Výpočet nemocenské

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.6.10 17:39

Výpočet nemocenské

Mám dotaz spíše na někoho,kdo rozumí mzdám…nebo byl ve stejné situaci.PObírala jsem do poloviny března podporu v nezaměstnanosti.Do konce května byla vedena na „pracáku“,ovšem bez příjmů.Od 1.6. jsem zaměstnaná.Pokud bych např. v polovině června nastoupila na nemocenskou,tak z čeho se bude vypočítávat?Z předpokládaného výdělku u zaměstnavatele?Nebo průměrem za tři měsíce zpětně-tzn. za březen - květen,kdy jsem měla jen pakatel za pár dní v březnu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
993
24.9.12 20:34

Ahoj, zajímalo by mne z čeho mi bude výpočítaná nemocenská. V březnu mi skončila mateřská, ale ještě před tim jsem podstoupila operaci kde mi zjistili nádor takže jsem šla rovnou na nemocenskou. Teď od října jsem už uschopněná, ale v zimě mě zase čeká nemocnice, tedy další neschopenka, myslím tak na dva měsíce. Jde o to, že teď jsem brala nemocenskou z průměru před mateřskou, ale protože je práce na směny a manžel neni přes týden doma tak jsem byla nucena jít od října alespoň na půl úvazku což budou malý peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101523
24.9.12 20:41

Tak ta další nemocenská už se ti bude počítat jen z toho půl úvazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
24.9.12 20:44

A je jedno jestli oddělám měsíc nebo půl roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101523
24.9.12 20:51

Ano, je. Rozdíl by byl pouze v případě, že bys nebyla v práci ani týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
24.9.12 21:01

No jo, ale neni to tak, že se ti průměr na neschopenku vypočítává z průměru za poslední tři měsíce? Já si právě nejsem jistá, ale myslela jsem si, že to tak je. Ale co když ty tři měsíce neoddělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101523
24.9.12 22:10

No, je ještě rozdíl zda myslíš těch prvních 21 dní, tam je to ze 3 měsíců nebo pak to co platí sociálka, tam se to počítá z posledních 12 měsíců, ale pokud tam nejsou, tak je to prostě z kratší doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.12 11:12

Mam taky dotaz
Od unora jsem se po rodicaku vratila do prace az do pulky zari ( nyni jsem na nemocenske z duvodu tehotenstvi), ale nekolikrat jsem behem prace cerpala OCR.
 Diky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.12 11:14

Z ceho konkretne se pocita nemocenska… Dik

• Citovat
  • Upravit
101523
25.9.12 17:07

Z hrubého platu za únor až srpen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.12 12:19

Ahojky,

prosím o radu…mám v plánu od 1.12. nastopit na PN, pracuji na 12-ti hodinové směny, poslední dvě služby mě čekají v úterý a ve středu, pak do konce měsíce budu čerpat dovolenou. Chci se jen ze zajímavosti zeptat, jestli finančně lépe nevýjde, když na PN nastoupím již koncem toho to měsíce, abych si odbyla ještě v tomto měsíci 3 neplacené dny PN…tudiž za měsíc prosinec už bych měla mít pokud se nepletu 60% z průměrného platu…Můj průměrný čistý plat, dělá cca 25.000,– ani nevím jestli jsem to srozumintelně napsala :lol:

Radka

• Citovat
  • Upravit
243
15.4.15 18:45

Ahoj, nechci zakládat nové téma, dávám dotaz sem. Dnes mi došla první nemocenská že sociálky, na účtě vidím denní vyměřovaci základ…Nevíte prosím někdo zda ten dvz bude stejný i na další měsíce? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
15.4.15 18:59

Ahoj, bude stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
15.4.15 18:59

@Sanyy ano