpala OCR.
Diky
- Citovat
- Upravit
Ahojky,
prosím o radu…mám v plánu od 1.12. nastopit na PN, pracuji na 12-ti hodinové směny, poslední dvě služby mě čekají v úterý a ve středu, pak do konce měsíce budu čerpat dovolenou. Chci se jen ze zajímavosti zeptat, jestli finančně lépe nevýjde, když na PN nastoupím již koncem toho to měsíce, abych si odbyla ještě v tomto měsíci 3 neplacené dny PN…tudiž za měsíc prosinec už bych měla mít pokud se nepletu 60% z průměrného platu…Můj průměrný čistý plat, dělá cca 25.000,– ani nevím jestli jsem to srozumintelně napsala ![]()
Radka
- Citovat
- Upravit
Ahoj, nechci zakládat nové téma, dávám dotaz sem. Dnes mi došla první nemocenská že sociálky, na účtě vidím denní vyměřovaci základ…Nevíte prosím někdo zda ten dvz bude stejný i na další měsíce? děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám dotaz spíše na někoho,kdo rozumí mzdám…nebo byl ve stejné situaci.PObírala jsem do poloviny března podporu v nezaměstnanosti.Do konce května byla vedena na „pracáku“,ovšem bez příjmů.Od 1.6. jsem zaměstnaná.Pokud bych např. v polovině června nastoupila na nemocenskou,tak z čeho se bude vypočítávat?Z předpokládaného výdělku u zaměstnavatele?Nebo průměrem za tři měsíce zpětně-tzn. za březen - květen,kdy jsem měla jen pakatel za pár dní v březnu?