Výpověď pro nadbytečnost
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Končí mi rodičák. Můj zaměstnavatel mé místo už nemá a neměl by mě podle mě, kam upíchnout. Já u něj už dělat nechci. Mluvila jsem s účetní a ta mi řekla, ať jí teda pošlu dohodu mailem a ona mi to potom pošle poštou. Pokud ale vím, tak pokud podepíšu dohodu, tak nemám vůbec na nic nárok. Potřebovala bych, aby mi dal výpověď pro nadbytečnost on. Jak docílit toho, aby mi dal výpověď?
Jednoduše: Nenabízet ani nepodepisovat dohodu. Trvat na tom, že vás zaměstnavatel buď bude dál zaměstnávat, nebo vám dá výpověď pro nadbytečnost.
Účetní řekněte, že jste si to rozmyslela a trváte na dalším zaměstnání, nebo výpovědi z jejich strany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud pro tebe místo má, tak toho docílíš velice těžko
pokud opravdu nemá, tak když nic nepodepíšeš, tak tě vyhodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Končí mi rodičák. Můj zaměstnavatel mé místo už nemá a neměl by mě podle mě, kam upíchnout. Já u něj už dělat nechci. Mluvila jsem s účetní a ta mi řekla, ať jí teda pošlu dohodu mailem a ona mi to potom pošle poštou. Pokud ale vím, tak pokud podepíšu dohodu, tak nemám vůbec na nic nárok. Potřebovala bych, aby mi dal výpověď pro nadbytečnost on. Jak docílit toho, aby mi dal výpověď?
trvej na tom, ať Tě zařadí - pokud nemají místo, ať Ti dají výpověď pro nadbytečnost. Žádnou dohodu nepodepisovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normalne oznam, ze nastupujes do prace. Pokud te nepreradi, daji ti vypoved pro nadbytecnost s odstupnym. Hlavne nepodepisuj zadnou dohodu nebo nedavej vypoved ty. A pokud te preradi, musi ti dat stejne nebo pracovne podobne misto se stejnou platovou vysi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně nepodepisujte dohodu, která by pro vás byla nevýhodná. Při výpovědi pro nadbytečnost máte právo na dvouměsíční výpovědní lhůtu a tříměsíční odstupné, tj. 5 platů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě taky tlačil do všeho možného, nedala jsem se a normálně jsem přišla den po skončení rodičáku do práce. Za půl hodiny jsem odcházela domů s pětiměsíčním odstupným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ainy píše:
Mě taky tlačil do všeho možného, nedala jsem se a normálně jsem přišla den po skončení rodičáku do práce. Za půl hodiny jsem odcházela domů s pětiměsíčním odstupným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, co tady píšete, je sice krásný, ale mám pocit, že zakladatelka už nechce nastoupit do práce, ne že ji tam zaměstnavatel nechce, on pro ni nejspíš místo má. Potom nevidím důvod, proč by ji mě na její přání propouštět pro nadbytečnost a platit jí odstupné. ![]()
- Citovat
- Upravit
@RadkaCh píše:
Holky, co tady píšete, je sice krásný, ale mám pocit, že zakladatelka už nechce nastoupit do práce, ne že ji tam zaměstnavatel nechce, on pro ni nejspíš místo má. Potom nevidím důvod, proč by ji mě na její přání propouštět pro nadbytečnost a platit jí odstupné.
zakladatelka ale píše, že pro ní zaměstnavatel místo nemá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@momi33 píše:
zakladatelka ale píše, že pro ní zaměstnavatel místo nemá
Ne, ona píše, že podle ní už by pro ni místo neměl.
- Citovat
- Upravit
@RadkaCh píše:
Holky, co tady píšete, je sice krásný, ale mám pocit, že zakladatelka už nechce nastoupit do práce, ne že ji tam zaměstnavatel nechce, on pro ni nejspíš místo má. Potom nevidím důvod, proč by ji mě na její přání propouštět pro nadbytečnost a platit jí odstupné.
Pak to není výpověď pro nadbytečnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Pak to není výpověď pro nadbytečnost.
No není, ale ona nejspíš není nadbytečná. Z toho, co jsem teda já pochopila.
- Citovat
- Upravit
@RadkaCh píše:
Ne, ona píše, že podle ní už by pro ni místo neměl.
to ano, ale píše, že zaměstnavatel pro ní místo nemá, a podle ní jí nemá kam upíchnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@momi33 píše:
to ano, ale píše, že zaměstnavatel pro ní místo nemá, a podle ní jí nemá kam upíchnout.
Píše, že její původní místo před mateřskou už nemá a podle ní ji nemá kam upíchnout. Asi ji chce zaměstnat na nějaké jiné pozici.
Bylo by dobré, kdyby to zakladatelka upřesnila. Mně z toho nevyplývá, že ji chce zaměstnavatel propustit a tlačí ji do dohody.
- Citovat
- Upravit