Spálený pytlík z manducy?

397
28.1.16 21:12

Spálený pytlík z manducy?

Ahoj holky, stalo se to někomu? Miminko, 5měsíců, dnes po procházce pytlík na jednom místě-asi na 1cm2- červený. Šíleně malého trápili kvasink. infekce na kůži, tak mám strach, že je to tu zas a utěšuju se, že to má z manducy… Nezmizlo to ani za 3 hodiny po procházce, teď na noc jsem to potřela měsíčkovou weledou, právě ze strachu před kvasinkama. Nebo jsem to měla nechat nenamastěné? Minule hrozně rychle nástup moučnivky v pusině, silná, a pak kvasinky huply na pytlíka a začínalo to podobně. Má někdo nějaké rady? Kožní nám cpe kortikoidy a furt silnější, protože ty před tím nezabíraly, tak tam teď nejdu a navštívíme homeopatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7376
28.1.16 21:18

Kojis? (omez sladke) co hygiena? nejsi moc uskostliva? jako kazdy den vytirani a drhnuti koupelky savem? to je pak raj pro vsechny patogeny.. kazdopadne, zkus mu to nechat vetrat, natri imazolem a umyvej v cernem caji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
28.1.16 21:27
@MarieOVMUC píše:
Kojis? (omez sladke) co hygiena? nejsi moc uskostliva? jako kazdy den vytirani a drhnuti koupelky savem? to je pak raj pro vsechny patogeny.. kazdopadne, zkus mu to nechat vetrat, natri imazolem a umyvej v cernem caji.

Mám dietu, už měsíc, NE bílá mouka, cukr, maso, mléko. Díkybohu pusinka se krásně zklidnila a má ji čistou. Moučnivka se mi zdá lehce vrací, zatím skoro vůbec ji v ústech nemá. Úzkostná já určitě nejsem, to absolutně vůbec(měla jsem takové dětství, a teda peklo, mamince to zůstalo doteď) i tu mám dva psy v bytě, věčně jsme venku… Imazol mu vždycky vše zhoršil. Čaj mě napadl až pozdě, ale to už jsem pak nestihla, uspávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.1.16 21:33

On ten imazol treba zpusobi zarudnuti, ale pri mokvave kvasince to krasne zasusi a nakonec se to zahoji. a co avivaz? praci prostredek? ani vanu nemyjes savem? ono to tam zustane i po oplachu. nekomu to tak proste dela, souvisi to s imunitou, mam kamaradku, znam ji dlouho, dcerka jeji mela stejny problem (kamaradka prave blbla furt s tim savem.. uz prestala) a jeji dcerka mela snad vsechno v souvislosti s porusenou imunitou. Pomohl rezim bez sladkosti a nasadili imunoglukan a pry je to uz ok. U syna muuzes zkusit biogaia, jsou to probiotika, zabira to az za mesic!!, je to drhe jak cert, ale je to zazracne, kdyz se to uziva jak ma a dostatecne dlouhou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
28.1.16 21:37

@chuanita, jak radí @MarieOVMUC, omezit sladké na kvasinky u dětí je dobrý imazol a já bych ještě dala probiotika, ale dobré třeba Lacidofil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
28.1.16 21:49

Jej holky, to všechno už je samozřejmost. Aviváž nikdy neměl, když jsem viděla, jak má citlivou pleť. Savo nepoužívám na věci pro malého vůbec. Bio gaia mám, ale mám z nich všelijaký pocit, tyak je nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
28.1.16 22:17

Já mám nejlepší zkušenost se Sudocremem na vše na kůži. Co se týče kvasinek v pusince - prý se jí děti zbaví až ochutnají svou stolici… je to bráno asi z nadsázkou nebo je to pravda? Ve smyslu, že jak tělo pozná něco nečistého, naučí se lépe bránit, vyvine se imunita. Kdysi jsem to četla :-D Jsem naprosto při smyslech, normální a čistotná :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.1.16 22:27
@Karleon píše:
Já mám nejlepší zkušenost se Sudocremem na vše na kůži. Co se týče kvasinek v pusince - prý se jí děti zbaví až ochutnají svou stolici… je to bráno asi z nadsázkou nebo je to pravda? Ve smyslu, že jak tělo pozná něco nečistého, naučí se lépe bránit, vyvine se imunita. Kdysi jsem to četla :-D Jsem naprosto při smyslech, normální a čistotná :-D
:palec: :D
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí