Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, stalo se to někomu? Miminko, 5měsíců, dnes po procházce pytlík na jednom místě-asi na 1cm2- červený. Šíleně malého trápili kvasink. infekce na kůži, tak mám strach, že je to tu zas a utěšuju se, že to má z manducy… Nezmizlo to ani za 3 hodiny po procházce, teď na noc jsem to potřela měsíčkovou weledou, právě ze strachu před kvasinkama. Nebo jsem to měla nechat nenamastěné? Minule hrozně rychle nástup moučnivky v pusině, silná, a pak kvasinky huply na pytlíka a začínalo to podobně. Má někdo nějaké rady? Kožní nám cpe kortikoidy a furt silnější, protože ty před tím nezabíraly, tak tam teď nejdu a navštívíme homeopatku.
Kojis? (omez sladke) co hygiena? nejsi moc uskostliva? jako kazdy den vytirani a drhnuti koupelky savem? to je pak raj pro vsechny patogeny.. kazdopadne, zkus mu to nechat vetrat, natri imazolem a umyvej v cernem caji.
@MarieOVMUC píše:
Kojis? (omez sladke) co hygiena? nejsi moc uskostliva? jako kazdy den vytirani a drhnuti koupelky savem? to je pak raj pro vsechny patogeny.. kazdopadne, zkus mu to nechat vetrat, natri imazolem a umyvej v cernem caji.
Mám dietu, už měsíc, NE bílá mouka, cukr, maso, mléko. Díkybohu pusinka se krásně zklidnila a má ji čistou. Moučnivka se mi zdá lehce vrací, zatím skoro vůbec ji v ústech nemá. Úzkostná já určitě nejsem, to absolutně vůbec(měla jsem takové dětství, a teda peklo, mamince to zůstalo doteď) i tu mám dva psy v bytě, věčně jsme venku… Imazol mu vždycky vše zhoršil. Čaj mě napadl až pozdě, ale to už jsem pak nestihla, uspávání.
On ten imazol treba zpusobi zarudnuti, ale pri mokvave kvasince to krasne zasusi a nakonec se to zahoji. a co avivaz? praci prostredek? ani vanu nemyjes savem? ono to tam zustane i po oplachu. nekomu to tak proste dela, souvisi to s imunitou, mam kamaradku, znam ji dlouho, dcerka jeji mela stejny problem (kamaradka prave blbla furt s tim savem.. uz prestala) a jeji dcerka mela snad vsechno v souvislosti s porusenou imunitou. Pomohl rezim bez sladkosti a nasadili imunoglukan a pry je to uz ok. U syna muuzes zkusit biogaia, jsou to probiotika, zabira to az za mesic!!, je to drhe jak cert, ale je to zazracne, kdyz se to uziva jak ma a dostatecne dlouhou dobu.
@chuanita, jak radí @MarieOVMUC, omezit sladké na kvasinky u dětí je dobrý imazol a já bych ještě dala probiotika, ale dobré třeba Lacidofil…
Jej holky, to všechno už je samozřejmost. Aviváž nikdy neměl, když jsem viděla, jak má citlivou pleť. Savo nepoužívám na věci pro malého vůbec. Bio gaia mám, ale mám z nich všelijaký pocit, tyak je nebere.
Já mám nejlepší zkušenost se Sudocremem na vše na kůži. Co se týče kvasinek v pusince - prý se jí děti zbaví až ochutnají svou stolici… je to bráno asi z nadsázkou nebo je to pravda? Ve smyslu, že jak tělo pozná něco nečistého, naučí se lépe bránit, vyvine se imunita. Kdysi jsem to četla
Jsem naprosto při smyslech, normální a čistotná ![]()
@Karleon píše:
Já mám nejlepší zkušenost se Sudocremem na vše na kůži. Co se týče kvasinek v pusince - prý se jí děti zbaví až ochutnají svou stolici… je to bráno asi z nadsázkou nebo je to pravda? Ve smyslu, že jak tělo pozná něco nečistého, naučí se lépe bránit, vyvine se imunita. Kdysi jsem to četlaJsem naprosto při smyslech, normální a čistotná