Výpověď pro nadbytečnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
7.6.14 10:33

Já nevím, já pochopila, že její místo už zaměstnavatel nemá, zakladatelka tedy neví, co bude v práci dělat, a účetní jí nabídla dohodu.
ale zakladatelka ví, jak je nevýhodná.
Běžná praxe, aby nemuseli platit odstupné, zkouší, jestli se lidi chytí.
Tak to pochopili skoro všichni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.6.14 10:37
@Anonymní píše:
Končí mi rodičák. Můj zaměstnavatel mé místo už nemá a neměl by mě podle mě, kam upíchnout. Já u něj už dělat nechci. Mluvila jsem s účetní a ta mi řekla, ať jí teda pošlu dohodu mailem a ona mi to potom pošle poštou. Pokud ale vím, tak pokud podepíšu dohodu, tak nemám vůbec na nic nárok. Potřebovala bych, aby mi dal výpověď pro nadbytečnost on. Jak docílit toho, aby mi dal výpověď?

Já se držím těchto informací a z těch mi teda vyplývá něco úplně jiného. Kdyby jí chtěl dát výpověď on, tak toho po nástupu do práce docílí snadno.

• Citovat
  • Upravit
6363
7.6.14 11:01

Zakladatelko, dohodni si schůzku se zaměstnavatelem a vyjasněte si případné možnosti. Výpověď pro nadbytečnost je na místě v případě, že by pro tebe neměl místo, které by bylo v souladu s tvojí pracovní smlouvou.
Pokud nechceš nastoupit jen proto, že se ti nechce a chceš z toho vytřískat peníze a nárok na podporu, tak to košer rozhodně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.14 11:10

Místo pro mě nemá, leda by si nějaké fiktivní vycucal z prstu a pokusil se mě podusit, abych dala výpověď.

• Citovat
  • Upravit
66801
7.6.14 11:11
@Anonymní píše:
Místo pro mě nemá, leda by si nějaké fiktivní vycucal z prstu a pokusil se mě podusit, abych dala výpověď.

Pak je rada na straně 1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
7.6.14 11:11

Tom mě baví, když rádkyně se vzájemně pohádají, co zakladatelka píše a co vlastně chce. :lol:

Ať se zakladatelka laskavě vyjádří, jak je to s tou nadbytečností, a pak může dostat rozumnou radu.

Ale napsala:

@Anonymní píše:
Končí mi rodičák. Můj zaměstnavatel mé místo už nemá a neměl by mě podle mě, kam upíchnout.
Čili - podle ní by ji neměl kam upíchnout. Ale:
Já u něj už dělat nechci. Mluvila jsem s účetní a ta mi řekla, ať jí teda pošlu dohodu mailem a ona mi to potom pošle poštou.
Ale:
Pokud ale vím, tak pokud podepíšu dohodu, tak nemám vůbec na nic nárok. Potřebovala bych, aby mi dal výpověď pro nadbytečnost on. Jak docílit toho, aby mi dal výpověď?

Kdo chce, aby mu zaměstnavatel dal výpověď, tak mu logicky nebude sdělovat, že už u něj dělat nechce. Když mu to sdělí, že už u něj dělat nechce, tak mu logicky zaměstnavatel nebude dávat výpověď, ale navrhne dohodu - ušetří tím na odstupném.

Když je zakladatelka tak hloupá, že sdělila zaměstnavateli, že už u něj dělat nechce, ačkoliv si myslí, že zaměstnavatel pro ni nemá místo, tak má dvě možnosti:

• Buď její odpor k dalšímu pokračování pracovního poměru je tak intenzivní, že nechce riskovat, že jí zaměstnavatel výpověď nedá. Pak jí nezbývá, než tedy navrhnout dohodu anebo ukončit pracovní poměr sama výpovědí.
  • Anebo nechce přijít o odstupné a nechce, aby jí byla krácena podpora i za cenu, že bude muset pokračovat v zaměstnání. V takovém případě jí nezbývá, než sdělit účetní, že si to rozmyslela a chce nastoupit.

Prostě, záleží na tom, co preferuje a příště, pokud chce dosáhnout na výhody, které jsou vázány na to, že iniciativu a vůli projeví druhá strana, tak ať iniciativu neprojevuje a spíš licituje, no. :nevim:

Ovšem s rizikem, že jí licitace nemusí vyjít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.6.14 11:30

No pokud uz si zamestnavateli sdelila ze tam pracovat nechces…tak je od nej dohoda na miste…a logicky na odstupne pak pravo nemas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
7.6.14 11:34
@mikitaa píše:
No pokud uz si zamestnavateli sdelila ze tam pracovat nechces…tak je od nej dohoda na miste…a logicky na odstupne pak pravo nemas.

Když mu to nesdělila písemně, tak může říct, že si to rozmyslela. Musí si sama pro sebe ujasnit, co vlastně preferuje a když chce dosáhnout na výhody spojené s výpovědí ze strany zaměstnavatele, tak ať zaměstnavateli neříká, že už u něj dělat nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.6.14 12:38
@eumedon píše:
Když mu to nesdělila písemně, tak může říct, že si to rozmyslela. Musí si sama pro sebe ujasnit, co vlastně preferuje a když chce dosáhnout na výhody spojené s výpovědí ze strany zaměstnavatele, tak ať zaměstnavateli neříká, že už u něj dělat nechce.

to sice muze…ale zamestnavatel taky nebude padlej na hlavu a pokud uz jednou sdelila ze se tam vratit nechce…bude mu jasny ze dotycne nekdo poradil ze na to ma jit jinak…najde pro ni urcite najekou moc peknou praci a ona da vypoved driv nebo pozdeji sama.
jen jsem tim chtela rict ze je to pravne (dle me i moralne) takto v poradku…kdyz nekde pracovat nechci..nemuzu cekat ze mi nekdo za to zaplati. to by zachvili zadny zamestnance nikdo brat ani nemohl s timto pristupem lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
7.6.14 12:54

@mikitaa No jistě. Ty výhody (odstupné, plná podpora v nezaměstnanosti) jsou určeny pro ty, kteří u zaměstnavatele pracovat chtějí, ale nemohou, protože dostali výpověď.

Plná podpora taky pro ty, kteří museli ukončit PP z vážných důvodů (zde přichází v úvahu péče o dítě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 12:37

Prosim, poradi mi nekdo? Pristi rok se budu vracet po RD do zamestnani. Mam sice smlouvu na dobu neurcitou, ale nastoupila jsem a priblizne po mesici zjistila tehotenstvi, takze u zamestnavatele jsem odpracovala asi 7 mesicu a sla na MD. Pri komunikaci s personalnim oddelenim mi bylo naznaceno, ze po navratu z RD me ceka vypoved pro nadbytecnost. V tomto pripade, kdy nemam odpracovan u zamestnavatele ani cely rok, tak se me odstupne netyka, ze? (Jinak predtim jsem pracovala u jineho asi 8 let, takze nejsem nemakacenko). Dekuji

• Citovat
  • Upravit
9793
31.8.19 12:44

Nárok na odstupné máš, posuzuje se délka pracovního poměru, tzn. i doba na MD/RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.19 14:20

Doba cerpani materske a rodicovske dovolene se do doby trvani pracovniho pomeru zapocitava, mate tedy narok na odstupne. Nechte si v dohode o rozvazani pracovniho pomeru explicitne uvest duvody rozvazani pracovniho pomeru kvuli vysi naroku na podporu v nezamestnanosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.19 09:45

Dekuji za odpovedi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat