Asistent pedagoga - mzda

210
30.6.11 14:34

asistent pedagoga - mzda

Ahoj, od září bych měla být zaměstnanaá jako asistent pedagoga pro 2 děti v 6. třídě a 1 dítě ve 4. třídě, celkem 6 hodin denně. Bylo mi sděleno, že asistent má 7. platovou třídu, 40 hod týdně. Bez ohledu na vzdělání. Já mám právě vystudovanou VŠ - spec. pedagogiku, BC.
Můžete mi prosím někdo napsat, zda to tak skutečně je, popř. pokud pracujete jako sistent, co vše to obnáší. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27305
30.6.11 14:36

osobní zkušenost nemám, ale nedávno jsem narazila na tuhle stránku a tabulku průměrných platů a asistent učitele je suverénně nejmíň placený…
 http://www.platy.cz/…-veda-vyzkum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
30.6.11 14:45

Ahojky, taky nevím, jestli je to pravda, že u asistenta pedagoga nezáleží na vzdělání, ale platové ohodnocení je toto: 1. tabulka
 http://www.personalista.com/…-zmeny-.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
30.6.11 14:57
JaninkaKelt píše:
Ahojky, taky nevím, jestli je to pravda, že u asistenta pedagoga nezáleží na vzdělání, ale platové ohodnocení je toto: 1. tabulka
http://www.personalista.com/…-zmeny-.html

Pozor, asistent pedagoga bude placen podle druhé tabulky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
30.6.11 15:01

Pro pedagogy platí 1. tabulka, myslela jsem, že druhá je třeba pro úředníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
30.6.11 15:08

Mě spíš zaráží to, že když pročítám inzeráty na asistenta pedagoga, setkávám se i stím, že mají psán plat třeba až 17000. Podle čeho si to škola stanoví? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
30.6.11 15:17
monulka píše:
Mě spíš zaráží to, že když pročítám inzeráty na asistenta pedagoga, setkávám se i stím, že mají psán plat třeba až 17000. Podle čeho si to škola stanoví? :nevim:

Možná píšou horní hranici - nejvyšší platový stupeň a myslí i včetně osobního ohodnocení. Záleží, jak má škola peníze. Já tedy ale neznám školu, co má dost peněz. Moje mamka má osobní ohodnocení 100 Kč měsíčně, slovy sto korun!! Já jsem měla 700 Kč. Je to proto, že prý peněz z kraje, popř. z obce mají málo, není na osoba, takže jsou to dost často holé tabulkové platy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
30.6.11 16:37

No, bohuzel, to jsou ty tabulkovy platy. Kdyby to bylo 17.000, tak by to bylo jeste zlaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.11 17:42

U nás mají asistentky pedagoga na plný úvazek po 2 letech praxe necelých 12000 čistého.
Ale zas nemusíš toho asistenta dělat věčně, že…

U dětí s pohybovým omezením pomáhají se sebeobsluhou (hygiena, jídlo, …), pomáhají s chystáním věcí na hodinu, se zápisy, resp. vlepováním učiva, s prací v prac. sešitě, pracují s žáky dle pokynů vyučujícího a to buď se svěřeným žákem individuálně, nebo krátce dohlížejí na pracující třídu, když učitel se žákem individuálně pracuje. Mohou mít povinnost pracovat s dítětem o přestávkách, víceméně dohled; mohou pomáhat s přípravou na výuku, při řešení konfliktních situací, při komunikaci s rodiči, účastní se pedagogických rad a třídních schůzek… konkrétní náplň práce určuje ředitel školy podle potřeb žáka a závěrů z PPP/SPC. K tomu se dá hodně dogooglit, ale je to vždy individuální.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.11 18:22

Mám vysokou školu, titul mgr., obor učitelství pro speciální školy, 10 let praxe - a jako asistentce mi bylo nabídnuto 8 tisíc. Takže moc nechápu ty sumy, co tu uvádíte.
U nás mají asistentky takhle málo.

• Citovat
  • Upravit
82
30.6.11 19:38

ale nejde náhodou o to, že má vystudováno Bc.?? tudíž podle nových tabulek spadá do tabulky s vyšším platem?? já teda nevím, nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, možná by bylo lepší poslat dotaz přímo někomu, kdo se zákony zabývá.. je rozdíl být asistent pedagoga jen po dokončení kurzu a asistent pedagoga Bc., ne?? o to jde dle nových tabulek… rozdělit ty „nevzdělané“ od „vzdělaných“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
30.6.11 19:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
1.7.11 07:30
carla88 píše:
ale nejde náhodou o to, že má vystudováno Bc.?? tudíž podle nových tabulek spadá do tabulky s vyšším platem?? já teda nevím, nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, možná by bylo lepší poslat dotaz přímo někomu, kdo se zákony zabývá.. je rozdíl být asistent pedagoga jen po dokončení kurzu a asistent pedagoga Bc., ne?? o to jde dle nových tabulek… rozdělit ty „nevzdělané“ od „vzdělaných“

Myslim, ze o to nejde. Ja mam Mgr. a nabizeli mi stejne, jako bych mela SS. Spis jde o to, ze je na to dopredu vyclenen jen urcity balik penez…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
1.7.11 09:07

Tady jde asi spíš o to, že na asistenta stačí SŠ nebo VOŠ, to že je to nadstandartní vzdělání už nikdo neocení. Když půjdete dělat uklizečku s vš titulem, tak taky nedostanete víc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
1.7.11 09:57
JaninkaKelt píše:
Tady jde asi spíš o to, že na asistenta stačí SŠ nebo VOŠ, to že je to nadstandartní vzdělání už nikdo neocení. Když půjdete dělat uklizečku s vš titulem, tak taky nedostanete víc. :nevim:

Jo, jo, tak nejak to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat