Vypouklá fontanela

3
29.1.16 12:36

vypouklá fontanela

Dobrý den, mám 6 měsíční chlapečka a teď jsem si všimla, po hmatu, mírného vypouklení fontanely. Máte s tím někdo zkušenosti? Mám s tím jit k doktorce? Dík za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
29.1.16 12:48

Vypouknutí nahoru? :think: Tak to ani ne. Kdyby byla propadlá, může to být dehydratace. Jinak klasicky podle tepu se hýba, ale „vypouklou“ nevím. K doktorce bych nechodila, spíš bych jen zavolala a ona řekne, jestli máte přijít. Jinak je dítě v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
29.1.16 12:50

:nevim: Těžko říct, když je vypouklá jen mírně. Pokud by byla hodně, může to znamenat otok mozku. Pro sichr bych zavolala doktorce, ale podle mě to nebude nic vážnýho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
29.1.16 12:53

A v jaké je poloze? Fontanela se má kontrolovat ve vertikální poloze.
Vypouklá může být např. teplotou, teď jsem to řešila s naší dr. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
29.1.16 12:54

Já bych k doktorce šla, ať se na to podívá. Radši se poradit než něco zanedbat a zvlášť pokud je to na hlavičce. Třeba tě uklidní, že to nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
29.1.16 12:57
@jarmila87 píše:
Dobrý den, mám 6 měsíční chlapečka a teď jsem si všimla, po hmatu, mírného vypouklení fontanely. Máte s tím někdo zkušenosti? Mám s tím jit k doktorce? Dík za odpověď.

A neco jineho mu je? Tezko bude vypadat uplne normalne a bude mit pritom otok mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
29.1.16 13:03

My měli a museli jsme do nemocnice, dělali nám utz a nic se nezjistilo. Podezřívali nás že nám malá spadla :(. Naštěstí vše bylo ok a nic se nezjistilo. Řekli nám že to bývá u krvácení do mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
29.1.16 13:04

Zavolala bych doktorce, náš malej to měl v půl roce taky, najednou se mu tam udělala boule, která pulsovala a skončil s těžkou chřipkou na infekčním. Naštěstí to byla jen ta chřipka, ale nejdřív nás vezla rychlá s podezřením na meningokoka. Stoupla mu totiž i teplota, měl skoro 40 takže jestli má teplotu, zavolej si doktorce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.16 13:07

@jarmila87 ono je lepší k dr zavolat, popř zajít.. ona zná dítko nejlíp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.1.16 13:16
@mroe píše:
A neco jineho mu je? Tezko bude vypadat uplne normalne a bude mit pritom otok mozku.

Malému právě nic není zjistila jsem to při sundávání šupinek z hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
29.1.16 13:18

No tak mu nic neni. Maximalne bych se zminila pri dalsi kontrole. Logicky, vsechny stavy, co tu byly zmineny, se tykaly souvislocti s jinou, probihajici nemoci, tvoje dite nemocne neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
29.1.16 13:50

@mroe Tvou jistotu bych chtěla mít. :think:
Nechci plašit, ale z mého pohledu je lepší jedna zbytečná návštěva u dr. než pak třeba velkej průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
29.1.16 13:57

Mně řekla doktorka sledovat, nesmí být zvracení, křeče, vysoké horečky, fleky na kůži. A kontrolovat pouze v sedě, v leže se font. nekontroluje.
Otok mozku by doprovázelo zvracení, křeče… u meningitidy opět zvracení, křeče, fleky na kůži… a když se dá vleže bradička na prsa, automaticky se pokrčí nohy.

Při vyčesávání šupinek se mohla hlavička trochu podráždit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
29.1.16 14:01
@ivunak píše:
@mroe Tvou jistotu bych chtěla mít. :think:
Nechci plašit, ale z mého pohledu je lepší jedna zbytečná návštěva u dr. než pak třeba velkej průser.

Hm, co takhle trochu zdraveho uvazovani? Co by sis asi tak myslela, ze by tomu diteti melo byt…Jakej velkej pruser by to melo znacit? Podle me dr. usoudi, ze vypoukla fontanela vypada uplne jinak a bude po problemu.
Nebyt internetu, citili bychom se vsichni o moc zdravejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
29.1.16 14:15

@mroe Nebudu se tady s tebou dohadovat. Záleží na každým, jak se rozhodne. Já mám o svoje dítě strach a pokud má nějaký zdravotní problém, tak jdu k doktorce, aby mně řekla, že to nic není nebo aby se to řešilo co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí