Výpověď dohodou? jak??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@TalNat Tak v tom případě jde podle mě jen:
- podat výpověď s výpovědní lhůtou 3měsíce, dle smlouvy
- dohodnout se se zaměstnavatelem na ukončení PP k dřívějšímu datu - zaměstnavatel ale nemusí na dohodu přistoupit
- nechat se vyrazit pro hrubé porušení pracovní kázně - to jde ale v zápočtovém listě k dalšímu zaměstnavateli
Myslím, že více možností není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoule.koule souhlasim, vice moznosti me tak nenapadlo, uz si zakladatelka jen musi vybrat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď klasická výpověď pokud se se zaměstnavatelem dohodnete k nějakému datu tak napsat výpověď k tomu datu. Ale pokud zaměstnavatel neumožní dřívější odchod musí se dodržet ty 2 měsíce někdo má i 3 měsíce záleží co máte ve smlouvě pak jedině že by se dala výpověď ze zdravotních důvodů to zaměstnavatel musí ukončit k datu k který je sepsán ale potřebujete nějaké potvrzení od lékaře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavla.velova I kdyby se dohodli na dřívějším odchodu, tak pokud podá výpověď k tomu datu, tak se k tomu vztahuje výpovědní lhůta.
Správně máš na mysli dohodu o ukončení PP k určitému datu.
Ze zdravotních důvodů by to asi šlo, myslím ale, že tam je opět výpovědní lhůta minimálně 2měsíce. Jinak by se v lékařském posudku muselo psát, že lékař zakázal danou práci vykonávat - musí být přímo posudek, ne doporučení, a ten se zakládá do karty - takže už by nemohla dělat stejnou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius Ještě by asi šlo okamžité ukončení. Ale to jen v případě, že by jí zaměstnavatel nevyplatil do dnešního dne mzdu za duben, nebo k 16.7. za květen, k 16.8. za červen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@P4ja jo, už jsem si to taky dohledala, že je to minimální doba. Nikdy jsem se s delší právě nesetkala.
Zákoník práce, § 51
(1) Byla-li dána výpověď, skončí pracovní poměr uplynutím výpovědní doby. Výpovědní doba musí být stejná pro zaměstnavatele i zaměstnance a činí nejméně 2 měsíce, s výjimkou vyplývající z § 51a. Výpovědní doba smí být prodloužena jen smlouvou mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem; tato smlouva musí být písemná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit