Asistent pedagoga - mzda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
64939
19.2.16 16:59
@Anonymní píše:
@vokishka já třeba mám přislíbené místo jako AP ve druhé třídě, vzhledem k tomu, že mám specku, tak se mně ředitelka ptala jestli bych si vzala mimo toto na starosti žáky s SPU, za to slíbila, že by se snažila abych měla alespoň 10000 :think:

to je možné, odpovídá to. Druháci mají 22 hodin týdně (alespoň u nás), takže úvazek bude tak 22-24 hodin, k tomu budou peníze za reedukaci. Záleží na tom, kolik dětí. Reedukace je většinou 1× týdně jedna hodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
19.2.16 17:01
@Anonymní píše:
@Sashie hlavně co jsem viděla v okolí za asistenty, tak bych je opravdu v těch hodinách chtěla vidět. A jsem zvědavá :think: na to, až bude víc integrovaných žáků s LMP co tam takový asistent se základním vzděláním asi tak dokáže, když bude na tom pomalu +- stejně jak to dítě (jinak by snad neměl jen ZŠ)

Tak to, že má někdo „jen“ ZŠ a pak si dodělává vzdělání, není až tak tragické. Zrovna zde šlo o paní, které už táhne na 40, nedodělala kvůli těhotenství učňák. No ale pak se rozhodla, že nechce jen uklízet a tři roky si dodělávala vzdělání… Znova opakuji - to, že má někdo VŠ neznamená, že je vhodný pro asistenta pedagoga. Upřímně - radši někoho z učňáku, který si dodělá kurz a přitom je empatický, než někoho, kdo se dokáže naučit, ale přitom své práci nevěří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
19.2.16 17:03

@Ráďa81 Úplně zpaměti to nevím, ale můžu se zeptat kolegyně, co právě asistent byla=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
19.2.16 17:05

@Sashie děkuji, já jsem si právě nebyla jistá, která to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
19.2.16 17:07

@Ráďa81 Je to náhoda, ale má dneska přijít na návštěvu, takže jakmile budu vědět víc, tak písnu=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
19.2.16 17:09

@Sashie v pohodě ikdyby to nebylo dnes, tak moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
19.2.16 17:16
@Sashie píše:
Tak to, že má někdo „jen“ ZŠ a pak si dodělává vzdělání, není až tak tragické. Zrovna zde šlo o paní, které už táhne na 40, nedodělala kvůli těhotenství učňák. No ale pak se rozhodla, že nechce jen uklízet a tři roky si dodělávala vzdělání… Znova opakuji - to, že má někdo VŠ neznamená, že je vhodný pro asistenta pedagoga. Upřímně - radši někoho z učňáku, který si dodělá kurz a přitom je empatický, než někoho, kdo se dokáže naučit, ale přitom své práci nevěří…

Tohle občas slýchám o učitelích.

Jinak mám známou asistentku u bezproblémového děcka (pokud je to možné říct o skoro samostatné těžce tělesně postižené, ale velmi chytré dívce) s VŠ a druhou s maturitou a kurzem. Jak jsou na tom platově, nevím. Ta vš teda chodí makat i do kauflandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
19.2.16 17:21

@matkabagristy Myslím, že to platí o každém povolání;-) Já osobně znám několik učitelů (a nejen na naší škole), kteří nemají ve školství co dělat. Nikdo není dokonalý, i ten nejlepší učitel může udělat chybu (jsme pouze lidé), ale je paradoxní, že nejvíce namyšlení učitelé bývají nejhorší… Mají silné JÁ, ale nekomunikují s rodiči, natož s dítětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
20.2.16 13:58

@monulka no já jsem se zajímala za čtyři hodiny mě nabídly 14tisíc hrubého pak mě paní ředitelka že je to deset hrubého že je dotované a úp jí víc na mzdy nedá tak jak kde jinak asistent pomáhá hlavně dítěti zvládnout učení já jsem měla mít mít na staristi chlapce v páté třídě z ukrajiny který neuměl česky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
20.2.16 14:27

@loulek Tak to já dostala holčinu ve třetí též z Ukrajiny, uměla jen pozdravit česky… bez asistenta… ale šlo to zvládnout… resp. hodiny doučování odpoledne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
20.2.16 15:30

asistent

Nakonec jsem se za ty peníze o tu práci dál nezajímala ale co když ten asistent neumí rusky to je problém vysvětlit učivo příklady i když já základy ruštiny mám. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
21.2.16 16:17

@loulek Tak já mám taky základy ruštiny, ale od začátku jsem jela česky, odpoledne jsme se učili latinku, znovu slabikář, písmena, slabikovat. Do toho významy slov… jako jet paralelně česky a ukrajinsky (či rusky) je hloupost, pokud tu chtějí zůstat. Pokud se nemusí naučit a ví, že má berličku, tak se nenaučí… Po dvou a půl letech intenzivní práce a doučování byste nepoznali, že je žákyně Ukrajinka - mluví naprosto plyně česky, občas má tedy ještě špatně přízvuk, ale na to, že uměla jen pozdravit - super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
24.3.16 18:11

AHoj, prosím o radu. Jsem ted na mateřské. Mám vystudovanou VŠ ( obor: výtvarná výchOva pro SŠ a ZUŠ). Praxi ve školství mám ale minimální. Přemýšlím o tom, že bych si udělala kurz asistenta učitele, protože by mě ta práce bavila a na muj obor je težký získat uplatnění. JAk dlouho trva takovy kurz a jde to dalkově při mateřské? A kde nejlepe najit info o mistech konání kurzu atd. Jsem z Plzne. Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
24.3.16 19:01
@heli111 píše:
AHoj, prosím o radu. Jsem ted na mateřské. Mám vystudovanou VŠ ( obor: výtvarná výchOva pro SŠ a ZUŠ). Praxi ve školství mám ale minimální. Přemýšlím o tom, že bych si udělala kurz asistenta učitele, protože by mě ta práce bavila a na muj obor je težký získat uplatnění. JAk dlouho trva takovy kurz a jde to dalkově při mateřské? A kde nejlepe najit info o mistech konání kurzu atd. Jsem z Plzne. Diky :)

V Plzni kurz pro AP pořádá Krajské centrum vzdělávání, chtěla jsem poslat odkaz, ale původní mi nefunguje, tak nevím, co se děje. Kurz stojí kolem 5 000 Kč a trvá cca jeden školní rok, začíná se v září nebo v říjnu. Adresu nevím, ale sídlo bylo poblíž vlakovýho nádraží a výuka probíhala ve Vejprnické ulici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
24.3.16 19:28

@heli111 Ahojky, ja uz si to nepamatuju, ale pro praci AP byla v zakone vypsana spousta oboru studia, zkus to vygooglit, jestli je vubec nutne, aby sis kurz delala, staval kolem sesti tisic a trval asi pul roku a jezdilo se tam jednou za cas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat