Asistent pedagoga - mzda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
121
16.1.17 16:15
@Anonymní píše:
Zdravím, jelikož bych ráda změnila práci a věnovala se dětem a jelikož nemám pedagogické vzdělání a ani si ho nehodlám momentálně doplňovat, tak bych se ráda dělala asistenta pedagoga v MŠ popř. ZŠ. A mám rovnou několik otázek.
1. Mám VOŠ sociálně-právní(soc. pracovnice), nemám pedagogiku, je nutno dodělat kurz asistenta pedagoga, nebo mi má škola nestačí? Pokud ano, kurz platí škola a jak dlouho trvá?
2. Nemám praxi ani v soc. sféře ani co se týče dětí. Jediné, co mám, je cca 7 letá praxe v doučování dětí na úrovni ZŠ - dívka s SPU a chlapec (doučování od 1.-9. třídy).
3. Kdyby mi stačila škola a neměla bych ofiko praxi, jen to, co píši výše, do jaké budu spadat platové třídy, stupně?
4. Pokud bych měla - dodělala kurz asistenta pedagoga, a byla bez prxe, jen to, co píši výše, do jaké budu spadat platové třídy, stupně?
6. Ráda bych pouze HPP úvazek, vím, že většinou nabízí na částečný, takže se ptám na plat při HPP.
7. Jak je to s dovolenou u asistentů pedagoga? Počet týdnů a zda si mohou vybrat dovo i během roku - pár dní.
8. Je možné sehnat místo v soukromé MŠ, ZŠ..a kde by neplatilo výše uvedené (např. kurz asistenta pedagoga a jeho nutnost) a mít lepší mzdu?Děkuji za případné odpovědi.

Kurz mít musíte, vaše vzdělání nesplňuje podmínky pro toto prac. zařazení.
Kurz si musíte platit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64943
16.1.17 16:35
@Anonymní píše:
Zdravím, jelikož bych ráda změnila práci a věnovala se dětem a jelikož nemám pedagogické vzdělání a ani si ho nehodlám momentálně doplňovat, tak bych se ráda dělala asistenta pedagoga v MŠ popř. ZŠ. A mám rovnou několik otázek.
1. Mám VOŠ sociálně-právní(soc. pracovnice), nemám pedagogiku, je nutno dodělat kurz asistenta pedagoga, nebo mi má škola nestačí? Pokud ano, kurz platí škola a jak dlouho trvá?
2. Nemám praxi ani v soc. sféře ani co se týče dětí. Jediné, co mám, je cca 7 letá praxe v doučování dětí na úrovni ZŠ - dívka s SPU a chlapec (doučování od 1.-9. třídy).
3. Kdyby mi stačila škola a neměla bych ofiko praxi, jen to, co píši výše, do jaké budu spadat platové třídy, stupně?
4. Pokud bych měla - dodělala kurz asistenta pedagoga, a byla bez prxe, jen to, co píši výše, do jaké budu spadat platové třídy, stupně?
6. Ráda bych pouze HPP úvazek, vím, že většinou nabízí na částečný, takže se ptám na plat při HPP.
7. Jak je to s dovolenou u asistentů pedagoga? Počet týdnů a zda si mohou vybrat dovo i během roku - pár dní.
8. Je možné sehnat místo v soukromé MŠ, ZŠ..a kde by neplatilo výše uvedené (např. kurz asistenta pedagoga a jeho nutnost) a mít lepší mzdu?Děkuji za případné odpovědi.

Dovolená se vybírá podle potřeb školy, takže během prázdnin. Moc toho k výběru v jiné dny nezbude. Platové zařazení záleží na tom, co napíše ředitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
16.1.17 16:35
@Anonymní píše:

Tak zkusím odpovědět aspoň na některé tvé dotazy.
Vzdělání jaké máš nyní nestačí. Musíš si dodělat kurz asistenta pedagoga, který si platíš sama. Délku nevím, ale u nás ve škole děvčata zatím chodí na výuku každé sudé pondělí. Budou psát nějakou závěrečnou práci plus její obhajoba a nějaká zkouška.
Absence praxe nevadí. Platové zařazení je víceméně v kompetenci ředitele. Je tam hodně velké rozpětí, ze kterého může vybírat. U nás ve škole je v každé třídě na 1.st. asistent a všichni mají jenom poloviční úvazek - 20 hod.
Dovolená je stejná jako pro ostatní pedagogické pracovníky - 40 dní + 12 dní studijního volna. Dovolenou vybíráme (až na výjimky) o prázdninách, studijní volno po domluvě kdykoliv. A myslím, že podmínky na splněné vzdělání budou u soukromých škol stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
16.1.17 17:15

Platove rozpeti 7.-9. PT (podle toho, co reditel uhada). Uvazek - nekde plny (napr. 2. stupen ZS), nekde zkraceny. Co jsem vyzjistila, na nekterych ZS maji i na 1. stupni plny uvazek, na jinych zkraceny. Je to skola od skoly, nekdy fakt nechapu, ze to nekde jde a jinde nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
16.1.17 18:12
@sloninka píše:
Tak zkusím odpovědět aspoň na některé tvé dotazy.
Vzdělání jaké máš nyní nestačí. Musíš si dodělat kurz asistenta pedagoga, který si platíš sama. Délku nevím, ale u nás ve škole děvčata zatím chodí na výuku každé sudé pondělí. Budou psát nějakou závěrečnou práci plus její obhajoba a nějaká zkouška.
Absence praxe nevadí. Platové zařazení je víceméně v kompetenci ředitele. Je tam hodně velké rozpětí, ze kterého může vybírat. U nás ve škole je v každé třídě na 1.st. asistent a všichni mají jenom poloviční úvazek - 20 hod.
Dovolená je stejná jako pro ostatní pedagogické pracovníky - 40 dní + 12 dní studijního volna. Dovolenou vybíráme (až na výjimky) o prázdninách, studijní volno po domluvě kdykoliv. A myslím, že podmínky na splněné vzdělání budou u soukromých škol stejné.
Souhlas…ještě dodám: A to JEN za předpokladu, že daná MŠ bude v rejstříku…jinak to může být kliďánko horší. Nechápu ten stálý trend v myšlení, že soukromé školství platí víc než státní. 8o :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
16.1.17 21:43

Delka kurzu je 80 vyucovacich hodin, rozdelene do 4 az 6 mesicu. Casto je to formou sobotni vyuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.17 11:31

Děkuji všem za info. Nabídli mi něco jako poloviční úvazek 0,67 či kolik za 6000,–, předpokládám hrubého, kurz samo nutno dodělat. No takže to balím, to opravdu nemá smysl. Škoda, že je to tak příšerně placené, snad i uklízečka má víc peněz než ti asistenti. Opravdu jsem nestudovala tolik let, abych pak brala 6 tisíc, pokud bych věděla, že se jednou dostanu na nějakou normální částku, tak i do studia půjdu, ale takto ne. Spadla mi brada při té částce. Opravdu škoda, myslím, že by to spousta lidí rádo dělalo. Obdivuji lidi, co za tyhle peníze dělají, není to sice extra kvalifikovaná práce, ale zase práce to je, takže nohy na stole jistě nemají… A já jdu tedy hledat jiný smysl svého života.. Děkuji ještě jednou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.17 17:44
@Anonymní píše:
Děkuji všem za info. Nabídli mi něco jako poloviční úvazek 0,67 či kolik za 6000,–, předpokládám hrubého, kurz samo nutno dodělat. No takže to balím, to opravdu nemá smysl. Škoda, že je to tak příšerně placené, snad i uklízečka má víc peněz než ti asistenti. Opravdu jsem nestudovala tolik let, abych pak brala 6 tisíc, pokud bych věděla, že se jednou dostanu na nějakou normální částku, tak i do studia půjdu, ale takto ne. Spadla mi brada při té částce. Opravdu škoda, myslím, že by to spousta lidí rádo dělalo. Obdivuji lidi, co za tyhle peníze dělají, není to sice extra kvalifikovaná práce, ale zase práce to je, takže nohy na stole jistě nemají… A já jdu tedy hledat jiný smysl svého života.. Děkuji ještě jednou.

Já mám stejný úvazek, jak uvádíš a mám pár korun přes 10 000 Kč hrubého. Jsem zařazená do 7. třídy a 3. stupně. Zřejmě by tvé zařazení bylo někde ve 4. nebo 5. třídě. Každopádně když máš maturitu, tak bys neměla jít pod 7. třídu. Do 4.-6. třídy se zařazují AP s vyučním listem a kurzem. Od 7. třídy jsou AP, co mají minimálně maturitu a kurz nebo pedagogické vzdělání. Jo, je to málo, o tom žádná. Prosím o anonym.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.17 17:49

Ještě mě napadá, čtu, že máš VOŠ, takže by ti stačilo studium pedagogiky v rozsahu 80 hodin a mohla by jsi s tímto pracovat jako AP nebo i VYCHOVATEL. To už je placeno trochu líp a je větší šance na plný úvazek. Pohledej na netu. Jsou to takový různý kličky. Ten 80 hodinový kurz respektive studium pedagogiky může dělat i člověk s maturitou, ten ale může potom pracovat pouze jako AP, kdežto ten, kdo má VOŠ nebo VŠ může pracovat i jako vychovatel.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.17 17:49

Já pracuji jako AP na ZŠ. Mám úvazek 0,5, VŠ pedagogickou a plat 10 950,–.K tomu každý měsíc odměnu v rozmezí 2000,– - 8000,–.
Prosím nechat anonym vzhledem ke konkrétnějším osobním údajům.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.17 17:52

Našla jsem jako příklad tento kurz/studim pro představu.
 http://www.sssbrno.cz/…017_ver1.pdf

• Citovat
  • Upravit
64943
17.1.17 17:52
@Anonymní píše:
Ještě mě napadá, čtu, že máš VOŠ, takže by ti stačilo studium pedagogiky v rozsahu 80 hodin a mohla by jsi s tímto pracovat jako AP nebo i VYCHOVATEL. To už je placeno trochu líp a je větší šance na plný úvazek. Pohledej na netu. Jsou to takový různý kličky. Ten 80 hodinový kurz respektive studium pedagogiky může dělat i člověk s maturitou, ten ale může potom pracovat pouze jako AP, kdežto ten, kdo má VOŠ nebo VŠ může pracovat i jako vychovatel.

i vychovatel musí mít odpovídající pedagogické vzdělánjí. Nestačí jen tak nějaká VOŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64943
17.1.17 17:54
@Anonymní píše:
Našla jsem jako příklad tento kurz/studim pro představu.
http://www.sssbrno.cz/…017_ver1.pdf

je zajímavé, že můj ředitel konzultoval podobný kurz se školním právníkem a ten řekl, že to není odpovídající vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.17 18:04

@vokishka
Pokud je ten kurz/studium akreditovaný, tak podle zákona za určitých podmínek musí stačit. Měla jsem podobný problém v zaměstnání v sociální sféře. Nechtěli mi uznat vzdělání, poslala jsem tedy dotaz na ministerstvo a až po jejich kladné odpovědi mi vzdělání zaměstnavatel uznal. Oni to někdy spíš zkouší… § 16
Vychovatel
(1)
Vychovatel získává odbornou kvalifikaci
a)
vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném studijním program
u v
oblasti pedagogických věd,
b)
vysokoškolským vzděláním podle § 7 až 10, 12 a 14,
c)
vysokoškolským vzděláním získaným ukončením jiného akreditovaného studijního
programu než podle písmen a) a b) a
1.
vzděláním v programu celoživotního vzdělávání v o
blasti pedagogických věd
uskutečňovaném vysokou školou, nebo
2.
studiem pedagogiky,
d)
vyšším odborným vzděláním získaným ukončením akreditovaného vzdělávacího
programu vyšší odborné školy v oboru vzdělání zaměřeném na vychovatelství nebo na
pedagogiku v
olného času nebo na speciální pedagogiku nebo na sociální pedagogiku,
e)
vyšším odborným vzděláním získaným ukončením jiného akreditovaného vzdělávacího
programu než podle písmene d) a
1.
vzděláním v programu celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysok
ou školou a
zaměřeném na vychovatelství nebo sociální pedagogiku nebo pedagogiku volného času nebo
na přípravu učitelů základní školy nebo střední školy, nebo
2.
studiem pedagogiky,
f)
středním vzděláním s maturitní zkouškou získaným ukončením vzdělávací
ho programu
střední školy v oboru vzdělání zaměřeném na přípravu vychovatelů nebo pedagogů volného času,
g)
středním vzděláním s maturitní zkouškou získaným ukončením vzdělávacího programu
středního vzdělávání v oboru vzdělání zaměřeném na přípravu učitel ů předškolního
vzdělávání a vykonáním jednotlivé zkoušky, která svým obsahem a formou odpovídá
zkoušce profilové části maturitní zkoušky z předmětu zaměřeného na vychovatelství, nebo
h)
středním vzděláním s maturitní zkouškou získaným ukončením jiného vzd ělávacího
programu středního vzdělávání než podle písmene f) a g) a vzděláním v programu
celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou a zaměřeném na vychovatelství
nebo sociální pedagogiku nebo pedagogiku volného času nebo přípravu učitelů základ
ní školy nebo střední školy.
(2)
Vychovatel, který vykonává přímou pedagogickou činnost ve školském výchovném a
ubytovacím zařízení nebo v jeho oddělení zřízeném pro děti a žáky se speciálními
vzdělávacími potřebami, ve školském zařízení pro výkon ústavní
výchovy nebo ochranné
výchovy, nebo ve středisku výchovné péče, získává odbornou kvalifikaci
a)
vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném studijním programu v
oblasti pedagogických věd zaměřené na speciální pedagogiku nebo sociální pedago
giku,
b)
vyšším odborným vzděláním získaným ukončením akreditovaného vzdělávacího
programu vyšší odborné školy v oboru vzdělání zaměřeném na speciální pedagogiku, nebo
c)
vzděláním stanoveným pro vychovatele podle odstavce 1 a vzděláním v programu
celoži
votního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou a zaměřeném na speciální pedagogiku

• Citovat
  • Upravit
64943
17.1.17 18:12

Nevím, jak to je. Prostě škola je ochotná mi vzdělání zaplatit, ale ne tohle. To podle nich není dostatečné pro vychovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat