Výpověď klasická či dohoda?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.11.23 12:49

Vypoved klasicka ci dohoda?

Ahoj, jsem na PN - dlouhodobe zdr problemy nekolik mesicu. Rozhodla jsem se v dobe PN dat vypoved a az me skonci PN zacit v nove praci (nejake klidnejsi). V praci jsem to oznamila po tel. Na datu vypovedi jsme se oboustrane domluvili na konec ledna (tedy 3 mesice) ale ptaji se, zda poslu jste dnes vypived dvoumesicni ci podepiseme dohodu k tomu poslednimu lednu.
Chci se zeptat ma to pro me nejaky rozdil, kdyz casove jsou ochotni jit k poslednimu lednu? Do te doby budu jeste na PN a pak od unora navazu novou praci.

Hledam na netu, ale krom toho, ze klasicka vypoved ma 2 mesice (coz ale dohodou bude stejne v tom prioade) nejsme schopna najut nejakr prakticke rozdily pro me?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
30.11.23 13:05
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem na PN - dlouhodobe zdr problemy nekolik mesicu. Rozhodla jsem se v dobe PN dat vypoved a az me skonci PN zacit v nove praci (nejake klidnejsi). V praci jsem to oznamila po tel. Na datu vypovedi jsme se oboustrane domluvili na konec ledna (tedy 3 mesice) ale ptaji se, zda poslu jste dnes vypived dvoumesicni ci podepiseme dohodu k tomu poslednimu lednu.
Chci se zeptat ma to pro me nejaky rozdil, kdyz casove jsou ochotni jit k poslednimu lednu? Do te doby budu jeste na PN a pak od unora navazu novou praci.Hledam na netu, ale krom toho, ze klasicka vypoved ma 2 mesice (coz ale dohodou bude stejne v tom prioade) nejsme schopna najut nejakr prakticke rozdily pro me?

Vždyť to jsou klasické dva měsíce, ne? Prosinec+leden. Takže pokud do konce listopadu nepodáš výpověď klasickou, tak abys mohla nastoupit 1.2, jinam, musela by to být dohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.23 13:19
@Anonymní píše:
Chci se zeptat ma to pro me nejaky rozdil, kdyz casove jsou ochotni jit k poslednimu lednu? Do te doby budu jeste na PN a pak od unora navazu novou praci.Hledam na netu, ale krom toho, ze klasicka vypoved ma 2 mesice (coz ale dohodou bude stejne v tom prioade) nejsme schopna najut nejakr prakticke rozdily pro me?

V PN bych HPP neukončovala, pokud ta nová práce není na 100%.

Pracuji jako personalistka a pokud se dozvím, že nový pracovník byl před nástupem tak dlouho v PN, tak ho prostě nepřijmu, nebo obratem končí ve ZL, případně se velmi pečlivě sleduje.
Takové nařízení mám a takové musím dodržet.
Dost často se jedná o fluktuanty, se kterými už dochází trpělivost.
Pokud mi to potenciální pracovník řekne sám, nějak to vysvětli a má to hlavu a patu, tak se nástup znovu zvažuje a to s ohledem na tuhle novou informaci.
Když mi jedna oznámila, že ji bolí nohy a proto je v PN a přitom se hlásí na obdobnou pozici a kdy to má jinde ukončit?, tak jsem jí rovnou sdělila, že u nás za těchto okolností pracovat prostě nebude.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.23 14:29
@unuděná píše:
Vždyť to jsou klasické dva měsíce, ne? Prosinec+leden. Takže pokud do konce listopadu nepodáš výpověď klasickou, tak abys mohla nastoupit 1.2, jinam, musela by to být dohoda.

To pisu. Zajima me zda je v tom rozdil prakticky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.23 14:32
@Anonymní píše:
V PN bych HPP neukončovala, pokud ta nová práce není na 100%.Pracuji jako personalistka a pokud se dozvím, že nový pracovník byl před nástupem tak dlouho v PN, tak ho prostě nepřijmu, nebo obratem končí ve ZL, případně se velmi pečlivě sleduje.
Pokud mi to potenciální pracovník řekne sám, nějak to vysvětli a má to hlavu a patu, tak se nástup znovu zvažuje a to s ohledem na tuhle novou informaci.
Když mi jedna oznámila, že ji bolí nohy a proto je v PN a přitom se hlásí na obdobnou pozici a kdy to má jinde ukončit?, tak jsem jí rovnou sdělila, že u nás za těchto okolností pracovat prostě nebude.

Ocenim, kdyz jako personalistka me pomuzes vysvetlit a objasnit jestli to v teto situaci ma rozdil pro me ci ne? Dotaz nebyl na to co si mysli zamestnavatel ci zda mam praci nebo ne. Jsem dohodnuta k vypovedi k poslednimu lednu a zajima me jestli je rozdil kdyz dam klasickou vypoved nebo dohodou k tomu poslednimu lednu. Kdyz jsou to dva mesice tak ci tak a zda to prakticky ma pro me nejaky rozdil…

• Citovat
  • Upravit
1087
30.11.23 14:52
@Anonymní píše:
Ocenim, kdyz jako personalistka me pomuzes vysvetlit a objasnit jestli to v teto situaci ma rozdil pro me ci ne? Dotaz nebyl na to co si mysli zamestnavatel ci zda mam praci nebo ne. Jsem dohodnuta k vypovedi k poslednimu lednu a zajima me jestli je rozdil kdyz dam klasickou vypoved nebo dohodou k tomu poslednimu lednu. Kdyz jsou to dva mesice tak ci tak a zda to prakticky ma pro me nejaky rozdil…

Taky jsem personalista.
Ve vašem případě je jedno zda to bude výpověď, nebo dohoda, protože konec ledna je za 2 měsíce (výpovědní lhůta vždy začíná běžet od prvního dne následujícího měsíce), jen teda pokud se rozhodnete pro výpověď musíte jí poslat nejpozději dnes, jinak výpověď začne běžet od 1.1. do 29.2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.23 15:01
@z.pepa píše:
Taky jsem personalista.
Ve vašem případě je jedno zda to bude výpověď, nebo dohoda, protože konec ledna je za 2 měsíce (výpovědní lhůta vždy začíná běžet od prvního dne následujícího měsíce), jen teda pokud se rozhodnete pro výpověď musíte jí poslat nejpozději dnes, jinak výpověď začne běžet od 1.1. do 29.2.

Prave. Dekuji. Kvuli tomu me dnes volali a mam to daleko, tak sem chtela ze pristi tyden zaskocim podepsat dohodu, ale nevedela jsem, zda to neni v necem horsi.
Ve firmw jsem skoro 10let, bohuzel jsem mela operaci zacatkem roku a necekane velke komplikace a tak ted potrebuji mene narocnou praci i mene stresovou skrz to ze mam rehabilitace od noveho roku atd a toto bych tezko zvladala. Diky za odpoved.

• Citovat
  • Upravit
316
30.11.23 15:10
@Anonymní píše:
V PN bych HPP neukončovala, pokud ta nová práce není na 100%.Pracuji jako personalistka a pokud se dozvím, že nový pracovník byl před nástupem tak dlouho v PN, tak ho prostě nepřijmu, nebo obratem končí ve ZL, případně se velmi pečlivě sleduje.

Zadavatelka ale vysvetluje, ze je v PN a po nej hlada kludnejsie zamestnanie. Nevidim to ako tragediu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.23 16:00
@Magic Unicorn píše:
Zadavatelka ale vysvetluje, ze je v PN a po nej hlada kludnejsie zamestnanie. Nevidim to ako tragediu

Po takto dlouhé PN by ji stejne poslali pred návratem na mimořádnou LP.
Pokud je ve firmě více jak 10 let, tak by mohli dojít k zajímavé shodě a možná by ji bylo nabídnuto i něco jiného. Výhodné jak pro ní, tak pro firmu.

Před vstupem do nového zaměstnání půjde na vstupní LP, tak by opravdu bylo fajn si zjistit, zda vůbec projde.

Co se týká jejího dotazu, tak ji hned v úvodu odpověděla @unuděná

Doplnila jsem pouze další scénář, který může nastat.
S ohledem na to, že zamestnavatelum už dochází s těmito typy zaměstnanců trpělivost, tak začínají přistupovat k razantním opatřením. Tak aby s tím taky třeba počítala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.23 16:03

Taky doplním, že novou vstupní LP ji žádný lékař v PN neudělá.
Nejdříve musí ukončit PN, poté se řeší LP.
Záleží, kam ji pošlou, jestli k jejímu OL nebo mají svého smluvního.

• Citovat
  • Upravit
9001
30.11.23 17:05
@Anonymní píše:
Po takto dlouhé PN by ji stejne poslali pred návratem na mimořádnou LP.
Pokud je ve firmě více jak 10 let, tak by mohli dojít k zajímavé shodě a možná by ji bylo nabídnuto i něco jiného. Výhodné jak pro ní, tak pro firmu.

Před vstupem do nového zaměstnání půjde na vstupní LP, tak by opravdu bylo fajn si zjistit, zda vůbec projde.

Co se týká jejího dotazu, tak ji hned v úvodu odpověděla @unuděná

Doplnila jsem pouze další scénář, který může nastat.
S ohledem na to, že zamestnavatelum už dochází s těmito typy zaměstnanců trpělivost, tak začínají přistupovat k razantním opatřením. Tak aby s tím taky třeba počítala.

Jak zjistíš, že byl ten člověk dlouhodobě v PN, když ti to nepřizná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
30.11.23 17:33
@Anonymní píše:

Je to jedno. Hlavně, aby ti tu dohodu pak podepsali. Výpověď by byla jistota, ale to už nestíháš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.23 19:17
@Anonymní píše:
Taky doplním, že novou vstupní LP ji žádný lékař v PN neudělá.
Nejdříve musí ukončit PN, poté se řeší LP.
Záleží, kam ji pošlou, jestli k jejímu OL nebo mají svého smluvního.

Diky :) oni by nabidli, ale rikam potrebuji neco narocneho. Jsem v tomhle korporatu x let, dojizdim stres je veliky. Cekaji me jeste i po navratu do prace kontroly a nove rehabilitacr, takze proste ve stavajici firme to neni realne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat