Výpověd, neschopenka

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
24.8.16 19:41
@Anonymní píše:
Mohu se vetřít s dotazem? Jsem ve zkušební lhůtě a jsem na neschopence. Zítra pojedu do práce a chci jim tam dát výpověď, ale výpověď chci dát k 30.9. Je to možné? @J.a.n.i

můžeš dát výpověď kdy chceš, ale je nesmysl ji takhle datovat :nevim: vždyť stejně do práce nechodíš, tak proč tam chceš být dýl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
24.8.16 22:41
@Jogrr píše:
Kratsi vypovedni lhuta nez je zakonna 2mesicni byt nemuze, takze vypoved uz nestihnes.
Zkusebni doba se automaticky prodluzuje o dobu, po kterou byl zamestnanec v pracovni neschopnosti. Predpokladam, ze zkusebni dobu jsi mela klasicky 3 mesice? Jak dlouho trvala nemoc a kdy budes nemoc koncit?

Nepletťe zakl. hlavu. Ve zkušeb. době se neřeší výpověď ani výpověd. doba. Zakl. písemně podá zrušení pracovního poměru ve zkušební době. To může kdykoliv resp. do konce zkušeb. doby a končit tak ze dne na den. V případě, že bude zakl. nemocná, zaměstnavatel nemůže zrušit prac. poměr v době prvních 14 kal. dnů nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
24.8.16 23:10

Muzu se take na neco zeptat? Pokud dam vypoved a v te dvoumesicni vypovedni lhute zacnu marodit, posune se ta vypoved o ty dny na nemocenske a stejne se ty dva mesice budou muset odpracovat po ukonceni neschopenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
25.8.16 10:19

@lísteček1 Prodloužení prac. poměru z důvodu nemoci nemusí vůbec nastat, pakliže zaměstnavateli oznámíte, že na něm netrváte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
25.8.16 11:06

@Sojkka Dekuji za odpoved. A muze na tom trvat zamestnavatel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
25.8.16 18:16

@lísteček1 Nemůže, je to vaše volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
25.8.16 18:45
@Anonymní píše:
@Moucharda @martina.se, děkuji, bohužel jsem tak už rok a pul, jo a ještě když tomu co na mě chrlí nerozumím, mohu si zvít někoho s sebou kdo to zná? Když jsem mu to řekla tak mi řekl že mi tak v pulce věcí spíše vyhrožují.

Jako na doručení své výpovědi + zástupce či konzultanta do kanceláře? Můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
25.8.16 18:52
@Anonymní píše:
@Jogrr děkuji tohle mi hodně pomohlo, to jsem nemohla nikde najít, no o výpovědní lhutě tam není nic, jen práva a povinnosti že jsem byla seznámená a o dohodě kdyby něco bylo jinak. Ale přímo třeba dva měsíce tam napasné není.

Je o tom judikatura. Nějakému dřevorubci zadržoval bývalý zaměstnavatel zápočtový list, že nevrátil motorovou pilu a pak mu platil tučné odškodné. Rozsudek máš tady: http://kraken.slv.cz/21Cdo1491/2002

Pila stála něco přes 7000 Kč, vysoudil odškodné tuším bratru kolem 100 tisíc. To se tomu zaměstnavateli vyplatilo!

Když tak jim jej ukaž s tím, že pokud ti budou zadržovat zápočtový list, tak po nich budeš vymáhat škodu. Sklapnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
25.8.16 18:57
@Anonymní píše:
Mohu se vetřít s dotazem? Jsem ve zkušební lhůtě a jsem na neschopence. Zítra pojedu do práce a chci jim tam dát výpověď, ale výpověď chci dát k 30.9. Je to možné? @J.a.n.i

Jestli chceš skončit 30.9., tak nedávej výpověď (protože by tam vyla výpovědní doba), ale zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Pokud zrušíš PP ve zkušební době, pak můžeš skončit dnem doručení (pokud neoznačíš pozdější datum) nebo pozdějším datem (pokud napíšeš, že zrušuješ pracovní poměr ve zkušební době k 30.9.2016).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
25.8.16 19:25
@Anonymní píše:
@Moucharda @martina.se, děkuji, bohužel jsem tak už rok a pul, jo a ještě když tomu co na mě chrlí nerozumím, mohu si zvít někoho s sebou kdo to zná? Když jsem mu to řekla tak mi řekl že mi tak v pulce věcí spíše vyhrožují.

Výpovědní dobu máš napsanou v zákoníku práce.

Jo, a ten zápočtový list samozřejmě dostaneš poslední den pracovního poměru. Což je po skončení výpovědní doby, pokud dáš výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
31.8.16 08:09

práce

Ahoj, mam dotaz. Neudelala jsem v kvetnu maturitu, mezitim jsem si nasla praci a ted mam strach, ze kdyz maturitu znova neudelam, ze me z prace vyhodi. jsem ve zkusebni dobe, smlouvu mam od srpna na pul roku.Mate s tim nekdo zkusenost? Muzou me vyhodit? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3529
31.8.16 08:26

@pilisku Ve zkušební době tě můžou vyhodit bez jakéhokoliv udání důvodu, takže i za neudělání maturity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat