výpověď a další těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
574
22.10.07 17:19

výpověď a další těhotenství

Ahoj holky,

prosím můžete mi prosím poradit?

V červnu tohoto roku byli dceři 3 roky, v práci mi nevyhověli abych byla na mateřské do 4 let tudíž jsem dala výpověď.

Nyní jsem těhotná a mimi by se mělo narodit v březnu. Zajímá mě jak to bude s penězi.

Jaké peníze budu brát když budu těch 28 týdnů na mateřské?Nyní jsem vlastně jako nezaměstnaná.

Dále mě zajímá za leden 2008 dostanu RP jen 3800?

Budu ráda, když mi to někdo zodpoví, dnes jsem byla na sociálce a tam mi jen řekli, že nevědí. :?

Děkuji za odpovědi, docela mi to ujasní situaci.

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19296
22.10.07 18:00

Ahoj.
Protože to bude víc než půl roku,co jsi dala výpověď,tak PPM nedostaneš. Mám to podobné.Během mého rodičáku jsem dostala výpověď (zaměstnavatel skončil) a teď v pátek bych měla nastoupit na mateřskou (novou).Tu ale nedostanu zaplacenou.Dál mi běží rodičák od dcery.Po narození syna odevzdám lístek na PPM i s kopií rodného listu na sociálce.A budu pokračovat v rodičáku.Tentokrát na syna. Takže teď pobírám 7600 rodičák na dceru až do porodu a pak budu dostávat zase těch 7600,ale už na syna.
S tím lednem ti,ale neporadím.
Zavolej si na OSSZ,tam ti poradí.I co se týče té PPM.Mě taky poradili. :wink:
Hodně štěstí.Pa pa J.

P.S.:Doufám,že je to aspoň trochu srozumitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
22.10.07 18:07

Pro nárok na peněžitou pomoc v mateřství činí ochranná lhůta 180 kalendářních dnů, jestliže zaměstnání skončilo v době těhotenství. Pokud však zaměstnání, ze kterého ochranná lhůta plyne, trvalo kratší dobu, činí ochranná lhůta jen tolik dnů, kolik trvalo toto zaměstnání.

Takže jestli jsi byla k datu výpovědi těhotná a tvé zaměstnání trvalo déle než 180 dní, ještě by ses vešla do ochranné lhůty. Nevím, který den v červnu skončilo tvé zaměstnání a kdy máš datum porodu, ale teoreticky by ses ještě mohla vejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat