Asistent pedagoga - mzda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
66798
22.8.14 21:08

@vokishka jj, třeba evropské granty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.8.14 20:56

Já nastupuji jako asistent pedagoga od 1.9. do 4.třídy ke 2 dětem. Na jedno dítě 2hodiny a druhé 4 hodiny.ˇUvazek mám 0,45 tj.6 hodin denně. Ale v podstatě budu pracovat s oběma celé vyučování. Jsem zařazena do 4.platové třídy a v odprac. letech mám strop. Děti mají od SPC doporučenou ještě 1 individ. hodinu týdně, tj. samostatná práce s každým. To prý budu dělat také já. Když jsem četla náplň práce asistenta ve 4.plat.třídě, rozhodně tam nepatří samostatná práce s dětmi. Dělala jsem asistentku i na jiných školách a pokaždé jsem měla jiný plat a jinou náplň práce, záleží pouze na řediteli školy. Mám to jako druhé zaměstnání, tak to moc neřeším, ale jako jedno zaměstnání to opravdu platově není na vyžití. Spíš jako přivýdělek. Mám vystudovanou spec. pedagogiku, což nemá na výši mého platu žádný dopad. Každý rok mám smlouvu od 1.9.do 30.6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
26.8.14 20:59

@Zuzka62 Tak to je fialový hnus, včetně pracáku o prázdninách. Jste typický příklad toho, jak si naše společnost váží vzdělání a těch, kteří jej poskytují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64943
26.8.14 21:17

@Zuzka62 6 hodina denně přece ale není 0.45 úvazek. Já mám 0.55 a je to 22,5 hodin týdně, 4 hodiny přímé práce denně a 2,5 hodiny nepřímé práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.8.14 21:18

Já nejsem na pracáku o prázdninách, protože práci asistenta mám jako vedlejší úvazek. Jako hlavní prac. poměr mám vychovatelka DD. Asistenta pedagoga dělám, protože mě to baví:)Jinak bych to za ty peníze nedělala. Ale souhlasím, že je to minimálně nedoceněná práce a obdivuji všechny, co to dělají jako hlavní prac. poměr. Jako vedlejšák to dělám již 8 let a téměr všude tuto práci oceňovali ředitelé minimálně. Prostě dali nejnižší plat. stupeň, žádné osobní ohodnocení, ani odměny. Jen oni mají v kompetenci rozhodnout, jestli bude plný úvazek 20hodin, nebo 40.Ve většině případů jsem měla plný úvazek počítaný ze 40hodin.Na jedné škole, když byl můj žák nemocný jsem suplovala v 9.třídě M, F,CH celý týden, abych byla využitá. Samozřejmě bez jakékoli odměny. Zhodnotila bych to tak. Využít asistenta za každou cenu za minimální mzdu je cílem většiny ředitelů. To je má zkušenost. Přeji hodně sil všem asistentům, je to odpovědná a záslužná práce. Hlavně, že to pomůže dětem, to je cíl této práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64943
26.8.14 21:20

@Zuzka62 Taky běžně učím, většinou teda naštěstí na 1. stupni. Občas učím, i když mám „své“ dítko ve škole. To je taky dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.8.14 21:22

Nikdy jsem jako asistent pedagoga neměla započítávanou nepřímou práci. Když jsem měla smlouvu na 0,5 úvazku, měla jsem 4 hod. denně přímé výchovné práce. Opravdu je vše v kompetenci ředitele školy, jak si to udělá. Každý to dělá podle toho, kolik má peněz a jak mu to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64943
26.8.14 21:25

@Zuzka62 Ten můj říkal, že se radil s právníkem a při určitém počtu přímé práce musí být i ta nepřímá. Ale těžko říct, fakt je zajímavé, že je to zaměstnání ve státní sféře, peníze na to dává stát a přitom si každý může nastavit svá pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.8.14 21:34

Pročítala jsem si zákon, a tam je opravdu rozmezí 20-40hodin úvazek, rozhodnutí v kompetenci ředitele. Je to nespravedlivé, protože kolegyně na vedlejší škole má plný úvazek počítaný 20hodin, takže má dvojnásobný plat co já za stejnou práci. A nic s tím neuděláme. Řeknou:Nelíbí se ti to, někdo to bude za ty peníze dělat rád. To jsou naše zákony:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
21.11.14 13:27

Zdravím všechny AP,
nechci zakládat novou diskuzi, tak to zkusím tady… Pracuje někdo z vás jako AP pro SZn a končí vám teď v prosinci smlouva? Víte, jak se bude financovat naše práce příští rok? Zatím to vypadá, že MŠMT nehodlá pustit peníze, ale to by znamenalo, že nás strašně moc za měsíc končí… Víte k tomu někdo něco víc?

Děkuji T..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
12.3.15 19:15

Zdravím a mám otázku. Je pravda, že na asistenta do ZŠ nemusí mít člověk pedagogické vzdělání? Středoškolské s maturitou sice mám, ale úplně jiný obor a dnes mi bylo řečeno, že je to jedno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
12.3.15 19:18

Na asistenta pedagoga stačí ukončené středoškolské vzdělání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
12.3.15 19:39

@mismurka jo, to asi jedno bude, ale musíš si k tomu udělat kurz… (stojí cca 6 - 7 tis.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
12.3.15 21:29

Holky, díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
12.3.15 21:53

@mismurka
V současnosti jsou rozlišovány dvě úrovně odbornosti asistentů pedagoga – podle nich je odlišeno i požadované vzdělání:

pro vyšší úroveň činnosti – přímou pedagogickou činnost ve třídě, ve které jsou vzděláváni žáci se speciálními vzdělávacími potřebami, nebo ve škole s integrovanými žáky – musí mít asistent pedagoga střední vzdělání s maturitou a odpovídající pedagogické vzdělání (SŠ, VOŠ nebo VŠ zaměřenou na pedagogiku nebo alespoň kvalifikační kurz pro asistenty pedagoga);
pro nižší úroveň činnosti – pomocné výchovné práce ve škole nebo školském zařízení – stačí asistentovi pedagoga střední vzdělání s výučním listem nebo dokonce i jen vzdělání základní, podmínkou je absolvování kvalifikačního kurzu pro asistenty pedagoga.
Podle výše kvalifikace a délky praxe je stanovován i – zpravidla velmi skromný – plat asistenta pedagoga. Pohybuje se od 4. platové třídy (cca 9 a půl tisíce korun při celém úvazku) výše; maximální platové úrovně okolo 8. až 9. platové třídy (při rozsáhlé praxi v oboru cca 18 až 20 tisíc korun) dosáhne jen málokterý pedagogický asistent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat