Výpověd, neschopenka

Anonymní
24.8.16 17:51

Výpověd. Neschopenka

Dobrý den, chci dát výpověd v práci, mám na dobu určitou do konce tohoto roku. Prostě už mi to nevyhovuje nezvládám to během 14 dní mě začali šoupat sem tam, příjdu na odpolední (která měla být celý tyden) hned mi oznámí že jdu na ráno. Hned usoudili za jeden den co mě dali na jinou těžší práci že mi to nejde tato práce je hodně na přemýšlení prostě chci zkusit i jiné práce. A když jsem tam šla že chci skončit tak vychrlila že hned nemužu že mi nedá zápočtový list že dostanu Ačka a že nedostanu nic na pracáku a samé zákoniky kterým, ani nerozumím. Prostě tam už dva měsíce jako vypovědní lhutu nevydržím. A už mě to začíná deptat, asi neberu takové věci psychicky dobře. A ještě jsem si už z toho nemoc uhnala takže bych s neschopenkou rovnou dala výpověd. Lze to?

Omlouvám se za případné chyby v textu píšu s myšlenkami jinak bych zapoměla co jsem chtěla.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
24.8.16 17:53

Výpověď ji můžeš poslat kdykoliv, ale pokud je sjednaná výpovědní lhůta, třeba ji dodržet.. pokud budeš po tu dobu marodit a nějaký dr Ti to napíše, můžeš být doma. Počítej s kontrolama :nevim: a mmchdm, výpovědní lhůta začíná běžet prvního následujícího měsíce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
24.8.16 17:55

Ne, jedině pokud ti ještě běží zkušební doba, můžeš to zabalit „ze dne na den“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.16 18:05

zakladatelka

@Moucharda @martina.se, děkuji, bohužel jsem tak už rok a pul, jo a ještě když tomu co na mě chrlí nerozumím, mohu si zvít někoho s sebou kdo to zná? Když jsem mu to řekla tak mi řekl že mi tak v pulce věcí spíše vyhrožují.

• Citovat
  • Upravit
72725
24.8.16 18:13
@Anonymní píše:
@Moucharda @martina.se, děkuji, bohužel jsem tak už rok a pul, jo a ještě když tomu co na mě chrlí nerozumím, mohu si zvít někoho s sebou kdo to zná? Když jsem mu to řekla tak mi řekl že mi tak v pulce věcí spíše vyhrožují.

výpověď můžeš poslat klidně poštou, to je fuk :nevim: ale tu lhůtu prostě třeba dodržet.. jinak Ti opravdu dají Ačka a hrubé porušení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
24.8.16 18:15

Koukni se do pracovni smlouvy, jakou mas vypovedni lhutu. Napis vypoved a podej ji, nech si podepsat prevzeti, vypovedni lhuta zacne bezet od prvniho dne nasledujiciho mesice. Podas do 31.8. vcetne, od 1.9. bezi vypovedni lhuta.
Pokud sezenes neschopenku, dej i neschopenku, behem prvnich 14dnu Ti muze prijit na kontrolu nekdo z firmy, pote ze socialky. Ale treba v Praze nestihaji chodit ani na udani.
Zapoctovy list Ti nesmi zadrzovat, a to ani tehdy, pokud bys treba nevratila cipovou kartu, pracovni pomucky apod.
A na jednani s personalkou, co jinym z firmy si muzes vzit koho chces, pokud Ti neco podstrci, nic nepodepisuj na miste a vezmi si to, ze si to rozmyslis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.16 18:26

@Jogrr děkuji tohle mi hodně pomohlo, to jsem nemohla nikde najít, no o výpovědní lhutě tam není nic, jen práva a povinnosti že jsem byla seznámená a o dohodě kdyby něco bylo jinak. Ale přímo třeba dva měsíce tam napasné není.

• Citovat
  • Upravit
6879
24.8.16 18:34

Tak pokud tam lhutu nemas, plati ta, ktera je minimalni podle zakoniku prace, tedy 2 mesicni.
Ve vypovedi nemusis uvadet zadny duvod, nic jim do toho neni. Ale vypoved musi byt vzdy pisemna, k ustni neni prihlizeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.16 18:49

Mohu se vetřít s dotazem? Jsem ve zkušební lhůtě a jsem na neschopence. Zítra pojedu do práce a chci jim tam dát výpověď, ale výpověď chci dát k 30.9. Je to možné? @J.a.n.i

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.16 18:50

Nepodařilo se mi označit uživatele Jani. Anonym 2

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.16 18:58

@Jogrr díky moc, a poslední věc hledala jsme vzory výpovědi a nemohu najít správnou, všude je něco jiné, v tomhle se moc nevyznám…

• Citovat
  • Upravit
6879
24.8.16 19:15
@Anonymní píše:
@Jogrr díky moc, a poslední věc hledala jsme vzory výpovědi a nemohu najít správnou, všude je něco jiné, v tomhle se moc nevyznám…

Takhle je v poradku a obsahuje vse strucne, jasne a vystizne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
24.8.16 19:19
@Anonymní píše:
Mohu se vetřít s dotazem? Jsem ve zkušební lhůtě a jsem na neschopence. Zítra pojedu do práce a chci jim tam dát výpověď, ale výpověď chci dát k 30.9. Je to možné? @J.a.n.i

Kratsi vypovedni lhuta nez je zakonna 2mesicni byt nemuze, takze vypoved uz nestihnes.
Zkusebni doba se automaticky prodluzuje o dobu, po kterou byl zamestnanec v pracovni neschopnosti. Predpokladam, ze zkusebni dobu jsi mela klasicky 3 mesice? Jak dlouho trvala nemoc a kdy budes nemoc koncit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.16 19:21

@Jogrr děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.16 19:38

@Jogrr nemoc mi dnes začala, zkusebka je do poloviny října, vracet se nechci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat