Výpověď dohodou a odstupné
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
pokud dá výpověď on, určitě nárok na odstupné nemá. A navíc (pokud se se zaměstnavatelem nedohodne jinak) bude muset zůstat ve výpovědní lhůtě - tuším 2 měsíce.
L.
- Citovat
- Upravit
si myslim, že když musí dát výpověď on sám kvůli stěhování, tak nárok na odstupné nemá. To je jen pokud je to z důvodů uvedených v zákoníku práce a důvody u dohody musí být stejné jako ty, kdy dává výpověď zaměstnavatel (reorganizace, stěhování firmy, nadbytečnost…)
Zaměstnavatel i může trvat na výpovědní lhůtě, dohoda je na jeho libovůli, na dohodě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dohoda - dohodne se zaměstnavatelem na určitém datu odchodu. Výpověď z jeho strany - poběží mu výpovědní lhůta dva měsíce. Odstupné z toho nevyplývá, nemá nárok. No ale kdyby ho měl zaměstnavatel rád, může mu dát nějaký peníze třeba do dohody o ukončení pracovního poměru. Zákon to nezakazuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na odstupné v tomto případě by měl nárok jen v případě, že to měl sjednané v kolektivní smlouvě. Jinak by taky přítel měl počítat s tím, že zaměstnavatel nemusí souhlasit a může trvat na výpovědi, což jsou 2 měsíce výpovědné lhůta, která běží od 1. následujícího měsíce po podání výpovědi.
- Citovat
- Upravit
pokud se bude jednat skutečne o dohodu o ukončení prac. poměru tak záleží jen na tom, na čem se v této dohodě obě strany dohodnou
takže odstupné může mít i nemusí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a podat výpověď dohodou je blbost…
Buď podá výpověď, pak je tam jak holky píšou 2 měsíční výpovědní lhůta nebo se ze zaměstnavatelem dohodnou na ukončení pracovní poměru k nějakému datu dohodou.
A nárok na odstupné nemá, ono je to i logické, proč by mu měl zaměstnavatel něco platit za to že chce odejít, že.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dotaz
Dobrý den.Po nemoci mi byl přiznán druhý stupeň invalidního důchodu.Protože ze zdravotních důvodů nemohu dále vykonávat svou profesi chce mi zaměstnavatel dát výpověď dohodou se čtyřměsíčním odstupným.Je to správné.Jaký vliv bude mít tento typ výpovědi na podporu v nezaměstnanosti.Děkuji za radu
- Citovat
- Upravit
teoreticky by jste neměl po dobu 4 měsíců dostávat podporu, ale to je otázka. Já dostala odstupné a stejně mi podpora přišla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já myslím že když Vám byl přiznán inv. důchod tak nemáte nárok na podporu nedávalo by to smysl , ale pořád je nějaká naděje že vám to přiznaj ale dnes se spíše všechny možné příspěvky berou než přiznávají. Co se týče výpovědi dohodou a 4 měs odstupného tak být váma tak to beru přítel se ze zaměstnancem taky musel dohodnout na výpovědi dohodou a nedostalani korunu.jelikož ale jste nemocen tak vám muže zaměstnanec nabídnout jinou práci kterou třeba vám váš zdrav. stav dovolí ale to asi není možné tak vás muže propustit i bez odstupného takže být váma beru odstupné a mizíím. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky,
dozvěděla jsem se, že od nového roku bych měla dostat výpověď prý asi z nadbytečnosti a to dohodou a tedy bez odstupného. Jsem ZTP II stupně a doporučují mi abych šla na nemocenskou se zády, který mě doopravdy zlobí ale netroufla jsem si kvůli nim právě na tu nemocenskou jít. Říkám si, že když ale půjdu na nemocenskou budu mít zase nižší základ pro výpočet dávky od pracáku. Co by jste mi poradili. Čekám výpověď každým dnem. A musím uznat, že je to výborný dárek k vánocům
. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Jani prosím tě, můžeme rozvázat pracovní poměr dohodou, když je zaměstnanec v pracovní neschopnosti?
Z jeho popudu, má v té dohodě být, že zaměstnanec žádá o rozvázání pracovního poměru dohodou ke dni… a zaměstnavatel souhlasí, tudíž se dohodli na rozvázání pracovního poměru dohodou? Ale zaměstnanec je v neschopnosti a bude v ní pravděpodobně pokračovat i nadále po skončení poměru. Lze to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Jo, lze to
konečně vypadá, že se ji zbavíš? Jinak v té dohodě ani nemusí být důvod, ale samozřejmě tam napsat jde, pokud se na tom shodnete a ano, jde marodit dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 Jo, lze tokonečně vypadá, že se ji zbavíš? Jinak v té dohodě ani nemusí být důvod, ale samozřejmě tam napsat jde, pokud se na tom shodnete a ano, jde marodit dál.
no já jí dala, respektive náš právník to pěkně sepsal, okamžité zrušení pro hrubé porušení…ona s tím týden běhala a asi zjistila, že s tím nic nenadělá, vyhrožovala soudem, tak jí právník popsal detailně její jednání, svědky, které na to máme a tečka. Tak přišla s prosíkem, že by podepsala dohodu. A já jsem měkkota, je mi jí líto, takže zvažuju, že připravím dohodu, a bude. Jen teď nevím ty správné kroky. Ještě není odhlášená, páč mi pošta nedodala zpět ten díl obálky, kdy to vlastně převzala…takže bych jí měla dát podepsat papír, že souhlasí se zpětvzetím okamžitého zrušení a musm připravit dohodu jako z její strany, aby neměla nárok na odstupné. A to všenej později k 30. od 1.5.už jí nechci. Tak se ptám, jestli to lze a já z toho nebudu mít nějaký možný „problém“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potřebujeme poradit jak to je s odstupným. Přátel musí dát výpověď v práci protože se budem stěhovat a to dost daleko tak by nemoh dojíždět a tak nevíme jak to je když on podá výpověď dohodou jestli má nárok na odstupné nebo ne. moje mamka totiž slyšela že má ale my si tím nejsme nějak jistí.