Asistent pedagoga - mzda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
64949
19.2.16 16:30

@sloninka Já tím myslím, že musí s dítětem absolvovat lékařská vyšetření, SPC, případně PPP. Zažila jsem situaci, kdy klukovi se sval. dystrofií docela omezili asistenta na pár hodin, matce se podařilo vyběhat si to na celé vyučování. A stejně potom občas asistenta škola použila i na úplně jiné věci (suplování, doprovod na soutěže) s odůvodněním, že asistent není jen pro to jedno dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64949
19.2.16 16:33

@Ráďa81 ale na základě papíru, který donese to jedno dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
19.2.16 16:33

@vokishka to není zásluha matky, podle postižení to určuje SPC jakou podporu má dostat, nevím jak toto by mohla matka ovlivnit
a pak se odvíjí kolik peněz dostane ředitel od kraje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
19.2.16 16:34

@vokishka a ta matka ovlivní co tam spc napíše??? To je dle vyšetření a ne dle toho co matka zařídí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.16 16:37

Dělala jsem AP ve státní MŠ. Práce na hpp, půl úvazku, po obědě šlo dítě domů a já taky (fungovali všichni AP, děti s handicapem nespaly. Na poradě jsem nebyla nikdy. Plat cca 7500 čistého.

• Citovat
  • Upravit
64949
19.2.16 16:38

@Ráďa81 odvolávala se, několikrát. Je to už několik let, v té době se začaly úvazky asistentů dost zkracovat. Bylo to dítě, které nedokázalo samo psát, potřebovalo zvednout a podržet ruku, atd. A mělo zůstat (kromě jiného) na všechny výchovy samo. Nevím, co by tam asi tak dělo v té třídě. Po odvoláních najednou nebyl problém s asistentem na celé vyučování ani v dalších letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
19.2.16 16:43

@Ráďa81 V čem myslíte vzdělání? Mzda by měla být stejná. A to, že má někdo VŠ vzdělání, ještě neznamená, že bude dobrý asistent. Minulý školní rok u nás skončila AP, která měla VŠ vzdělání (Bc.). A svou práci naprosto nezvládala, k dítěti neměla žádný vztah a musela odejít. No a zase jiná asistentka má „jen“ základní vzdělání, dodělávala si v dospělosti maturitu, kurz asistenta. No a přitom je mnohem citlivější a děti mnohem lépe chápe a má k nim mnohem lepší přístup. Takže o vzdělání tohle zrovna není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
19.2.16 16:46

@vokishka Asistenta pedagoga si nevyběhává rodič. Musí mít doporučení z SPC či PPP, protože má dítě problém (a je to jeho dítě, takže kdo jiný by to měl vyběhat), donese žádost a potvrzení. No a potom vše zařizuje škola. A asistent pedagoga má již v názvu, co má dělat - asistovat pedagogovi… Pokud dítě potřebuje hodně individuální péči, tak si rodič musí vyběhat osobního asistenta, ale ten nemá se školou nic společného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
19.2.16 16:49

@Sashie já co jsem koukala tak asistent je 4.- 8. třída, tak se to musí nějak lišit, ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
19.2.16 16:51

@Sashie mě jen překavpuje ta šíře kdo může AP dělat od základního vzdělaní až po člověka se speciální pedagogikou, byť jen Bc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64949
19.2.16 16:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.16 16:53

@Sashie hlavně co jsem viděla v okolí za asistenty, tak bych je opravdu v těch hodinách chtěla vidět. A jsem zvědavá :think: na to, až bude víc integrovaných žáků s LMP co tam takový asistent se základním vzděláním asi tak dokáže, když bude na tom pomalu +- stejně jak to dítě (jinak by snad neměl jen ZŠ)

• Citovat
  • Upravit
2550
19.2.16 16:56

@Ráďa81 Záleží na tom, co jim ředitel napíše za povinnosti, do jaké platové třídy je zařadí. Je to přesně rozepsané někde v zákoně, šlo by to dohledat. Ale vzdělání jako takové to až neovlivní, to by se ředitelům nevyplatilo zaměstnávat VŠ vzdělané asistenty, protože by automaticky museli platit víc. Asistentů, kteří prošli „pouze“ kurzem, je mnohem více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.16 16:56

@vokishka já třeba mám přislíbené místo jako AP ve druhé třídě, vzhledem k tomu, že mám specku, tak se mně ředitelka ptala jestli bych si vzala mimo toto na starosti žáky s SPU, za to slíbila, že by se snažila abych měla alespoň 10000 :think:

• Citovat
  • Upravit
5418
19.2.16 16:57

@Sashie jj to je podle katalogu práce, prosím nevíš, která plat tabulka se na AP vztahuje jestli podle odst.4 nebo 5.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat