Asistent pedagoga - mzda
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
Pozdě ale přece:Slibovali mi osmou platovou, nakonec mám sedmou platovou třídu a jsem třetí stupen = praxi mi uznali i část rodičovské. Úvazek mám plný, reálně jsem ve škole 7:20-14:30 (někdy 15:00). Polední pauzu nemám, jedu nonstop. Někdy je to hodně náročné, mám dost náročné dítě (lehce energetický upírek).
Dělám za 22tis hrubého, čili 18tis čistého. Mívala jsem osobka, dokud nenastoupila jako AP sestra vedoucího, od té doby ani já a ani ostatní vychovatelky nemáme osobko.
Další školní rok chci asistenci položit a najít si práci jen jako vychovatelka v družině, tam je 9platová třída
A taky je tam více volnosti, jsem dost kreativní osoba a robotické plnění zadaných ukolů mě trošku ničí - dvojnásob, když to jde mnohdy hodně na silu, protože učitel hodně tlačí na pilu, ačkoli to to dítě nezvládá (což je učiteli jedno, protože se věnuje zbytku třídy). Ale už jsem byla i u učitelky, která mi dala velmi volnou ruku a nechala mě i vypracovávat písemné práce pro dítko - škoda, že tam pak už dítě končilo.
Anonym - moc osobní.
BTW: Docela by mě zajímalo jak jsou na tom ostatní asistentky. Protože co čtu na FB, tak vydělávají daleko, daaaaleko více a já se tam vždy cítím hrozně podhodnocená
Upřímně všechny asistentky které znám, mají méně peněz než ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katharina25 píše:
protože zrejme maji nizsi uvazek. Cely uvazek asistenta je 36 hodin prime cinnosti, ale diteti muze byt priznan nizsi pocet hodin asistence, nebo dite v rozvrhu tolik hodin nema.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
protože zrejme maji nizsi uvazek. Cely uvazek asistenta je 36 hodin prime cinnosti, ale diteti muze byt priznan nizsi pocet hodin asistence, nebo dite v rozvrhu tolik hodin nema.
mají plný úvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katharina25 píše:
mají plný úvazek.
pak v tom hraji roli jeste dalsi faktory-vzdelani, praxe, druh skoly (soukroma, verejna). Taky si lide casto pletou asistenta pedagoga a skolniho asistenta.
V nesoukromych skolskych zarizenich byvaji asistenti zpravidla zarazeni do 8. platove tridy, ale muze to byt i nize. Tabulka platu pedagogickych pracovniku neni smerodatna pro skoly soukrome.
Anonymni dle uvedene vyse platu je zarazena podle delky praxe do 7. platove tridy.
https://www.kurzy.cz/…lky-ucitelu/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katharina25 píše:
Tak já mám praxi +6let a mám SŠ, uvazek plný. Mám tedy tabulkový plat.
Pak nevím proč by většina asistentů měla mít méně jak tabulkový plat
Já naopak znám asistenty s více penězi - díky osobku a díky družině, ta je prostě lépe placená. ![]()
Ale dík, udělala jsi mi radost takto při pátku. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak já mám praxi +6let a mám SŠ, uvazek plný. Mám tedy tabulkový plat.Pak nevím proč by většina asistentů měla mít méně jak tabulkový plat
Já naopak znám asistenty s více penězi - díky osobku a díky družině, ta je prostě lépe placená.
Ale dík, udělala jsi mi radost takto při pátku.
jenomže do družiny musí mít jiné vzdělání, nestačí kurz asistenta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak já mám praxi +6let a mám SŠ, uvazek plný. Mám tedy tabulkový plat.Pak nevím proč by většina asistentů měla mít méně jak tabulkový plat
Já naopak znám asistenty s více penězi - díky osobku a díky družině, ta je prostě lépe placená.
Ale dík, udělala jsi mi radost takto při pátku.
Asistentka v družině je pořád placená jako asistentka. Musela by mít další smlouvu jako vychovatelka. Na vychovatelku vzdělání máš?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Asistentka v družině je pořád placená jako asistentka. Musela by mít další smlouvu jako vychovatelka. Na vychovatelku vzdělání máš?
Ano - stačí AP s vychovatelstvím
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano - stačí AP s vychovatelstvím![]()
Co to je AP s vychovatelstvím? Takový studijní obor neexistuje. Napiš, co máš za školu, jestli vůbec v té družině dělat můžeš. Osobně si myslím, že máš nereálnou představu o tom, co můžeš dělat. Podle té blbosti, co jsi napsala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano - stačí AP s vychovatelstvím![]()
to neni bezne, jsou to dve ruzne kvalifikace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
jenomže do družiny musí mít jiné vzdělání, nestačí kurz asistenta
Nemusí - znám Ap, které nemají doplněné vzdělání na družinu a stejně v ní dělají. Ředitel si obhájí. Popřípadě střední pajda…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl @matkabagristy Holky ale dá se udělat AP s vychovatelstvím. Třeba Jabook před pár lety nabízel, Huspol dělá souběžné kurzy pro obojí taky, Kroměříž donedávna měl dvojobor taky.
A to vypisuju jen to co mám kolem sebe… Takže bych nehejtila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše:
@bigl @matkabagristy Holky ale dá se udělat AP s vychovatelstvím. Třeba Jabook před pár lety nabízel, Huspol dělá souběžné kurzy pro obojí taky, Kroměříž donedávna měl dvojobor taky.A to vypisuju jen to co mám kolem sebe… Takže bych nehejtila
Tak na asistenta staci samotne vychovatelstvi, nemusi to byt v kombinaci s asistentem. Ale kurz AP u nas nestaci, reditel chce odpovidajici vzdělání, docela to řeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše:
@bigl @matkabagristy Holky ale dá se udělat AP s vychovatelstvím. Třeba Jabook před pár lety nabízel, Huspol dělá souběžné kurzy pro obojí taky, Kroměříž donedávna měl dvojobor taky.A to vypisuju jen to co mám kolem sebe… Takže bych nehejtila
Tak pokud má aprobaci na vychovatelku, tak je kurz pro AP nesmysl. Pak ten dvojobor nechápu. Stačí vychovatelsví, s tím AP dělat může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše:
Přesně tak. Kurzy vychovatelství jsou dvojí. Pro lidi, co mají VOŠ nebo VŠ, stačí jeden semestr. V té Kroměříži ho ale neotevírají pokaždé, když je vypsán, nepřihlásí se dostatečný počet zájemců. Pro lidi s maturitou tři semestry v rámci celoživotního vzdělávání. Lze nastoupit s příslušným vzděláním v jakémkoliv oboru.
Absolventi maturitního oboru předškolní a mimoškolní pedagogika mohou pracovat jako vychovatel v družině. Absolventi lycea ne, pouze AP.
Kdo má pochybnosti o uplatnitelnosti svého vzdělání, může se dotázat na MŠMT.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit