Výpočet plodných dnů podle úplňku

8996
25.1.12 17:50

Výpočet plodných dnů podle úplňku

Takže jak jsem slíbila, rozhodla jsem se všem snažilkám dát návod jak si vypočítat plodné dny podle úplňku. Těžko říct, jak je tato metoda přesná. Už jsem slyšela pozitivní ohlasy, že se v těch dnech počít podařilo. Taky se řešilo, jestli to je Jonášova metoda. Myslím si že není - je možné že některé dny se shodují, ale na Jonášovu metodu je třeba znát čas narození, zatímco na lunární metodu je třeba znát jen den, rok a místo narození. Rozhodně to nemůže ublížit, může vám to jen pomoci.

1. Nejprve je potřeba stáhnout si program Moonphase. Používám ho už nějaký ten rok a počítač mi to nezavirovalo. Dávám odkaz ke stažení: http://www.instaluj.cz/moonphase
  1. Když si program stáhnete a otevřete, uvidíte následující obrázek.

Nahoře je napsáno Year - rok, Month - měsíc, Time zone - časové pásmo

Časové pásmo zjistíte na následujícím odkazu. http://www.in-cas.cz/casova-pasma/

ČR je časové pásmo +1, Velká Británie je časové pásmo 0 a tak dále

Pod tím je tabulka, která je jako kalendář. Ukazuje dny toho měsíce a toho roku který jsme si zvolily nahoře.

Pod ní je mapa světa. Napravo od mapy světa jsou informace v kolik vyjde sluníčko a v kolik zapadne, v kolik hodin vyjde měsíc a tak. To pro naše výpočty není podstatné.

Vlevo od mapy světa je Longtitude a Latitude. To jsou souřadnice místa, kde se nacházíme.

Vedle souřadnic máme 4 měsíční fáze a u každé je napsáno číslo. To číslo je den ve který ten měsíc dojde k té fázy měsíce. Nás bude zajímat jen úplněk.

1. Teď když jsme si ten program trochu představily, naučíme se s ním pracovat podle imaginární ženy Žofky, která si přeje miminko a rozhodla svádět svého muže nejen ve dnech podle ovulace, ale také ve dnech které jí ukáže tato lunární metoda.

Žofka se narodila 7.5. 1985, narodila se v Praze a žije v Praze. Žofka si otevře program Moonphase a udělá následující:

1. Do year zadá 1985 - rok svého narození, do month zadá 5 - měsíc ve kterém se narodila, ČR je časová zóna +1 tak to zadá a pak si v tabulce dnů klikne na číslo 7.

2. Chce být hodně přesná, a tak si najde na internetu souřadnice Prahy - místo jejího narození. Souřadnice Prahy jsou 50° 05′ severní šířky, 14° 25′ východní délky.

Do Latitude zadá 50°N a vedle toho 05 a do Longtitude zadá 14°E a velde toho 25.

3. Pak koukne na měsíční fáze a vidí že u Full Moon což je úplněk je číslo 4 a rázem ví že tem měsíc byl úplněk 4.5.1985

Takže 4. byl úplněk a pak bylo 5.,6.,7. a to se narodila. Narodila se tedy 3 dny po úplňku.

4. Dnes je 25.1. 2012 a Žofka chce vědět dny vhodné pro svádění svého muže v lednu, únoru a březnu.

Zadá si rok 2012, měsíc 1, časová zóna zůstává stejná, souřadnice místa zůstavají protože i teď žije v Praze. Koukne na Full Moon a vidí, že úplněk byl 8.1. a že její plodný den v lednu byl 3 dny po lednovém úplňku tedy 11.1.
No dnes je 25.1. takže to už nestihne ale jak to bude v únoru?

U month zvolí 2 a koukne na Full Moon vedle kterého je 7. Takže úplněk bude 7.2. a její plodný den bude o tři dny později takže 10.2.

Chce vědět ještě aspoň březen tak u month zvolí 3. U Full Moon je číslo 7 a ona ví že 10.3. bude další plodný den.

Kdybyste měly nějaké dotazy tak se klidně ptejte. Těžko říct na kolik je tato metoda přesná, ale i kdyby měla pomoci k miminku jedné ze sta tak je to dobrá věc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
461
25.1.12 18:56

jdu to zkusit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
25.1.12 19:25

Taky to můžu zkusit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
25.1.12 19:30

jasně holky. Za zkoušku nic nedáte, no ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
25.1.12 19:36

že bych to taky zkusila po těch dlouhých letech že by to vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
25.1.12 19:38
Lynette píše:
jasně holky. Za zkoušku nic nedáte, no ne? ;)

jinak ty jsi to vyzkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makáš02
25.1.12 19:38

ahoj tak jsem to stahla a pocitala,hm tak v lednu mi to vyslo na nejsilnejsi den MS,pristi mesic to bude asi taky pri MS,to je nejaky divny,ne?
a ty jsi podle toho otehonela?

• Citovat
  • Upravit
8996
25.1.12 19:41

To víš, že jo. Napsala jsem si do diáře dny podle ovulace a i ty podle luny. Zkusila jsem oba dny a ještě pár dalších podle chuti a menstruace nikde. Pozítří jdu na gyndu tak uvidíme jestli je to mrňousek nebo něco jiného. Každopádně kdyby to mrňousek byl, tak je mi jedno který den vyšel, ale hlavně že vyšel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makáš02
25.1.12 19:42
Lynette píše:
To víš, že jo. Napsala jsem si do diáře dny podle ovulace a i ty podle luny. Zkusila jsem oba dny a ještě pár dalších podle chuti a menstruace nikde. Pozítří jdu na gyndu tak uvidíme jestli je to mrňousek nebo něco jiného. Každopádně kdyby to mrňousek byl, tak je mi jedno který den vyšel, ale hlavně že vyšel :D
tak to je hezky.gratuluji.
  • Citovat
  • Upravit
4742
25.1.12 19:44

ha, ha, sranda, jdu to skusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
Makáš02 píše:
ahoj tak jsem to stahla a pocitala,hm tak v lednu mi to vyslo na nejsilnejsi den MS,pristi mesic to bude asi taky pri MS,to je nejaky divny,ne?
a ty jsi podle toho otehonela?

Je to divný ale není to nemožný. Slyšela jsem o holkách, co si myslely, že při menstruaci je to bezpečné a jsou z nich maminky. Já bych tu možnost úplně nezavrhovala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742

ježiš…taková hrubka, sorry. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
25.1.12 19:47
Mahja píše:
ježiš…taková hrubka, sorry. :oops:

V pohodě :mrgreen: Já v tom textu taky měla spoustu hrubek, jenže tam se to dá opravit ;) Svoje čárky nečárky ani nepočítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
25.1.12 19:49

tak me to pc nechce stahnout :( nejaky zabezpeceni ci co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
25.1.12 19:57
Mahja píše:
ha, ha, sranda, jdu to skusit.

taky to zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek