Výpověď kvůli papíru

156
21.10.15 11:39

vypoved kvuli papiru

Dobry den maminky, pred 2.5 lety jsem sla na materskou s prvnim ditetem a v zamestnani jsem nedala papir o tom na jak dlouho nastupuji na materskou ( nevedela jsem to a muj zamestnavatel mi to schvalne nerekl) a dnes kdyz jsem mu sla oznamit at se mnou dale nepocita (jsem podruhe tehotna) tak mi rekl, ze se mnou nepocita jelikož jsem mu nedonesla ten papir a ze se mnou rozvaze pracovni poměr. Ted me zajima co pro me s toho plyne??? Muze me kvůli papiru vyhodit? A jak by to pak bylo u druheho ditete s materskou??? Ja se v tom moc nevyznam. zitra se jdu poptat na úřad, ale chci jen vědět do te doby aspoň. Děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
347
21.10.15 11:46

Tak to jsi mela. Musíš dát písneme vědět zaměstnavateli jak dlouho budeš na rodicovske dovolene. A ty jsi mu to bohužel nedala. On ti proto muze dat A za to že jsi nechodila do prace. A hned má důvod te vyhodit. A jak to bude z druhou mateřskou tak to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
21.10.15 11:51

@kackamk Zdravím. Já zrovna řeším nástup na rodičák. Paní sekretářka mi sama od sebe poslala papír, kde mám napsat svou volbu déku rodičáku. K tomu, z jeji iniacitivy, mi poslala podklady, že zákoník práce nepředepisuje písemnou formu žádosti o poskytnutí rod. dovolené. Nicméně pokud nezašleš papír zaměstnavatel to může považovat jako nepřítomnost, v tomto případě jako neomluvenou a to je pádný důvod k rozvázání prac. poměru.

Příspěvek upraven 21.10.15 v 11:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
21.10.15 11:52

Nevim jak je to s tim vyhozenim, ale kdyz jsi byla zamestnana pobirala jsi PPM a pak bys mela radne cerpat dovolenou a pri te prilezitosti to s ucetni vyridit jak dlouho budes doma atd alespon ja to tak mela.Je divny ze Vase ucetni se na to neptala…Ikdyz co vim spousta ucetnich schvalne nerika ja to je aby podnik usteril smutne ale je to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
21.10.15 11:56

To zavání tím, že to udělaly schválně a je to fakt hnusnej podraz. Mě to daly taky sami, abych to vyplnila. Akorát si nepamatuju, že by mi to dávali u druhé nebo třetí :nevim: Jestli to už pak nepotřebují??? Ale mateřskou normálně pobírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
21.10.15 11:56

No muj sef je soukromnik a dela si vsechno sam a podle me mi to schvalne nerekl aby me mohl vyhodit :,( a ja o tom vazne nevedela -vim neznalost neomlouva)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.15 11:57

Take bych se rada zeptala, staci to oznamit v praci emailem sefovi jak dlouho chci byt doma? Poprve jsem to tak oznamovala a ted budu na rodicak prechazet znovu tak aby na ne nezkousel ze nemam narok a vyhazuje me. Prosim anonym zachovat.

• Citovat
  • Upravit
10255
21.10.15 11:58

Samozřejmě se můžete obrátit na místně příslušný inspektorát práce a podat žádost o prošetření.
Pokud vás ale zaměstnavatel nevyzval k dodání,,papíru", pak je zřejmé, že:
a) s vaší prací nebyl spokojen, a proto situace využil. při případném nástupu do práce by pak stejně jen hledal záminku pro vaše propuštění.
b) se jedná o firmu, která má finanční problémy, a nastoupit do ní by stejně mohlo vést k tomu, že nebudete dostávat za práci mzdu, případně za vás nebudou chodit odvody na soc. a zdrav. (což není samo o sobě váš problém).

Každopádně bych se na vašem místě pokusil vyjednat dohodu o ukončení pracovního poměru s vyplacením nadstandardního odstupného (např. 5 platů). Sám jsem takto jednou odcházel dohodou se sedmi platy (důvodem byla změna ředitele, který si chtěl přivést jiného zástupce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
21.10.15 11:59

Ale nechapu proc mi to rekl az po 2.5 letech skoro…vubc nevim co ted mam delat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
21.10.15 12:00

Urcite to udělal naschvál. Ale zpětne s tim už nic neuděláš. Uvidíš co ti zítra řeknou na úřade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
21.10.15 12:04
emailem ,tak to nevím, ale mela by jsi ten papír podepsat a jedna kopie by mela zůstat zaměstnavateli a druhou by jsi mela mit ty. Pokud jsi to posílala emailem ,tak asi nic takového nemáš, ne? @Anonymní píše:
Take bych se rada zeptala, staci to oznamit v praci emailem sefovi jak dlouho chci byt doma? Poprve jsem to tak oznamovala a ted budu na rodicak prechazet znovu tak aby na ne nezkousel ze nemam narok a vyhazuje me. Prosim anonym zachovat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
21.10.15 12:05

A kdyz mi teda ukonci pracovni pomer ted v rijnu a ja nastupuji v prosinci na materskou jak to bude??? Budu mit na ni nárok? Omlouvam se za otázky vubec se v tom nevyznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
21.10.15 12:06
@kackamk píše:
No muj sef je soukromnik a dela si vsechno sam a podle me mi to schvalne nerekl aby me mohl vyhodit :,( a ja o tom vazne nevedela -vim neznalost neomlouva)

Ti soukromníci jsou hrozní. Můj strejda je fajn, ale taky má firmu a ty jeho názory občas :roll:
Třeba věta:„každej chlap u mě byl spokojenej, dokud se neoženil“ - jako je jasný, že v rodině vadí, když je chlap od rána do večera v práci. Svobodnýmu je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
21.10.15 12:08

Myslím si, že tam je nějaka ochrana lhůta, když te zaměstnavatel vyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
21.10.15 12:08

A to budu muset v rijnu na pracovni úřad?? I kdyz pobiram rodicovsky prispevek na prvni dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí