Výpověď dohodou? jak??

65066
23.6.19 17:15

Dohoda je, že se obě strany dohodnou. Jinak je klasická výpovědní doba 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
54
23.6.19 17:17

@vokishka
A když mám ale ve smlouvě 3 měsíce? Nemusím právě kvuli tomu mít vypoved dohodou, aby mi to dalo na ty 2 měsíce? Nebo mohu proste dát klasickou výpověd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
23.6.19 17:18

@TalNat Pokud chces skoncit k urcitemu datu, nezbyde ti, nez se dohodnout. Dohoda ale neni vypoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
23.6.19 17:18

Výpověď dohodou může napsat jen tatar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65066
23.6.19 17:19

Dohoda je opravdu jen to, že se dohodnete na něčem vy a zaměstnavatel. Ne že si vy něco usmyslíte a tak to bude. S tou výpovědní lhůtou nevím, myslela jsem, že je to prostě dané, ty dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806

Výpověď dohodou neexistuje. Buď podáš výpověď a výpovědní lhůta ti poběží od následujícího měsíce, nebo se domluvíš se zaměstnavatelem na ukončení pracovního poměru. A to bez kontaktu se zaměstnavatelem nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
@TalNat píše:
Zdravím!
Holky prosím poraďte, jak na vypoved dohodou?? Chci skoncit v práci, ale mám bohuzel ve smlouve vypovedni dobu 3 měsíce, ale potřebuji skončit k 31.8. 2019. Musí to být vypoved dohodou? Chci výpoved poslat dodejkou, asi nemám dost síly se dohadovat se zaměstnavatelem, když už těd vím, že mi bude dělat peklo. Hlavně mám dovolenou nahlasenou ted od uterka,.. 8o

Existuje buď výpoveď nebo ukončení pracovního poměru dohodou. Výpověď je jednostranný úkon, kdežto na dohodě se musí obě strany shodnout. Takže, když pošleš návrh dohody poštou, tak ho klidně mohou vzít a vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
23.6.19 17:21
@TalNat píše:
@vokishka
A když mám ale ve smlouvě 3 měsíce? Nemusím právě kvuli tomu mít vypoved dohodou, aby mi to dalo na ty 2 měsíce? Nebo mohu proste dát klasickou výpověd?

Pokud mas ve smlouve 3 mesice, plati 3 mesice. Zakonikem prace stanovena lhuta 2 mesice je lhutou minimalni, smlouvou ji lze prodlouzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
23.6.19 17:22
@vokishka píše:
Dohoda je opravdu jen to, že se dohodnete na něčem vy a zaměstnavatel. Ne že si vy něco usmyslíte a tak to bude. S tou výpovědní lhůtou nevím, myslela jsem, že je to prostě dané, ty dva měsíce.

Delší výpovědní lhůtu je moźné dohodnout v pracovní smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
23.6.19 17:23

@TalNat No,buď se dohodnete, že skončíš k tomu a tomu datu. A nebo napíšeš výpověď a poběží ti výpovědní lhůta 3 měsíce, které máš ve smlouvě. Jiná možnost není. Teda kromě toho, že si necháš napsat áčka.
@vokishka To není pravda. Výpovědní lhůta nesmí být kratší než 2 měsíce, ale může být delší. Pokud má zakladatelka ve smlouvě 3 měsíce, tak to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65066
23.6.19 17:24

@P4ja jo, už jsem si to taky dohledala, že je to minimální doba. Nikdy jsem se s delší právě nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
23.6.19 17:25
@vokishka píše:
@P4ja jo, už jsem si to taky dohledala, že je to minimální doba. Nikdy jsem se s delší právě nesetkala.

Já ano a docela často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
23.6.19 17:30

Pak je ještě otázka, jestli zakladatelka třeba není ve zkušební době. To by ukončení bylo o něco jednodušší. Ale vzhledem k čerpání dovolené bych tipla, že ne. @TalNat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
23.6.19 17:32

@smoule.koule bohužel nejsem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
23.6.19 17:38

@TalNat Tak v tom případě jde podle mě jen:

• podat výpověď s výpovědní lhůtou 3měsíce, dle smlouvy
  • dohodnout se se zaměstnavatelem na ukončení PP k dřívějšímu datu - zaměstnavatel ale nemusí na dohodu přistoupit
  • nechat se vyrazit pro hrubé porušení pracovní kázně - to jde ale v zápočtovém listě k dalšímu zaměstnavateli

Myslím, že více možností není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat