Asistent pedagoga - mzda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5822
31.8.17 13:06

Nemám dotaz o výši platu ani prac. době, ale stejně se zkusím vetřít - jak se to dělá o prázdninách? To je pracovní smlouva psaná jen na 10 školních měsíců a červenec + srpen úřad práce? Někde jsem to slyšela, tak se třeba dopídím tady, jak to je v praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
31.8.17 13:41

@Aamanda To už se nesmí dělat, takže smlouva musí být minimálně na 12 měsíců. Takže čerpáte o prázdninách dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
31.8.17 14:38

@Mari.G Aha, děkuji za odpověď :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
31.8.17 14:45

Ono se to v praxi @Aamanda @Mari.G dělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
31.8.17 19:42

@matkabagristy Teď už neznám nikoho, kdo by si o lajsl…i zkušenost z inspekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
31.8.17 19:45
@Mari.G píše:
@matkabagristy Teď už neznám nikoho, kdo by si o lajsl…i zkušenost z inspekce.

naprosto běžné je uzavírat smlouvu do 30.6. Asistenti jsou na tom hůř, bo musí čekat, jestli ve škole zůstane „jejich“ dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64971
31.8.17 20:35

@Mari.G zajémavé, nedávno říkali v televizi,, že se opět zvedl počet učitelů na pracáku přes prázdniny, že to nikdo nečekal, když se to nesmí. Takže se to zřejmě stejně děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
31.8.17 21:48
@Aamanda píše:
Nemám dotaz o výši platu ani prac. době, ale stejně se zkusím vetřít - jak se to dělá o prázdninách? To je pracovní smlouva psaná jen na 10 školních měsíců a červenec + srpen úřad práce? Někde jsem to slyšela, tak se třeba dopídím tady, jak to je v praxi.

Já mám smlouvu jako AP na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
1.9.17 00:12

@vokishka Tak v tom případě bych hledala jinou školu a ač nejsem bonzovací typ, tak to taktně nahlásila na příslušném místě…tohle se opravdu nedělá. Peníze na řádnou dovolenou zaměstnavatel na toho člověka dostane, neplatí to ze své kapsy…Dneska hledají všude, jsem na MD a pořád mi někdo volá, zda nechci nastoupit, nevím o někom. Na naší škole už pracují i nekvalifikovaní, protože kvalifikované se prokazatelně nedaří sehnat. Asistenti u nás začínají rychle studovat, aby další rok mohli dělat třídní…je to bída. Takže bych se radši poohlídla jinde, než trávit každé léto na pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.9.17 18:34

@Mari.G Ahoj, mohu se zeptat, co asistenti začínají rychle studovat? Mám mgr. titul ale nepedagogický obor a teď bych měla začít kurz na asistenta a pak semestr pedagogiky pro asistenty. Pak bych chtěla nabírat zkušenosti a znamená to, že dalším krokem je peďák, když chtějí dělat třídní? nedovedu si představit být zase pět let na vejšce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
22.9.17 18:47

@Dasyatis njn, je to jako v každém zaměstnání. Těžko může dělat ekonoma bez ekonomky, farmaceuta bez farmacie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
22.9.17 19:18
@Dasyatis píše:
@Mari.G Ahoj, mohu se zeptat, co asistenti začínají rychle studovat? Mám mgr. titul ale nepedagogický obor a teď bych měla začít kurz na asistenta a pak semestr pedagogiky pro asistenty. Pak bych chtěla nabírat zkušenosti a znamená to, že dalším krokem je peďák, když chtějí dělat třídní? nedovedu si představit být zase pět let na vejšce :roll:

Ségra má ing., udělala si pedagogický minimum a učí na střední škole. V jakým oboru jsi Mgr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
26.9.17 01:01
@Dasyatis píše:
@Mari.G Ahoj, mohu se zeptat, co asistenti začínají rychle studovat? Mám mgr. titul ale nepedagogický obor a teď bych měla začít kurz na asistenta a pak semestr pedagogiky pro asistenty. Pak bych chtěla nabírat zkušenosti a znamená to, že dalším krokem je peďák, když chtějí dělat třídní? nedovedu si představit být zase pět let na vejšce :roll:

Buď musíte studovat pedagogický obor, nebo lze udělat kurz na asistenta. Pokud chce být někdo třídní, tj. musí na škole učit nějakou aprobaci (první stupeň, matika-zeměpis atd.), tak musí mít toto vystudované. Takže opravdu 5 let VŠ. Jen v případě, že člověk má třeba učitelství pro 1. stupeň a chce do školky, nebo má učitelství pro 2. stupeň a chce na 1., lze využít placené celoživotní vzdělávání, kde je to studium výrazně kratší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
26.9.17 01:02
@aprazanda píše:
Ségra má ing., udělala si pedagogický minimum a učí na střední škole. V jakým oboru jsi Mgr.?

Nechci se dohadovat, protože v pedagogickém minimu až takový přehled nemám, ale co mám lidi kolem sebe, tak vím, že říkali, že už je to velmi omezené a divím se, že s tím může učit. Neučí třeba praxe nebo tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64971
26.9.17 06:44
@Mari.G píše:
Nechci se dohadovat, protože v pedagogickém minimu až takový přehled nemám, ale co mám lidi kolem sebe, tak vím, že říkali, že už je to velmi omezené a divím se, že s tím může učit. Neučí třeba praxe nebo tak?

Bývá to tak na odborné předměty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat