Vypouklá fontanela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1972
29.1.16 14:15

@mroe Nebudu se tady s tebou dohadovat. Záleží na každým, jak se rozhodne. Já mám o svoje dítě strach a pokud má nějaký zdravotní problém, tak jdu k doktorce, aby mně řekla, že to nic není nebo aby se to řešilo co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
29.1.16 14:23
@ivunak píše:
@mroe Nebudu se tady s tebou dohadovat. Záleží na každým, jak se rozhodne. Já mám o svoje dítě strach a pokud má nějaký zdravotní problém, tak jdu k doktorce, aby mně řekla, že to nic není nebo aby se to řešilo co nejdřív.

Tak na otazku jsem odpoved nedostala, jak jinak.
Jen mam dojem, ze zdravy seslky rozum je ponekud na ustupu.

MMCh, i ja mam o svoje deti strach, ale nehledam problem tam, kde nejspis neni. Nejlepsi je poradit se na netu, vetsinou se cloveku dostane takoveho uklidneni, ze vyrazi rovnou na pohotovost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
29.1.16 14:36

@mroe Tak třeba to slovíčko v tvé věte: MCh, i ja mam o svoje deti strach, ale nehledam problem tam, kde ****nejspis neni*****.
A to, že jsi nezažila, kdy se z nenápadnýho příznaku může vyklubat něco horšího, tak to buď ráda.
A co se týká toho, když má moje dcera zdravotní problém, ještě nikdy jsem se na netu neradila, budeš se divit, ale mám „SVŮJ SELSKÝ ROZUM“ a vím co mám dělat.:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
29.1.16 14:41
@jarmila87 píše:
Dobrý den, mám 6 měsíční chlapečka a teď jsem si všimla, po hmatu, mírného vypouklení fontanely. Máte s tím někdo zkušenosti? Mám s tím jit k doktorce? Dík za odpověď.

Pokud je to vleže, tak to může být v pořádku. Ale pokud je to ve vzpřímené poloze, tak to znamená, že je zvýšený nitrolební tlak, a pokud je to dlouhodobé, může to být dost průšvih do budoucna (může to vést k neurologickým problémům).

(Jo zkušenosti, já blbka si myslela, že když propadlá znamená dehydrataci, tak vypouklá znamená, že mimino pije dostatečně. Dítě vypadalo normálně, pokud bylo v náruči, akorát nešlo v podstatě položit na záda na déle než pár minut, aniž by začalo kvílet. horečku nemělo. Když jsem to řešila s lékařkou, tak mi řekla, že holt některé děti jsou plačtivější a ať ho hodně chovám, takže jsem to s ní už znovu neřešila. V noci, když mi mrně usnulo na rameni a podařilo se mi ho položit, tak se po cca hodině spánku budilo s naprosto šíleným řevem, který trval až 50 minut, když usnulo a já ho zkusila položit, tak šílený řev pokračoval. Nakonec jsem to vzdala a spávala v sedě obložená dekama s miminem v náručí. U staršího syna se tyhle problémy objevily pár dní po očkování proti TBC (tehdy bylo ještě povinné v porodnici), po několika měsících problémy vymizely. Znovu se objevily 48 hodin po první dávce hexavakcíny, po pár týdnech to přešlo. Po druhé dávce se problémy vrátily na několik týdnů. Po třetí dávce hexy to trvalo dýl, ale postupně šlo dítě položit tak, že mi spalo hlavou na břiše, nohama dole vedle mě. Stavy šíleného nočního řevu trvaly do cca 3 let, kdy ze dne na den přestaly. (Nezaznamenala jsem, že by měl syn fontanelu někdy jinou než mírně vyklenutou ven). U druhého dítěte se tyhle šílené noční řevy objevily noc po 4. čtvrté dávce hexavakcíny ve druhém roce života. Fontanelu u druhého dítka jsem tehdy nezkoumala, padala jsem únavou na ústa a byla ráda, že žiju. (V prvním roce života ji druhé dítko mělo placatou až mírně propadlou a já se strachovala, že nemá dost tekutin. :zed: ) První dítko je „nestandardní - jsem přesvědčená, že ho "dorazilo“ přeočkování v pěti letech. :nevim: Druhé dítko je „nedoočkované“ a zcela normální.

@Haňulík
http://www.celostnimedicina.cz/…o-tyrani.htm @Haňulík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
29.1.16 14:42
@ivunak píše:
@mroe Tak třeba to slovíčko v tvé věte: *MMCh, i ja mam o svoje deti strach, ale nehledam problem tam, kde **nejspis neni***.
A to, že jsi nezažila, kdy se z nenápadnýho příznaku může vyklubat něco horšího, tak to buď ráda.
A co se týká toho, když má moje dcera zdravotní problém, ještě nikdy jsem se na netu neradila, budeš se divit, ale mám „SVŮJ SELSKÝ ROZUM“ a vím co mám dělat.:kytka:

Moje zkusenosti rozhodne nevychazeji jen z nemoci a zdravotnich komplikaci me rodiny, narozdil od vetsiny na emiminu..
Za tim, co pisu, si stojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
29.1.16 14:45
@alifie píše:
Pokud je to vleže, tak to může být v pořádku. Ale pokud je to ve vzpřímené poloze, tak to znamená, že je zvýšený nitrolební tlak, a pokud je to dlouhodobé, může to být dost průšvih do budoucna (může to vést k neurologickým problémům).

(Jo zkušenosti, já blbka si myslela, že když propadlá znamená dehydrataci, tak vypouklá znamená, že mimino pije dostatečně. Dítě vypadalo normálně, pokud bylo v náruči, akorát nešlo v podstatě položit na záda na déle než pár minut, aniž by začalo kvílet. horečku nemělo. Když jsem to řešila s lékařkou, tak mi řekla, že holt některé děti jsou plačtivější a ať ho hodně chovám, takže jsem to s ní už znovu neřešila. V noci, když mi mrně usnulo na rameni a podařilo se mi ho položit, tak se po cca hodině spánku budilo s naprosto šíleným řevem, který trval až 50 minut, když usnulo a já ho zkusila položit, tak šílený řev pokračoval. Nakonec jsem to vzdala a spávala v sedě obložená dekama s miminem v náručí. U staršího syna se tyhle problémy objevily pár dní po očkování proti TBC (tehdy bylo ještě povinné v porodnici), po několika měsících problémy vymizely. Znovu se objevily 48 hodin po první dávce hexavakcíny, po pár týdnech to přešlo. Po druhé dávce se problémy vrátily na několik týdnů. Po třetí dávce hexy to trvalo dýl, ale postupně šlo dítě položit tak, že mi spalo hlavou na břiše, nohama dole vedle mě. Stavy šíleného nočního řevu trvaly do cca 3 let, kdy ze dne na den přestaly. (Nezaznamenala jsem, že by měl syn fontanelu někdy jinou než mírně vyklenutou ven). U druhého dítěte se tyhle šílené noční řevy objevily noc po 4. čtvrté dávce hexavakcíny ve druhém roce života. Fontanelu u druhého dítka jsem tehdy nezkoumala, padala jsem únavou na ústa a byla ráda, že žiju. (V prvním roce života ji druhé dítko mělo placatou až mírně propadlou a já se strachovala, že nemá dost tekutin. :zed: ) První dítko je „nestandardní - jsem přesvědčená, že ho "dorazilo“ přeočkování v pěti letech. :nevim: Druhé dítko je „nedoočkované“ a zcela normální.

@Haňulík
http://www.celostnimedicina.cz/…o-tyrani.htm @Haňulík

Takze, co tomu diteti vlastne je? Mam to chapat jako nezadouci ucinek ockovani, nebo jak? Asi jsem to nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
29.1.16 14:48
@mroe píše:
Takze, co tomu diteti vlastne je? Mam to chapat jako nezadouci ucinek ockovani, nebo jak? Asi jsem to nepochopila.

Moje dítě není studie prokazující nežádoucí účinky očkování - pouze jsem popsala svoje zkušenosti.

Jediná jistota je, že pokud je vypouklá fontanela u dítěte nikoli v leže, ale ve vzpřímené poloze, tak to znamená, že je zvýšený nitrolební tlak, a pokud je to dlouhodobé, může to vést k neurologickým problémům.

Příspěvek upraven 29.01.16 v 14:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
29.1.16 14:52

@jarmila87, já bych šla k lékaři, za to nic nedáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
29.1.16 19:25

To jsme teď řešili taky, minulou neděli se přítelovi zdálo, že dceři (5 měsíců) trochu vystoupla fontanela, byli jsme u mé babičky, ta tam nic nezpozorovala, já taky ne. Večer pod světlem se mi to najednou zdálo taky, koukla jsem na net co by to mohlo být a začala jsem panikařit jestli jet ns pohotovost nebo ne, nakonec jsme počkali a ráno jsem šla k doktorce. Ta jí to prohmatala a prý je fontanela v pořádku… Tak pro klid s tím radši zajdi.

• Citovat
  • Upravit
25123
29.1.16 19:31

@ivunak Kasli na @mroe, vubec si, to neobhajuj, je to tvoje dite, ne jeji a klidne skoc v pondeli k doktorce, at to zkontroluje. Aspon budes mit klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
29.1.16 20:25
@MartinaIrena píše:
@ivunak Kasli na @mroe, vubec si, to neobhajuj, je to tvoje dite, ne jeji a klidne skoc v pondeli k doktorce, at to zkontroluje. Aspon budes mit klid.

A pak napis, jak jsi dopadla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
29.1.16 21:19

@MartinaIrena Já nejsem zakladatelka. Já jen psala zakladatelce, aby šla, pokud se jí něco s malým nezdá, k doktorce. Názory mroe jsou mně úplně volný. Jenom prostě nesnáším, když si někdo myslí, že hrdinka se selským rozumem a ostatní, kteří by situaci řešili jinak mají selský rozum na ústupu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
29.1.16 21:24

Řešila jsem úplně to samé a k doktorce jsem šla, stejně bych to v sobě pořád měla a nervózně malou pozorovala a hledala na internetu. Ale je fakt, že jsem hysterik a volám nebo vyrážím kvůli všemu co se mi nezdá, takže jsem tam každý měsíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
30.1.16 08:21
@ivunak píše:
@MartinaIrena Já nejsem zakladatelka. Já jen psala zakladatelce, aby šla, pokud se jí něco s malým nezdá, k doktorce. Názory mroe jsou mně úplně volný. Jenom prostě nesnáším, když si někdo myslí, že hrdinka se selským rozumem a ostatní, kteří by situaci řešili jinak mají selský rozum na ústupu… :roll:

Je pardon, tak to jsem spletla, melo to byt urceno @jarmila87

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky