Výpověd dohodu - co dělat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.1.12 20:06

výpověd dohodu co dělat

Ahoj v říjnu přišel šef za manželem a v podstatě ho vyhodil s tím, že dohodu do konce ledna. manažel na to přistoupil, neumí se prosadit.
Jenže místo nenašel a já jsem doma na mateřské a těhu takže do práce jít nemohu.
Co dělat? Nic nepodepsal takže muže říct at mu dá výpověd a odstupný, ale to neudělá. pak by mohl jít marodit a nebo pracák, ale to nevím z čeho pak bude platit hypo atd. výdaje bez jídla jsou 16000 já mám 11400.
co byste udělali vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
16.1.12 20:14

Řekla bych manželovi (předpokládám, že má smlouvu na dobu neurčitou), ať neoficiálně požádá šéfa o odstupné. Pokud nic nepodepsal, má trumfy v rukou. Co by to neudělal, radši vás nechá žít v bídě, jo? :zed: Evidentně ten šéf moc nezná zákoník práce, když si ani nenechal nic podepsat, stačí vhodně pohrozit třeba inspektorátem práce a bude na lopatkách :jazyk: . Když půjde na nemocenskou, tak ty peníze jsou taky nula nula nic, to si moc nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.1.12 20:18

Všechno se odvíjí od peněz a časové vytíženosti… Míval jsem kolegu skladníka, kterému když hrozili, že bude muset odpracovat asi 100 hodin ročně zadarmo, tak druhý den přinesl neschopenku a že jde marodit se srdcem… Seděl doma, po telefonu sháněl partě kamarádů kšefty (montáže plastových oken) a měl skoro dvakrát tolik peněz jako když chodil do práce.
Fakt to chce zvážit všechny varianty. Nevím, jakou práci manžel dělá, takže radit nemůžu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.12 20:24

ve stavebnictví stavební technik - mistr. bohužel stavebnictví ted stojí uplně za ho…a práce moc není nebo je ale na jedno místo je dalších dvacet chlapu. a když poslal životopis mimo obor tak se ani neozvali.

• Citovat
  • Upravit
7631
16.1.12 20:27

AŤ v žádném případě nepřistupuje na dohodu. Když dostane odstupné, tak se mu na tu dobu i odloží čerpání podpory a získá víc času najít si práci. Bez odstupného ho nemůže propustit. Leda, že by šéf na něj vytáhl vytýkající dopisy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.12 20:33

no já mu to říkám taky, ale je mu to blbé. už na to přistoupil tak ted nechce dělat problémy. moc dobře si uvědomuje že musí domu přinest peníze, ale nedokaže si dupnout bohužel. ale snad ho přesvědčím. myslí si totiž že si praci najde což nenajde nebo snad jo ale nestihne to od unora.

• Citovat
  • Upravit
18305
16.1.12 20:40

Zakladatelko, s touto praxí by neměl být problém najít práci mimo obor. Třeba mistr v panelárně nebo výrobně zámkové dlažby, v betonárně, ve výrobě stavebních zámečnických prvků (dveře, futra…), ve firmě, co obchoduje s hutním materiálem (šéfovat skladníkům…)
Ale asi by musel dost daleko dojíždět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.12 21:00

Jura máš pravdu, toto ještě nezkoušel. příští týden osobně něco obejde, stavebniny a tak jsou tu i v okolí.
Bydlíme cca 3/4h cesty busem od prahy kam dojíždí do práce. Dojíždění momentálně nebude problém raději když bude mít práci a holt se tolik neuvidíme než aby byl doma a neměl co jíst.

• Citovat
  • Upravit
18305
16.1.12 21:15

Zakladatelko, zkuste hledání směrem od Prahy k nejbližšímu okresnímu městu. Spousta lidí stereotypně hledá spíš v Praze - když nepůjde s davem, tak se jeho šance zvyšuje… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.12 21:20

jura jo děkuji za tip.
cose týká hledání práce tak samozřejmě hledá a docela intenzivně, ale mě ted jde o to co dělat když by měl posledného skončit ale práci nemá. jestli tedy si dupnout a nechat se vyhodit s odstupným nebo jít marodit nebo pracák.

• Citovat
  • Upravit
18305
16.1.12 21:24

No radil bych nedělat nic. Pokračovat v práci s tím, že jeho současný pracovní poměr trvá. A pan majitel „něco“ udělá. Až na základě toho bych reagoval. Ale počítal bych s tou horší variantou - vyhazovem bez odstupného. A už dopředu bych se na to chystal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.12 21:26

vyhodit bez dostupného ho nemuže nemá ani jeden vytýkací dopis. nikdy neměl žádný problém a je to docela velká firma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat