Práce na RD na plný úvazek

5
30.11.23 09:49

Práce na RD na plný úvazek

Ahoj,
Po novém roce bych měla příležitost nastoupit do nové práce na klasický plný úvazek, ale do února jsem ještě na RD
Můžu Teda mít smlouvu na plný úvazek a přitom ještě brát mateřskou? Nebo musím rodičak zrušit? Sice jsou to už jen dva měsíce ale i tak bych nerada o ty peníze přišla
Děkuji za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35963
30.11.23 09:55
@Aaaaa123 píše:
Ahoj,
Po novém roce bych měla příležitost nastoupit do nové práce na klasický plný úvazek, ale do února jsem ještě na RD
Můžu Teda mít smlouvu na plný úvazek a přitom ještě brát mateřskou? Nebo musím rodičak zrušit? Sice jsou to už jen dva měsíce ale i tak bych nerada o ty peníze přišla
Děkuji za rady :srdce:
Žádnou mateřskou už nemáš. Ano, můžeš pracovat a u toho pobírat rodičovský příspěvek. Jen když budete potřebovat OČR na dítě tak ho můžeš mít jen ty.
Jestli jsi na RD tak se vracíš do původní práce? Jestli ne tak musíš dát v té staré výpověď.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
30.11.23 10:15

Pleteš si pojmy, mateřskou dávno nemáš, RD se ti zruší, když nastoupis do práce, ale RP můžeš pobírat dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16362
30.11.23 10:15
@JancaS84 píše: Žádnou mateřskou už nemáš. Ano, můžeš pracovat a u toho pobírat rodičovský příspěvek. Jen když budete potřebovat OČR na dítě tak ho můžeš mít jen ty.
Jestli jsi na RD tak se vracíš do původní práce? Jestli ne tak musíš dát v té staré výpověď.

Přesně tak, práce a RP spolu naprosto nesouvisí. Můžeš normálně pracovat a u toho brát RP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
30.11.23 11:17
@JancaS84 píše: Žádnou mateřskou už nemáš. Ano, můžeš pracovat a u toho pobírat rodičovský příspěvek. Jen když budete potřebovat OČR na dítě tak ho můžeš mít jen ty.

Tak to není úplně pravda. Byla jsem pár týdnů na RD u jednoho zaměstnavatele a zároveň měla HPP u jiného zaměstnavatele.
Zákon to normálně umožňuje. Problém je jen, pokud se jedná o člověka, který má třeba statut OZZ, oba zaměstnavatelé ty výhody za jednoho zaměstnance čerpat nemůžou. A potom v určitých oborech nesmí docházet ke střetu zájmů.
Do té staré práce se na původní pozici vracet nechci, tak jsme to ukončili. Ale zákon umožňuje mít dva pracovní poměry na HPP a být u jednoho z nich na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35963
30.11.23 11:22
@1Pears1 píše:
Tak to není úplně pravda. Byla jsem pár týdnů na RD u jednoho zaměstnavatele a zároveň měla HPP u jiného zaměstnavatele.
Zákon to normálně umožňuje. Problém je jen, pokud se jedná o člověka, který má třeba statut OZZ, oba zaměstnavatelé ty výhody za jednoho zaměstnance čerpat nemůžou. A potom v určitých oborech nesmí docházet ke střetu zájmů.
Do té staré práce se na původní pozici vracet nechci, tak jsme to ukončili. Ale zákon umožňuje mít dva pracovní poměry na HPP a být u jednoho z nich na RD.

Ano to lze. Ale jelikož píše, že je na RD do února a po novém roce nastupuje do nové práce. Tak pokud pak nechce chodit do obou tak má dnes poslední den na to dát výpověď aby ji do začátku února uplynula výpovědní lhůta.
Ale myslím, že si spíš zakladatelka plete pojmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.11.23 12:39
@JancaS84 píše:
Ano to lze. Ale jelikož píše, že je na RD do února a po novém roce nastupuje do nové práce. Tak pokud pak nechce chodit do obou tak má dnes poslední den na to dát výpověď aby ji do začátku února uplynula výpovědní lhůta.
Ale myslím, že si spíš zakladatelka plete pojmy.
.

Pro info ne nemam žádnou smlouvu u minulého zaměstnavatele.
Samozřejmě vím že nepobiram „mateřskou“ svolo „mateřská“ jsem napsala (neuvědomil jsem si to) ale když se s někým normálně bavím tak neříkáme „čekám až tento měsíc mi přijde rodičovský příspěvek “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35963
30.11.23 12:46
@Aaaaa123 píše: .Pro info ne nemam žádnou smlouvu u minulého zaměstnavatele.
Samozřejmě vím že nepobiram „mateřskou“ svolo „mateřská“ jsem napsala (neuvědomil jsem si to) ale když se s někým normálně bavím tak neříkáme "čekám až tento měsíc mi přijde rodičovský příspěvek "

Já to třeba říkám, že mi má přijít rodičák.
Takže ani nejsi na RD - rodičovské dovolené.
Ono je to celkem podstatný rozlišovat, každý je něco úplně jinýho a od toho je taky rozdílná odpověď na tvou otázku. Není to jen o slovíčkaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
30.11.23 12:52
@JancaS84 píše:
Ale myslím, že si spíš zakladatelka plete pojmy.

Jj, máš pravdu. Ne s každým se lze bezproblémově dohodnout na případném ukončení pp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
30.11.23 15:43

Zakladatelko, ty jsi nezaměstnaná a ptáš se, zda můžeš do práce? Můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
30.11.23 19:57
@Aaaaa123 píše: .Pro info ne nemam žádnou smlouvu u minulého zaměstnavatele.
Samozřejmě vím že nepobiram „mateřskou“ svolo „mateřská“ jsem napsala (neuvědomil jsem si to) ale když se s někým normálně bavím tak neříkáme "čekám až tento měsíc mi přijde rodičovský příspěvek "

No, takže nejsi ani na žádné RD…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
30.11.23 23:36

@Aaaaa123 Ano, můžeš dobrat zbytek rodičovského příspěvku a nastoupit do práce na HPP. Ale na mateřské dovolené si nemůžeš vydělat ofiko víc jak 10 tisíc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
1.12.23 17:55
@anonym9999 píše:
@Aaaaa123 Ano, můžeš dobrat zbytek rodičovského příspěvku a nastoupit do práce na HPP. Ale na mateřské dovolené si nemůžeš vydělat ofiko víc jak 10 tisíc :think:

To neni pravda, i na mateřské si můžeš vydelat kolik chceš, jen to nesmi byt na tu smlouvu, ze které čerpás ppm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16362
1.12.23 18:46
@j.a.n.i1 píše:
To neni pravda, i na mateřské si můžeš vydelat kolik chceš, jen to nesmi byt na tu smlouvu, ze které čerpás ppm.

Přesně tak, jak na MD, tak na RD - pro přesnější info :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
1.12.23 19:10
@Dahlia0409 píše:
Přesně tak, jak na MD, tak na RD - pro přesnější info :D

Tak zas na RD neni nutné byt. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit