Asistent pedagoga - mzda
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zdravim
Je to opravdu ruzne protoze hodiny prime pedagogicke povinnosti jsou v rozmezi 20 az 40 hodin tydne. U nas na skole ma asistent 30 hodin prime ped povinnosti tydne pak ma 100% uvazek a plat cca 11 - 15 mesicne v zavislosti na vzdelani praxi a dalsim. Samozrejme ze asistenti maji normalne dohledy o prestavkach a jine.
Jeste je treba rici ze skola na asistenty hodne doplaci z rozpoctu na platy ucitelu. Minimalne 20% asistenskych platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asistent pro dítě s aspergrem
Neporadil by mi, prosím, náhodou někdo, zda je možné, aby si rodiče sami financovali asistenta pro dítě s aspergerovým syndromem. Náš by asistenta potřeboval, ale škola ho zamítla, že nemá peníze a že i kdyby je náhodou dostali bylo by to jen na pár hodin týdně. My ho nechceme dávat ve 2.třídě na jinou školu, tak bychom asistenta i financovali, ale to by asi musel být osobní asistent a ne pedagoga, když toho platí škola. Ví někdo jak by to šlo udělat?
- Citovat
- Upravit
Určitě to jde, jen se musíte dohodnout se školou. Já sama jsem coby osobní asistent rok pracovala s holčičkou s LMD, od učitelky jsem dostala pokyny, co máme udělat, zalezly jsme do koutku a pracovaly. Platila mě nezisková organizace, matka holčičky platila neziskovce.
Dále vím, že můj starší syn má ve třídě spolužačku s kombinovanou poruchou - ta má osobní asistentku a platí ji přímo rodiče té holčičky. Nicméně paní učitelka tuto osobní asistentku využívá jako pedagogickou, ač by (podle mého) neměla. Ale to už je na jinou debatu.
Takže ano, jde to, ale je třeba dohody a souhlasu školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plat asistenta pedagoga
Plat asistenta pedagoga je vymezen katalogem prací a pohybuje se v rozmezí 4. - 8. platového stupně podle náročnosti pedagogické práce, kterou AP vykonává.
Viz
Nařízení vlády č.469 ze dne 5. srpna 2002, kterým se stanoví katalog prací a kvalifikační předpoklady a kterým se mění nařízení vlády o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění nařízení vlády č. 331/2003 Sb. v platném znění.
a dále pak
Nařízení vlády č. 213/2005 Sb. - Nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 330/2003 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění nařízení vlády č. 637/2004 Sb., a nařízení vlády č. 469/2002 Sb., kterým se stanoví katalog prací a kvalifikační předpoklady a kterým se mění nařízení vlády o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů.
Délka přímé pedagogické činnosti asistenta pedagoga je vymezena Nařízením vlády č. 75/2005 Sb. ze dne 26. ledna 2005, o stanovení rozsahu přímé vyučovací, přímé výchovné, přímé speciálně pedagogické a přímé pedagogicko-psychologické činnosti pedagogických pracovníků a pohybuje se v rozmezí 20 - 40 hodin týdně v závislosti na délce pracovního úvazku.
- Citovat
- Upravit
asistent
Dobrý den, také souhlasím, dělám si VŠ, za rok budu snad Mgr., pracuji stále jako asistentka, ale většinu času učím, místo chybějících učitelek. Řekla bych až 90%.
Plat mám stále asistentský, ale vysvětlili mi to hezky, když nebudu suplovat, budou muset zaplatit navíc suplujícím učitelkám a nezbyde na prémie:-) ![]()
- Citovat
- Upravit
Muj syn ma poruchy chovani a vyvojovou dysfazii od zari jsi budu delal asistenta pedagogag.ja vim co na syna plati..ted se mu vyrizuje asistent ale uz ted vim ze nebude poslouchat.je umineny a musi mit vzdy pravdu. prnto bych mu chtela delat asistenta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asistenti pedagoga
Tak to máte dobré, že jste v 7 platové třídě a na plný úvazek, protože většinou v 90% se setkávám s tím, že asistenti pedagoga pracuji na 0,75% úvazku v 6 platové třídě bez ohledu vzdělání, ať už mají středoškolské či vysokoškolské. Setkávám se s tím, ať už na Základních či Speciálních školách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám vystudováno Učitelství pro 1.stupeň a jedna nejmenovaná pražská základní škola mi nabídla místo asistentky pedagoga(přitom jsem sháněla místo učitelky
)za 6000 měsíčně. No neberte to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, prosím Vás, nevíte, jaká je výše platu při plném úvazku pro Asistenta pedagoga u žákům se sociálním znevýhodněním, když má daný asistent vysokoškolské vzdělání? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to možné?
Dobrý den, od příštího týdne bych měla nastoupit taky jako AP, ředitel mi při pohovorech slíbil 9. platovou třídu a plný úvazek…je to vůbec možné? Mám vystudovanou spec. pedagogiku Mgr. Dříve jsem pracovala jako učitelka a školní logoped. Jak tady čtu ty vaše příspěvky, nevěřícně kroutím hlavou. Buď mi pan ředitel lhal…i když mě několikrát přesvědčoval, že to tak je nebo asi ty peníze na AP má…Tak a teď babo raď…Já mu několikrát připomněla, že potřebuji plný úvazek a pokud není nějaká změna…pořád mi tvrdil, že to je tak, jak mi řekl. Jsem v rozporuplných pocitech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem na asistentovi pedagoga začínala, měla jsem Mgr., ale plat jsem měla stejně jako ostatní - se SS… A plat??? No tehdy jsme byla ráda, že mám práci a že jsem se hned po škole uchytila, ale teda…tohle člověk pro peníze rozhodně nedělá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pralenka111 píše:
Dobrý den, od příštího týdne bych měla nastoupit taky jako AP, ředitel mi při pohovorech slíbil 9. platovou třídu a plný úvazek…je to vůbec možné? Mám vystudovanou spec. pedagogiku Mgr. Dříve jsem pracovala jako učitelka a školní logoped. Jak tady čtu ty vaše příspěvky, nevěřícně kroutím hlavou. Buď mi pan ředitel lhal…i když mě několikrát přesvědčoval, že to tak je nebo asi ty peníze na AP má…Tak a teď babo raď…Já mu několikrát připomněla, že potřebuji plný úvazek a pokud není nějaká změna…pořád mi tvrdil, že to je tak, jak mi řekl. Jsem v rozporuplných pocitech.
A máte podepsanou pracovní smlouvu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ity Jenže tuším v roce 2011 se tabulky platů pedagogických pracovníků změnily. Středoškoláci zařazení v 9. platové třídě mají stejný plat jako vysokoškoláci ve 12. Všichni začínají na 20 000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 jáj, tak to nevím už:-) je to možné
Tudíž se omlouvám za mylnou informaci:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyloženě záleží na řediteli. Kolik má peněz, tolik dá. Takže pokud to slíbil, tak to asi tak bude. Nemá důvod lhát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit